Lőházat építenek Lázáriban
Utoljára módositva: 2019-11-15 17:13:33

Lövészeti gyakorlásra alkalmas létesítményt épít egy vállalkozó Lázáriban; az építés befejezésének pontos dátuma még nincs, de körülbelül 2020 nyarára lehetnek készen vele, tudtuk meg.

Szatmár megyében teljesen új beruházás kezdődött Lázári Szatmárnémeti felőli végén: lövészeti gyakorlásra alkalmas létesítményt épít egy vállalkozó. Hasonló még nincs a megyében, a hatósági embereknek, katonáknak, rendőröknek, csendőröknek valamelyik szomszédos megyében működő lőházat kellett felkeresniük éles lőfegyverrel való gyakorláshoz. Az ilyenekben, mint ahogy majd a lázáriban is, civilek is lőhetnek, ha betöltötték a 18 évet, és felelősségük teljes tudatában teszik ezt. A filmekből ismert lőfolyósokba beállva különböző távolságokban felállított céltáblákra lehet majd éles lőfegyverekkel célba lőni szakképzett oktató felvigyázása mellett; fegyvertartási engedéllyel nem rendelkező személyek is használhatnak ezen a helyen éles tölténnyel töltött pisztolyt vagy akár puskát. Az épületnek és elkerített körzetének nem csak speciális státusa lesz, de különleges hangszigetelést is kap, hogy a külvilágot ne zavarja a durrogás, illetve golyóálló borítása is lesz, s állítólag rendszeres és alapos ellenőrzéseket végeznek az építés-kialakítás idején is a rendőrségi lövészeti szakértők és fegyverbiztonsági szakemberek.

Beszéltünk a tulajdonossal, s bár az építés befejezésének pontos dátuma még nincs, de körülbelül 2020 nyarára lehetnek készen vele, ha nem húzódik el túlságosan az ilyenfajta épületek esetében kért működési engedélyek megszerzése. A szomszédos megyékben lévő beltéri lövészeti gyakorlópályákon harminc-negyven lejes kezdőköltségen lehet féltucatnyi töltényt ellövöldözni kézifegyverből, de 300–400 lejért több alkalomra szóló bérletet is kínálnak az ilyen szolgáltatók; valószínűleg a lázári lőházban is ezek lesznek az érvényes tarifák a jövő évi nyitás után.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...