Lovagi felvonulással invitáltak a középkori várfesztiválra
Utoljára módositva: 2019-07-19 20:00:02

Szatmárnémeti főterén lovagi felvonulással pénteken vette kezdetét a hetedik alkalommal megrendezett Erdődi Középkori Várfesztivál, amelynek helyszíne Szatmárnémeti és az erdődi vár.

Látványos lovagi felvonulással vette kezdetét pénteken a hetedik Erdődi Középkori Várfesztivál. Erdőd város önkormányzata hét éve azzal a céllal kezdte el a fesztivál megszervezését, hogy turistákat vonzzon a néhány éve felújított épületegyütteshez. A rendezvény programja évről évre gazdagodott, látványosabb lett, sikerült meghívni olyan lovagrendek képviselőit, amelyek nem csupán arra törekedtek, hogy látványt biztosítsanak, hanem bemutatóikkal, előadásaikkal hozzájárultak a középkor történetének megismertetéséhez.

A Szatmárnémetiben péntek délután felvonuló lovagok felhívták a járókelők figyelmét arra, hogy szombaton és vasárnap érdemes kilátogatni Erdődre, mert a háromnapos várfesztivál gazdag programjai sok érdekességet tartogatnak.

Erdődön a várban és annak környékén különböző műhelyeket lehet majd látogatni, amelyek egy része ismeretterjesztő, a másik része alkotó- és bemutatóműhely. Lesz egy nemzetközi történelmi tanácskozás, amelyen a középkorral foglalkozó neves személyiségek számolnak be legújabb kutatásaikról. Meg lehet ismerkedni a lovagrendek zászlóival és jelképeivel, a középkori zenei stílusokkal és műfajokkal. A látogatók előtt megelevenedik, hogy miként éltek a középkorban a vár lakói, milyen volt a vár biztonsága, miként történt az őrségváltás stb. A vár udvarán lesznek olyan mozzanatok, amikor bemutatják a középkori harci eszközöket, azt, hogy hogyan táboroztak a katonák, a táborozás idején milyenek voltak az életkörülmények. A középkori várfesztiválra kilátogatók persze a sok látnivaló mellett a kulináris élvezeteknek is hódolhatnak, ígérik a rendezvény szervezői.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...