Leváltotta Ecaterina Andronescu tanügyminisztert a kormányfő
Utoljára módositva: 2019-08-02 15:01:14

Facebook-üzenetben közölte Viorica Dăncilă miniszterelnök, hogy menesztette Ecaterina Andronescu tanügyminisztert a caracali ügy kapcsán tett érzéketlen kijelentései miatt.

A kormányfő pénteken kora délután menesztette tisztségéből Ecaterina Andronescu tanügyminisztert, miután egy csütörtöki televíziós műsorban a caracali tragédia kapcsán azt mondta: őt a szülei arra tanították, hogy ne üljön idegenek autójába.

„Úgy döntöttem, hogy a mai napon menesztem Ecaterina Andronescut az Oktatási Minisztérium éléről, mert mélységesen hibás kijelentést tett egy televíziós műsorban. Nem szeretném, hogy ezt a felelőtlen hozzáállást a kormány nézőpontjával azonosítsák, ezért minden ilyen jellegű kisiklást szigorúan szankcionálni fogunk” — írta közösségi oldalán Viorica Dăncilă. A miniszterelnök a Facebook-oldalán közölte a menesztésről szóló hírt, Ecaterina Andronescu pedig azt nyilatkozta, hogy maga is onnan értesült a menesztéséről. Andronescu azért még hozzátette, hogy kijelentéseivel nem akarta a felelősséget Alexandrára vagy a szüleire hárítani, nem akarta azt mondani, hogy ők a felelősek a történtekért. „Csak azt szerettem volna kiemelni, ha a szülők nem mondják el a gyerekeknek, hogy mit kell tenni hasonló esetben, akkor kötelességünk az iskolában megtanítani a gyerekeket arra, hogy védhetik meg magukat a gonosztevőktől” — mondta a lemondatott szaktárcavezető.

Ecaterina Andronescu egyébként már negyedik alkalommal távozik az oktatási tárca éléről, melyet 2018 novembere óta vezet. Korábban 2000 és 2003, 2008 decembere és 2009 októbere, valamint 2012 júliusa és 2012 decembere között már betöltötte az oktatási miniszteri posztot,

Viorica Dăncilă kormányfő Facebook-bejegyzésében azt is jelezte egyébként, azt javasolja, hogy ügyvivő jelleggel Valer-Daniel Breaz művelődési miniszter vegye át az oktatási tárcát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 29.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...