Lovagi felvonulással invitáltak a középkori várfesztiválra
Utoljára módositva: 2019-07-19 20:00:02

Szatmárnémeti főterén lovagi felvonulással pénteken vette kezdetét a hetedik alkalommal megrendezett Erdődi Középkori Várfesztivál, amelynek helyszíne Szatmárnémeti és az erdődi vár.

Látványos lovagi felvonulással vette kezdetét pénteken a hetedik Erdődi Középkori Várfesztivál. Erdőd város önkormányzata hét éve azzal a céllal kezdte el a fesztivál megszervezését, hogy turistákat vonzzon a néhány éve felújított épületegyütteshez. A rendezvény programja évről évre gazdagodott, látványosabb lett, sikerült meghívni olyan lovagrendek képviselőit, amelyek nem csupán arra törekedtek, hogy látványt biztosítsanak, hanem bemutatóikkal, előadásaikkal hozzájárultak a középkor történetének megismertetéséhez.

A Szatmárnémetiben péntek délután felvonuló lovagok felhívták a járókelők figyelmét arra, hogy szombaton és vasárnap érdemes kilátogatni Erdődre, mert a háromnapos várfesztivál gazdag programjai sok érdekességet tartogatnak.

Erdődön a várban és annak környékén különböző műhelyeket lehet majd látogatni, amelyek egy része ismeretterjesztő, a másik része alkotó- és bemutatóműhely. Lesz egy nemzetközi történelmi tanácskozás, amelyen a középkorral foglalkozó neves személyiségek számolnak be legújabb kutatásaikról. Meg lehet ismerkedni a lovagrendek zászlóival és jelképeivel, a középkori zenei stílusokkal és műfajokkal. A látogatók előtt megelevenedik, hogy miként éltek a középkorban a vár lakói, milyen volt a vár biztonsága, miként történt az őrségváltás stb. A vár udvarán lesznek olyan mozzanatok, amikor bemutatják a középkori harci eszközöket, azt, hogy hogyan táboroztak a katonák, a táborozás idején milyenek voltak az életkörülmények. A középkori várfesztiválra kilátogatók persze a sok látnivaló mellett a kulináris élvezeteknek is hódolhatnak, ígérik a rendezvény szervezői.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...