Letagadott szerződések
Utoljára módositva: 2014-02-13 08:54:38

Olyan munkaszerződések megléte miatt tettek többen is panaszt az elmúlt időszakban, amelyeket munkavállalókként ők meg sem kötöttek.

 

Érvénytelen vagy eltitkolni akart egyezségekről van szó?

Értetlenül állnak egy, az utóbbi időben felbukkant jelenség előtt a Szatmár Megyei Munkaügyi Felügyelőség (ITM) vezetői: megkötött munkaszerződést nem ismernek el eredetiként olyan személyek, akik munkavállalókként szerepelnek ebben. Egyelőre nem egyértelmű az ITM felügyelői számára, hogy ki a ludas az ilyen szerződések ügyében, azaz a munkaadó, vagy a munkavállaló érdeke a fiktív szerződés megkötése, ám a mérleg nyelve egyelőre inkább a munkavállaló felé mutat. Legtöbben ugyanis azért jelentették be az egyoldalúan megkötött, a valóságban általuk alá nem írt szerződést az ITM-nél, mert szociális vagy munkanélküli segélyben részesültek és ennek visszafizetésére lettek felszólítva amiatt, hogy a munkaszerződés tanúsága szerint volt fizetésük, illetve hogy valójában nem voltak munkanélküliek. A munkaadóknak nem állna érdekükben valós javakat nem termelő személyt alkalmazniuk, hiszen az alkalmazott után minimálbéren történő alkalmazás esetén is több száz lejt kell befizetni adók, biztosítások gyanánt.

Ioan Flore, az ITM sajtószóvivője nem kívánt állást foglalni egyik feltevés mellett sem, az ilyen jellegű panasszal jelentkezőknek a bírósági úton történő megoldást tudja csak javasolni. Csak bíró tud jogerős döntés hozni arról, hogy a szerződés valóban egyoldalúan lett-e megkötve, illetve hogy azon az alkalmazott, vagy más aláírása szerepel-e.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 24.
Az átlagosnál jobban élvezi ma az élet ajándékait, a szépséget, a finom ízeket, az érzéki örömöket. Használja ki és ossza meg másokkal örömét!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 10 db tojás, só, 6 szelet bacon, 1 ek. mustár, 1 csokor petrezselyemzöld, 8–10 szál snidling, 1 szál ...