Líceumi pénzre pályázhatnak
Utoljára módositva: 2019-09-18 13:38:46

A tanügyminisztérium meghirdette a középiskolások számára a „Líceumi pénz” ösztöndíjpályázatot.

A 2019/2020-as tanévben az előzőekhez hasonlóan csak azok a diákok kérvényezhetik a támogatást, akiknek a családjában az egy főre eső havi jövedelem nem haladja meg az 500 lejt. Azok a diákok, akiknek megítélik az ösztöndíjat, havi 250 lejes támogatásban részesülnek. A szaktárca azonban felhívja a figyelmet arra, hogy az ösztöndíjat csak azoknak a tanulóknak folyósítják, akiknek nem lesznek igazolatlan hiányzásaik. Azoktól a diákoktól, akik lógnak az iskolából, és legalább 20 igazolatlan hiányzásuk van, megvonják a támogatást. Szintén nem kaphat ösztöndíjat az a diák, akinek 7-es a magaviseleti jegye, illetve 3–5 napra kicsapták az iskolából.

A kéréseket szeptember 25-ig kell leadni az iskolák titkárságán, ezt követően ellenőrzik a pályázatokat. A jogosultak listáját október 17-én teszik közzé, ezt követően október 21-ig az elégedetlenek fellebbezhetnek. Az óvások elbírálása után, legkésőbb október 25-én derül ki, hogy kiket támogatnak az idei tanévben.

Az elmúlt iskolai évben egyébként országszerte 40 861 diáknak, köztük 397 Szatmár megyei tanulónak járt a havi támogatás.

 

 

Bumbuluţ Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...