Lopott-e Ponta? 2–1, hogy igen
Utoljára módositva: 2012-07-19 11:11:03

Fejlemény: eddig 3 fórum mondott véleményt Victor Ponta miniszterelnök disszertációjáról. Egy szerint nem lopott, kettő szerint de igen.

Victor Ponta

Victor Ponta plagizált – állapította meg a Bukaresti Egyetem Etikai Bizottsága azok után, hogy megvizsgálta a miniszterelnök 2003-ban írt doktori disszertációját. Az összeállított jelentés szerint a szakértők egyöntetűen arra az álláspontra helyezkedtek, hogy a dolgozat szó szerint lemásolt bekezdéseket tartalmaz. A Ponta dolgozatát egyaránt vizsgálják külföldi és belföldi szakcsoportok, akik egy végső, közös jelentésben foglalnak állást, amelyet a szenátushoz juttatnak el.

Ide és oda…

Mint ismeretes, előzőleg az Országos Etikai Tanács azt mondta ki, hogy nem plagizált. Legelőször azonban a doktori címeket jóváhagyó bukaresti szakbizottság vizsgálta az ügyet, egyértelműen megállapítva akkor, hogy Ponta lopta a szövegeinek egy részét. Erre Ponta a tanügyminiszterével feloszlattatta a bizottságot, majd átszerveztette, a döntését pedig semmisnek nyilváníttatta.

A miniszterelnök elvben elveszítheti doktori címét: a Bukaresti Egyetem ugyanis a kibocsátott doktori címet indokolt esetben vissza is vonhatja, mivel ezt az egyetemi autonómia lehetővé teszi.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítás, költöztetés. Tel.: 0725353499.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. június 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók   25 dkg szikkadt fehér kenyér olívaolaj 25 dkg koktél paradicsom só 1 tk morzsolt lestyán 1 tk ...