×
2020. 04 10.
Péntek
Zsolt
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

M. Fifor: Többezer család jövedelme kizárólag az államfő kénye-kedvétől függ

2019.09.11 - 16:15
Megosztas :
  • M. Fifor: Többezer család jövedelme kizárólag az államfő kénye-kedvétől függ

    Többezer család jövedelme kizárólag Klaus Iohannis államfő kénye-kedvétől függ - jelentette ki szerdán Mihai Fifor. A Szociáldemokrata Párt (PSD) főtitkára szerint azokban a minisztériumokban, illetve az ezek alá rendelt intézményekben, amelyek ügyvezetőinek kinevezését megtagadta az államfő, nem lehet kiadni a béreket.

    Bár az államfő 'várhatóan a PSD-re próbálja majd hárítani a felelősséget', tudni kell, hogy bármit tett volna a miniszterelnök, bármilyen eredménnyel járna egy bizalmi szavazás, vagy bizalmatlansági indítvány, az új miniszterek beiktatásig valakinek alá kellene írnia a bérek kifizetését lehetővé tevő dokumentumokat - írta szerdai Facebook-bejegyzésében Fifor.

    A Liberálisok és Demokraták Szövetségéhez (ALDE) tartozó minisztériumok körülbelül tízezer alkalmazottja nem kapott fizetést, mivel a távozó miniszterek senkit sem hatalmaztak fel arra, hogy aláírják a bérlistákat - közölte kedden az AGERPRES hírügynökséggel Vasile Marica, a közszféra alkalmazottait tömörítő Sed Lex szakszervezeti szövetség elnöke.

    Cookie