Ma kezdik az útjavítást?
Utoljára módositva: 2014-09-02 08:36:20

A lázári polgármesternek tett többszöri ígéret után tegnap a sajtónak is megígérték: ma elkezdik a DJ194 számú út Szatmárnémeti és Lázári közötti szakaszának javítási munkálatait.

 

Kamion okozta, kamion kerülgeti: komoly gondot okoznak a gödrök a Lázáriba vezető úton

Már több alkalommal is ígéretet kapott a lázári polgármester a megyei tanács technikai osztályától a teherforgalom okozta úthibák kijavítására, de nem tartotta be, tegnap viszont lapunk megkeresése nyomán is ígéretet tettek: ma megkezdik az úthibák kijavítását!

A délelőtt folyamán Lengyel István lázári polgármester részletesen beszámolt az útjavítással kapcsolatos kálváriájáról, egy július negyedikén megírt beadványról, egy pozitív tanácsi döntésről, a javításhoz szükséges összegek elkülönítéséről, két útjavító céggel való megyei tanácsi szerződéskötésről és a hetek óta folyó ígérgetésekről. Minden hét végén megígérték, hogy a következő hét első napján jönnek és megkezdik a munkát, s ez augusztus eleje óta folyamatosan így van. Lengyel elismerte, hogy Lázáriban már többen is autósblokádot helyeztek kilátásba tiltakozásuk kifejezésére, ám ő ezt nem támogatta, hiszen szerinte nem a forgalom korlátozása a megoldás ebben az ügyben, hiszen itt nemzetközi teherforgalomról van szó.

 

Két hét munka

 

Délutánra a megyei tanács hivatalos álláspontját írásban kaptuk meg, ebben az áll, hogy 2014. szeptember másodikán kezdik meg az útjavítást. Két hetet és bruttó kilencvennégyezer lejt szánnak erre, de a teherforgalom által tönkretett 1600 méternyi útszakasznak csak a Szatmárnémetitől távolabb eső 1000 méteres szakaszát javítják meg, a valamikori autós gyakorlópályához közelebb eső 600 méternyi útszakasz szatmárnémeti tulajdonban van, ezt a megyeszékhely vezetésének kell megjavítania, a hatályban levő törvény értelmében a megyei tanács nem költhet rá.

Nem hivatalos forrásból úgy tudjuk, az út szélén keletkezett gödröket körül fogják vágni, új kavicságyra fogják önteni az új aszfaltréteget, a község határát jelző tábla előtt az út teljes szélességén lévő kitüremkedést pedig legyalulják, és a jelenleginél jobb minőségű aszfalttal borítják be majd. Hogy mennyi jótállást vállalnak a kivitelezők az elvégzett munkálatra, azaz gödörmentes marad-e az út tavaszig, arra nem tér ki a megyei tanácsi tájékoztatás.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 20.
Ha némi kockázattal jár az ismerkedés, főleg ha sikerélménnyel zárul, az csak tovább növeli önbizalmát. Most sem lesz ez másként, ha megteszi az első lépést.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...