Letagadott szerződések
Utoljára módositva: 2014-02-13 08:54:38

Olyan munkaszerződések megléte miatt tettek többen is panaszt az elmúlt időszakban, amelyeket munkavállalókként ők meg sem kötöttek.

 

Érvénytelen vagy eltitkolni akart egyezségekről van szó?

Értetlenül állnak egy, az utóbbi időben felbukkant jelenség előtt a Szatmár Megyei Munkaügyi Felügyelőség (ITM) vezetői: megkötött munkaszerződést nem ismernek el eredetiként olyan személyek, akik munkavállalókként szerepelnek ebben. Egyelőre nem egyértelmű az ITM felügyelői számára, hogy ki a ludas az ilyen szerződések ügyében, azaz a munkaadó, vagy a munkavállaló érdeke a fiktív szerződés megkötése, ám a mérleg nyelve egyelőre inkább a munkavállaló felé mutat. Legtöbben ugyanis azért jelentették be az egyoldalúan megkötött, a valóságban általuk alá nem írt szerződést az ITM-nél, mert szociális vagy munkanélküli segélyben részesültek és ennek visszafizetésére lettek felszólítva amiatt, hogy a munkaszerződés tanúsága szerint volt fizetésük, illetve hogy valójában nem voltak munkanélküliek. A munkaadóknak nem állna érdekükben valós javakat nem termelő személyt alkalmazniuk, hiszen az alkalmazott után minimálbéren történő alkalmazás esetén is több száz lejt kell befizetni adók, biztosítások gyanánt.

Ioan Flore, az ITM sajtószóvivője nem kívánt állást foglalni egyik feltevés mellett sem, az ilyen jellegű panasszal jelentkezőknek a bírósági úton történő megoldást tudja csak javasolni. Csak bíró tud jogerős döntés hozni arról, hogy a szerződés valóban egyoldalúan lett-e megkötve, illetve hogy azon az alkalmazott, vagy más aláírása szerepel-e.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 22.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...