Lopott-e Ponta? 2–1, hogy igen
Utoljára módositva: 2012-07-19 11:11:03

Fejlemény: eddig 3 fórum mondott véleményt Victor Ponta miniszterelnök disszertációjáról. Egy szerint nem lopott, kettő szerint de igen.

Victor Ponta

Victor Ponta plagizált – állapította meg a Bukaresti Egyetem Etikai Bizottsága azok után, hogy megvizsgálta a miniszterelnök 2003-ban írt doktori disszertációját. Az összeállított jelentés szerint a szakértők egyöntetűen arra az álláspontra helyezkedtek, hogy a dolgozat szó szerint lemásolt bekezdéseket tartalmaz. A Ponta dolgozatát egyaránt vizsgálják külföldi és belföldi szakcsoportok, akik egy végső, közös jelentésben foglalnak állást, amelyet a szenátushoz juttatnak el.

Ide és oda…

Mint ismeretes, előzőleg az Országos Etikai Tanács azt mondta ki, hogy nem plagizált. Legelőször azonban a doktori címeket jóváhagyó bukaresti szakbizottság vizsgálta az ügyet, egyértelműen megállapítva akkor, hogy Ponta lopta a szövegeinek egy részét. Erre Ponta a tanügyminiszterével feloszlattatta a bizottságot, majd átszerveztette, a döntését pedig semmisnek nyilváníttatta.

A miniszterelnök elvben elveszítheti doktori címét: a Bukaresti Egyetem ugyanis a kibocsátott doktori címet indokolt esetben vissza is vonhatja, mivel ezt az egyetemi autonómia lehetővé teszi.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...