Ma este startol az AugustFest Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2016-08-01 10:03:34

Augusztus 1–7. között immár kilencedik alkalommal rendezik meg az AugustFest fesztivált Nagykárolyban. A város lakói és látogatói hét estén keresztül élvezhetik azokat a kiváló programokat, amelyekkel a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság készült a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal és Helyi Tanács támogatásával.

Tóth Vera vasárnap 21.15 órától lép színpadra Nagykárolyban

A szórakozás és a pihenés egyaránt garantált, mivel a programok az egész fesztivál ideje alatt tematikusak, így az érdeklődők minden korosztálya megtalálja majd az ízlésének megfelelőt a sokféle esemény és tevékenység között.

Az idei AugustFest programja az alábbiak szerint alakul: a Károlyi-kastély parkjában ma este 20 órától a Nagykárolyi Táncgála veszi kezdetét. Fellép a „Magic Dance” (Nagykárolyi Kulturális Központ), a Club Dance (Diákklub), a „Lead & Follow”, valamint az Aradi Gyermekek Palotája — „Mirabela” moderntánc-együttese.

 

Kedden ugyancsak a kastélykertben a Könnyűzene Napja zajlik: 19.45 órától színpadra lép: Andrada Spanci, Alexandra Gozner és Ariana Astalîș — Mariana Vulcan zenetanárnő irányításával. 20.15 órától lesz a Kastélylakók és a Nagykárolyi Kulturális Központ szólistáinak előadása. Felkészítő: Szűcs József zenetanár, könnyűzenei szakreferens. 21.30 órától a bukaresti szólóénekes, Mirabela Dauer koncertje következik.

 

Augusztus 3-án, szerdán a kastélykertben a folkzene kerül előtérbe. 20 órától magyar és német népzenei és néptánc előadásokat mutatnak be a Rekettye, a Rote Rose, a Lustige Schwaben, az érmihályfalvi „NyílóbAkác” néptáncegyüttesek. 21.15 órától operettgála kezdődik a Kolozsvári Magyar Állami Opera szólistáinak előadásában.

Augusztus 4-én, csütörtökön ugyancsak a kastélykertben 19 órától, a Ceatăra 15 éves fennállásának apropóján az együttes tagjai rendkívüli fellépéssel készülnek. 21.30 órától Nicolae Furdui Iancu szólóestje jelzi majd a nap végét.

Augusztus 5-én, pénteken egy nagy sikerű előadássorozat állomása lesz Nagykároly. A kastélykert színpadára megérkezik 20.30 órától az LGT Zenevonata. A koncert az LGT sztárjaival kerül előadásra. Fellépnek: Karácsonyi János, Solti János, valamint Heincz Gábor „Biga”, Bebe és az Abrakazabra együttes.

Augusztus 6-án, szombaton 18 órától a Kaufland parkolójába nemzetközi erősember-verseny lesz a FitForce Nagykároly szervezésében.

Szombat este a kastélykertben 20 órától lesz a Kastélylakók szólóénekeseinek, Niculina Popnak és Manuel Chivarinak az előadása. Ők azok az énekesek, akik hazai és külföldi tehetségkutató versenyek és fesztiválok díjazottjai voltak az elmúlt időszakban. 20.45 órától Lidia Buble koncertje veszi kezdetét. A bukaresti fellépőt 21.30 órától a Proconsul követi.

Az AugustFest zárónapján, augusztus 7-én, vasárnap a kastélykertben ismét a zene és a minőségi koncertek kerülnek előtérbe. 20 órától a Kastélylakók szólóénekesei, Altfater Andrea és Nagy Anita lépnek fel. Szűcs József tanítványait 20.45 órától az Abrakazabra koncertje követi, majd 21.15 órától Tóth Vera fellépésével zárul az AugustFest idei kiadása.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 18.
Valaki most nagyon szeretné felhívni magára a figyelmedet, és nagyon szeretné, ha segítenél neki, de sajnos nem a megfelelő módon kér. Talán nem is kér, hanem rögtön leszúr, vagy veszekedni kezd, esetleg megkérdőjelezi az igazadat. Tudd, hogy ma minden ilyen reakció valójában egy-egy segélykérés.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 18.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...