Ludovic Orban rendet rak a szatmári PNL-ben
Utoljára módositva: 2014-08-05 09:08:19

 

A szatmári liberálisok bíznak Ludovic Orban rendrakó erejében

Pártszékhely híjján az egyik étteremben tartott sajtótájékoztatót Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt országos alelnöke, a megyei és városi szervezet elnökével közösen.
Bár szatmárnémeti látogatásának elsődleges céljaként az államelnöki választásra való felkészülést és a szatmári nemzeti liberálisok sorainak rendezését említette az alelnök, egyórás sajtótájékoztatója nagyobb része egykori párttársa és barátja, az ismételten pártot váltó Ovidiu Silaghi parlamenti képviselőnek címzett szemrehányásokból állt.
Valószínűleg csak nagyon kevesek számára okozott igazi meglepetést az a hír, hogy nem egészen három hónapnyi PSD-párttagság (és a parlamenti képviselőség elnyerése) után Silaghi a hét végén átváltott a volt kormányfő, Călin Popescu Tăriceanu által alakított Liberális Reform Párthoz (PLR). „Több mint két évtized során Silaghi sokkal többet kapott a PNL-től, mint amennyit megérdemelt volna! Ez az újabb pártváltása egy teljesen normális lépés, amire mindenki számított, hiszen Ovidiu Silaghi a PSD szolgája – az volt eddig és és az lesz ez után is” – mondta Orban. Hozzátéve: sem emberi, sem politikusi ésszel nem tudja felfogni, hogy egy valamikori szépreményű és megbízható liberális hogyan hozhatta magát, hogyan engedte meg, hogy ilyen zsenáns helyzetbe kerüljön. Ám a PNL alelnöke nem csak Silaghi legutóbbi lépéseit ostorozta kemény szavakkal, hanem azzal is megvádolta, hogy 2008-tól – „amikortól a kereskedelmi kamarából irányította a PNL-t” – bezárta a pártot sok értékes ember előtt, klikkesítve azt. A vádaktól természetesen nem mentesült Silaghi sógora, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Adrian Ştef sem. „Ők ketten már hosszú évek óta nem a köz érdekében és a köz érdekéért munkálkodnak. Egy olyan PSD-talpnyalónak, mint Ştef semmi keresnivalója a liberálisok nagy családjában.” – jelentette ki Orbán. Lenne viszont keresnivalójuk azoknak az értelmes, értékes és hasznos embereknek, akik előtt az elmúlt évek során épp Silaghi klikkesítése miatt zárultak be a párt kapui – amelyeket most mindenki előtt tágra nyitnak, Romeo Nicoară megyei elnök ígérete szerint.

Szabó Kinga Mária

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 20.
Ha jogi ügyekben kell döntenie, most is bátran hagyatkozhat csalhatatlan belső megérzésére. A megfelelő pillanatban tudni fogja, mi a helyes.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 20.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...