Ma kezdik az útjavítást?
Utoljára módositva: 2014-09-02 08:36:20

A lázári polgármesternek tett többszöri ígéret után tegnap a sajtónak is megígérték: ma elkezdik a DJ194 számú út Szatmárnémeti és Lázári közötti szakaszának javítási munkálatait.

 

Kamion okozta, kamion kerülgeti: komoly gondot okoznak a gödrök a Lázáriba vezető úton

Már több alkalommal is ígéretet kapott a lázári polgármester a megyei tanács technikai osztályától a teherforgalom okozta úthibák kijavítására, de nem tartotta be, tegnap viszont lapunk megkeresése nyomán is ígéretet tettek: ma megkezdik az úthibák kijavítását!

A délelőtt folyamán Lengyel István lázári polgármester részletesen beszámolt az útjavítással kapcsolatos kálváriájáról, egy július negyedikén megírt beadványról, egy pozitív tanácsi döntésről, a javításhoz szükséges összegek elkülönítéséről, két útjavító céggel való megyei tanácsi szerződéskötésről és a hetek óta folyó ígérgetésekről. Minden hét végén megígérték, hogy a következő hét első napján jönnek és megkezdik a munkát, s ez augusztus eleje óta folyamatosan így van. Lengyel elismerte, hogy Lázáriban már többen is autósblokádot helyeztek kilátásba tiltakozásuk kifejezésére, ám ő ezt nem támogatta, hiszen szerinte nem a forgalom korlátozása a megoldás ebben az ügyben, hiszen itt nemzetközi teherforgalomról van szó.

 

Két hét munka

 

Délutánra a megyei tanács hivatalos álláspontját írásban kaptuk meg, ebben az áll, hogy 2014. szeptember másodikán kezdik meg az útjavítást. Két hetet és bruttó kilencvennégyezer lejt szánnak erre, de a teherforgalom által tönkretett 1600 méternyi útszakasznak csak a Szatmárnémetitől távolabb eső 1000 méteres szakaszát javítják meg, a valamikori autós gyakorlópályához közelebb eső 600 méternyi útszakasz szatmárnémeti tulajdonban van, ezt a megyeszékhely vezetésének kell megjavítania, a hatályban levő törvény értelmében a megyei tanács nem költhet rá.

Nem hivatalos forrásból úgy tudjuk, az út szélén keletkezett gödröket körül fogják vágni, új kavicságyra fogják önteni az új aszfaltréteget, a község határát jelző tábla előtt az út teljes szélességén lévő kitüremkedést pedig legyalulják, és a jelenleginél jobb minőségű aszfalttal borítják be majd. Hogy mennyi jótállást vállalnak a kivitelezők az elvégzett munkálatra, azaz gödörmentes marad-e az út tavaszig, arra nem tér ki a megyei tanácsi tájékoztatás.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 24.
Olyan új helyzetekbe kerül, ahol nem boldogul a régi sablonokkal. Engedje szabadon áradni képzelőerejét, és megtalálja a megoldásokat!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...