Leszáll a kis cégekről az ANAF
Utoljára módositva: 2019-10-04 09:07:44

Csak fokozottan adócsalásgyanús cégeknél fog tüzetes ellenőrzéseket végezni az országos adóügynökség (ANAF), jelentette be Mirela Călugăreanu elnök.

Csak azokra a cégekre fognak összpontosítani az ügynökség revizorai, amelyek negatív áfabefizetést prezentálnak áfa-visszaigénylési igény nélkül, az iparági átlagos forgalomnál és profitnál kevesebbet termelnek, vagy olyan áruforgalmat könyvelt el valamelyik partnerük, amit ők nem. Számít az adócsalás-veszélyességi listán való helyezés megállapításában, hogy a cég késik-e az adók, illetékek és áfa befizetésével vagy a bevallások leadásával, ha évek óta veszteséges, miközben a tulajdonosai tehetősek, vagy például magas adócsalási lehetőséggel kecsegtető területen tevékenykedik, tehát luxusadóval sújtott javakkal kereskedik, Unión belüli vagy azon túli import-exporttal foglalkozik.

Amennyiben tényleg így történik, és a becsületes kicsi cégeket nem fogják zargatni az adóellenőrök, akkor nem lesznek olyan razziák, mint amilyenek 2016-ban és 2017-ben voltak Szatmárnémetiben. Akkor a főtéri, sugárúti meg a nagypiac környéki kiskereskedéseket számoltatták el az utolsó baniig és a készlet utolsó darabjáig, sőt, volt, hogy az ócskapiacra is kilátogattak az ellenőrök. De az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy évvel a szatmárnémeti akciók megindítása előtt jelentette be az akkori ANAF-elnök is, hogy nem cél a kisvállalkozások életének megkeserítése az ellenőrzésekkel, pláne nem a kicsik tönkretétele…

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 1.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...