Ma kezdődik a választási kampány
Utoljára módositva: 2014-04-25 09:03:21

Mától május 24-én 7 óráig tart az EP-választást megelőző kampányidőszak. A kampány idején csak az önkormányzatok által kijelölt helyeken lehet politikai plakátokat és bannereket kihelyezni.

 

A politikai pártok csak a kijelölt helyekre helyezhetik ki választási plakátjaikat, bannereiket

A május 25-én esedékes európai parlamenti választást megelőző kampányidőszak ma veszi kezdetét. Az ütemterv szerint a kampányidőszak május 24-én 7 órakor ér véget, ekkortól kampánycsend lép életbe. Szatmár megyében 259 996 választásra jogosult személy adhatja le szavazatát május 25-én 7 és 21 óra között a lakhelye szerinti szavazókörzetben. A kampányidőszakban a 2007-ben elfogadott 40-es számú törvény, a 2004-ben elfogadott 215-ös számú, illetve a 2014-ben elfogadott 80-as kormányhatározat értelmében a helyi önkormányzatok szabályozzák a választási plakátok és bannerek kihelyezését az egyes településeken. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal közleménye szerint a plakátokat csak az erre a célra kijelölt hirdetőtáblákra lehet kihelyezni a közterületeken — a politikai pártok és az érdekvédelmi szervezetek a szavazócédulán szereplő sorrend szerint függeszthetik ki plakátjaikat. A magántulajdonban lévő épületekre, illetve azok kerítésére a tulajdonos engedélyével természetesen kikerülhetnek a plakátok. A rendelkezés értelmében tilos a politikai pártoknak saját reklámfelületet kialakítani, mint ahogy a polgármesteri hivatal által kihelyezett hirdetőtáblákon sem foglalhatják el egymás helyeit. A rend őrei felügyelik majd a hirdetőtáblák és plakátok épségét.

 

Hirdetési felületek

 

Bannereket Szatmárnémetiben a Lucian Blaga sugárúton (5 helyszín), az Octavian Goga utcán (4), a Cloşca sugárúton (3), a Károlyi úton (6), a Henri Coandă sugárúton (2), a Batizi úton (13), az Udvari úton (6), a Griviţei utcán (3), a Gheorghe Bariţiu úton (4), az Unirii sugárúton (7), az Aurel Vlaicu sugárúton (6), a Libertăţii téren (4), az I. C. Brătianu utcában (4), a Traian sugárúton (4), a Vasile Lucaciu sugárúton (3), a Transilvania sugárúton (4), a Romana téren (5), a Crinul útkereszteződésben (5) lehet majd kifüggeszteni. A polgármesteri hivatal a Libertăţii tér kereszteződésébe, az 1-es számú élelmiszerpiacra, a Transilvania sugárút 8. szám alá, a vasútállomásra, a Batizi útra (a park környékére), a Gheorghe Bariţiu és Rodnei utcák kereszteződésébe, a 14 Mai térre, a Decebal híd Károlyi úti oldalára, a Târnavei sétány és a Cloşca sugárút kereszteződésébe, a Ganea és Bârgăului utcák kereszteződésébe, az Uzinei és Ostrovului utcák kereszteződésébe, a 17-es lakónegyedben található élelmiszerpiacra, a Lucian Blaga sugárút és Păuleşti utca kereszteződésébe, a Prahovei és Ravensburg utcák kereszteződésébe, a Golescu híd Károlyi úti oldalára, a Károlyi út és Universului sétány kereszteződésébe, a Csend Parkba (16-os lakónegyed), a Brânduşa utcai parkba (16-os lakónegyed), a szatmárzsadányi kultúrotthon elé helyezte ki hirdetőtábláit, melyekre a választási plakátokat kifüggeszthetik a pártok.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 16.
Valaki a környezetében folyamatosan igyekszik kitérni a véleménynyilvánítás elől és ezzel az Ön dolgát nehezíti meg. Követeljen tőle állásfoglalást!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...