Lesz kosárlabda, de kivel?
Utoljára módositva: 2013-06-06 14:07:53

Értesüléseink szerint lemondott tisztségéről Florin Mureşan, a Szatmárnémeti VSK kosárlabda szakosztályvezetője. Valeriu Neagu klubelnök szerint nincs szüksége az egyesületnek Mureşanra.

KD Whittington és Ane Părău csapattársak maradhatnak... Gyulafehérváron

Továbbra is homály fedi a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatának a jövőjét, a klub vezetősége ugyanis egy hónappal, a bajnoki idényzárás után sem ül még össze, hogy legalább kielemezze az együttes teljesítményét. Valeriu Neagu klubelnök azt mondta csütörtökön lapunknak, hogy várja Dorel Coica polgármestert és Marcela Papici alpolgármestert, hogy megbeszéljék a gyűlés időpontját. Két héttel ezelőtt még azt mondta, hogy május 31-ig összeülnek.

Florin Mureşan

Az viszont biztosra vehető, hogyha lesz folytatása a kosárlabdacsapatnak, az új edzővel, új játékoskerettel történik majd. Ugyanakkor Florin Mureşan sem ül majd a kispadon. Értesüléseink szerint a szakosztályvezető csütörtökön benyújtotta a lemondását. Telefonon próbáltuk felvenni vele a kapcsolatot, de nem sikerült. Neagu azonban nem tudta megerősíteni a hírt, de hozzátette: „Nem hiszem, hogy szükségünk lesz szakosztályvezetőre, mivel nem akarunk már olyan merész célokat kitűzni. Az 5–6. hely megvalósítható lenne, ehhez pedig nincs szükségünk szakosztályvezetőre.”

Valeriu Neagu

Megkérdeztük a klubelnököt a játékoskeretről is, ugyanis a VSK gyakorlatilag csak a LPS egykori ifijeivel maradt, a rutinos kosárlabdázók mind elhagyták a szatmári alakulatot. „Nem akarunk Szatmáron tartani játékosokat több ezer eurós fizetéssel. Öt év alatt nem voltak képesek bajnokságot nyerni, csak egyszer jutottak el a döntőig (kijavítottam a telefonbeszélgetés alkalmával az elnököt, és szóltam neki, hogy kétszer volt bajnoki döntős a csapat; ezután ő is kijavította magát – szerk. megj.), ezért nem akarunk drága játékosokat foglalkoztatni” – mondta az elnök arról a csapatról, amely öt év alatt két–két bajnoki ezüst– és bronzérmet szerzett, a Román Kupa küzdelmeiben kétszer lett második, a Női Közép–Európa Ligában (CEWL) pedig bronzérmet szerzett 2012-ben. „Amúgy saját nevelésű kosarasokra szeretnénk alapozni. Lehet, hogy lesznek külföldi játékosok is, de semmi képen amerikaiak, azok nagyon költségesek” – véli Neagu. Hozzátette, romániai edző ül majd a kispadon, de egyelőre nincs nem lehet tudni, hogy ki.

Közben a többi klub már megkezdte a „bevásárlást”. A VSK-től Anemarie Părău Gyulafehérvárra szerződhet, ide juthat a szerb Dara Kovacsevics és az amerikai Khadijah Whittington, értesüléseink szerint Shanika „Nip” Freeman iránt élénken érdeklődik a Sepsiszentgyörgyi Sepsi–SIC, ide kerülhet Orosz Andreea is.

Kézilabda

Hat játékostól vált meg a Szatmárnémeti VSK kézilabdacsapata, amely a 8. helyen zárta az A–osztályos idényt. Valeriu Neagu klubelnök lapunknak elmondta, a Nagybányai Minaur HC-val és a Nagybányai Extremmel tárgyalnak játékosszerződtetésekről.

Fotó: Dan Bâle

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 26.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...