Letagadott szerződések
Utoljára módositva: 2014-02-13 08:54:38

Olyan munkaszerződések megléte miatt tettek többen is panaszt az elmúlt időszakban, amelyeket munkavállalókként ők meg sem kötöttek.

 

Érvénytelen vagy eltitkolni akart egyezségekről van szó?

Értetlenül állnak egy, az utóbbi időben felbukkant jelenség előtt a Szatmár Megyei Munkaügyi Felügyelőség (ITM) vezetői: megkötött munkaszerződést nem ismernek el eredetiként olyan személyek, akik munkavállalókként szerepelnek ebben. Egyelőre nem egyértelmű az ITM felügyelői számára, hogy ki a ludas az ilyen szerződések ügyében, azaz a munkaadó, vagy a munkavállaló érdeke a fiktív szerződés megkötése, ám a mérleg nyelve egyelőre inkább a munkavállaló felé mutat. Legtöbben ugyanis azért jelentették be az egyoldalúan megkötött, a valóságban általuk alá nem írt szerződést az ITM-nél, mert szociális vagy munkanélküli segélyben részesültek és ennek visszafizetésére lettek felszólítva amiatt, hogy a munkaszerződés tanúsága szerint volt fizetésük, illetve hogy valójában nem voltak munkanélküliek. A munkaadóknak nem állna érdekükben valós javakat nem termelő személyt alkalmazniuk, hiszen az alkalmazott után minimálbéren történő alkalmazás esetén is több száz lejt kell befizetni adók, biztosítások gyanánt.

Ioan Flore, az ITM sajtószóvivője nem kívánt állást foglalni egyik feltevés mellett sem, az ilyen jellegű panasszal jelentkezőknek a bírósági úton történő megoldást tudja csak javasolni. Csak bíró tud jogerős döntés hozni arról, hogy a szerződés valóban egyoldalúan lett-e megkötve, illetve hogy azon az alkalmazott, vagy más aláírása szerepel-e.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Az Emoji-film
Ma, 15:00
Még nincs minden felfedezve: feltérképezetlen univerzumok vesznek körül minket, még ha nem is tudunk róluk - talán azért, mert nagyon kicsik. Az okostelefonjában például mindenkinek van: egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. Ám mindig mosolygós és kacsingatós békéjüket megzavarja egyikük, aki kerek fejébe veszi, hogy kideríti, mi van a völgyükön túl. Kalandos vándorútra indul, amelynek során neki és társainak egyre veszélyesebb alkalmazások kerülnek útj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A sötét torony
Ma, 19:20
Léteznek más világok is. Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul. A tét hatalmas - nem volt még ennél több, amit egy csapatában megnyerhetett vagy elveszíthetett valaki. A Jó és a Gonosz erői összecsapnak: csak Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatjá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...