Ma kezdik az útjavítást?
Utoljára módositva: 2014-09-02 08:36:20

A lázári polgármesternek tett többszöri ígéret után tegnap a sajtónak is megígérték: ma elkezdik a DJ194 számú út Szatmárnémeti és Lázári közötti szakaszának javítási munkálatait.

 

Kamion okozta, kamion kerülgeti: komoly gondot okoznak a gödrök a Lázáriba vezető úton

Már több alkalommal is ígéretet kapott a lázári polgármester a megyei tanács technikai osztályától a teherforgalom okozta úthibák kijavítására, de nem tartotta be, tegnap viszont lapunk megkeresése nyomán is ígéretet tettek: ma megkezdik az úthibák kijavítását!

A délelőtt folyamán Lengyel István lázári polgármester részletesen beszámolt az útjavítással kapcsolatos kálváriájáról, egy július negyedikén megírt beadványról, egy pozitív tanácsi döntésről, a javításhoz szükséges összegek elkülönítéséről, két útjavító céggel való megyei tanácsi szerződéskötésről és a hetek óta folyó ígérgetésekről. Minden hét végén megígérték, hogy a következő hét első napján jönnek és megkezdik a munkát, s ez augusztus eleje óta folyamatosan így van. Lengyel elismerte, hogy Lázáriban már többen is autósblokádot helyeztek kilátásba tiltakozásuk kifejezésére, ám ő ezt nem támogatta, hiszen szerinte nem a forgalom korlátozása a megoldás ebben az ügyben, hiszen itt nemzetközi teherforgalomról van szó.

 

Két hét munka

 

Délutánra a megyei tanács hivatalos álláspontját írásban kaptuk meg, ebben az áll, hogy 2014. szeptember másodikán kezdik meg az útjavítást. Két hetet és bruttó kilencvennégyezer lejt szánnak erre, de a teherforgalom által tönkretett 1600 méternyi útszakasznak csak a Szatmárnémetitől távolabb eső 1000 méteres szakaszát javítják meg, a valamikori autós gyakorlópályához közelebb eső 600 méternyi útszakasz szatmárnémeti tulajdonban van, ezt a megyeszékhely vezetésének kell megjavítania, a hatályban levő törvény értelmében a megyei tanács nem költhet rá.

Nem hivatalos forrásból úgy tudjuk, az út szélén keletkezett gödröket körül fogják vágni, új kavicságyra fogják önteni az új aszfaltréteget, a község határát jelző tábla előtt az út teljes szélességén lévő kitüremkedést pedig legyalulják, és a jelenleginél jobb minőségű aszfalttal borítják be majd. Hogy mennyi jótállást vállalnak a kivitelezők az elvégzett munkálatra, azaz gödörmentes marad-e az út tavaszig, arra nem tér ki a megyei tanácsi tájékoztatás.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 15.
Ne hagyja figyelmen kívül a környezetében élők véleményét, hiszen olyan kérdésben készül dönteni, amely őket is közelről érinti.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 15.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...