Ma kezdődik a választási kampány
Utoljára módositva: 2014-04-25 09:03:21

Mától május 24-én 7 óráig tart az EP-választást megelőző kampányidőszak. A kampány idején csak az önkormányzatok által kijelölt helyeken lehet politikai plakátokat és bannereket kihelyezni.

 

A politikai pártok csak a kijelölt helyekre helyezhetik ki választási plakátjaikat, bannereiket

A május 25-én esedékes európai parlamenti választást megelőző kampányidőszak ma veszi kezdetét. Az ütemterv szerint a kampányidőszak május 24-én 7 órakor ér véget, ekkortól kampánycsend lép életbe. Szatmár megyében 259 996 választásra jogosult személy adhatja le szavazatát május 25-én 7 és 21 óra között a lakhelye szerinti szavazókörzetben. A kampányidőszakban a 2007-ben elfogadott 40-es számú törvény, a 2004-ben elfogadott 215-ös számú, illetve a 2014-ben elfogadott 80-as kormányhatározat értelmében a helyi önkormányzatok szabályozzák a választási plakátok és bannerek kihelyezését az egyes településeken. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal közleménye szerint a plakátokat csak az erre a célra kijelölt hirdetőtáblákra lehet kihelyezni a közterületeken — a politikai pártok és az érdekvédelmi szervezetek a szavazócédulán szereplő sorrend szerint függeszthetik ki plakátjaikat. A magántulajdonban lévő épületekre, illetve azok kerítésére a tulajdonos engedélyével természetesen kikerülhetnek a plakátok. A rendelkezés értelmében tilos a politikai pártoknak saját reklámfelületet kialakítani, mint ahogy a polgármesteri hivatal által kihelyezett hirdetőtáblákon sem foglalhatják el egymás helyeit. A rend őrei felügyelik majd a hirdetőtáblák és plakátok épségét.

 

Hirdetési felületek

 

Bannereket Szatmárnémetiben a Lucian Blaga sugárúton (5 helyszín), az Octavian Goga utcán (4), a Cloşca sugárúton (3), a Károlyi úton (6), a Henri Coandă sugárúton (2), a Batizi úton (13), az Udvari úton (6), a Griviţei utcán (3), a Gheorghe Bariţiu úton (4), az Unirii sugárúton (7), az Aurel Vlaicu sugárúton (6), a Libertăţii téren (4), az I. C. Brătianu utcában (4), a Traian sugárúton (4), a Vasile Lucaciu sugárúton (3), a Transilvania sugárúton (4), a Romana téren (5), a Crinul útkereszteződésben (5) lehet majd kifüggeszteni. A polgármesteri hivatal a Libertăţii tér kereszteződésébe, az 1-es számú élelmiszerpiacra, a Transilvania sugárút 8. szám alá, a vasútállomásra, a Batizi útra (a park környékére), a Gheorghe Bariţiu és Rodnei utcák kereszteződésébe, a 14 Mai térre, a Decebal híd Károlyi úti oldalára, a Târnavei sétány és a Cloşca sugárút kereszteződésébe, a Ganea és Bârgăului utcák kereszteződésébe, az Uzinei és Ostrovului utcák kereszteződésébe, a 17-es lakónegyedben található élelmiszerpiacra, a Lucian Blaga sugárút és Păuleşti utca kereszteződésébe, a Prahovei és Ravensburg utcák kereszteződésébe, a Golescu híd Károlyi úti oldalára, a Károlyi út és Universului sétány kereszteződésébe, a Csend Parkba (16-os lakónegyed), a Brânduşa utcai parkba (16-os lakónegyed), a szatmárzsadányi kultúrotthon elé helyezte ki hirdetőtábláit, melyekre a választási plakátokat kifüggeszthetik a pártok.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. május 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...