Ma lesznek a magyar fellépők
Utoljára módositva: 2014-05-30 20:39:36

Tegnap bakiparádé zajlott a városnapi nagyszínpadon, ma remélhetőleg elmarad. Tizennyolcadjára ünnepeljük a városnapokat, az idő most sem kedvez túlságosan a szabadtéri programoknak.

 

Állítólag minden eddigi városnapnál nagyobb bevételt produkáló városünnep kezdődött meg tegnap, a kereskedőknek bérbe adott helyekért fizetett pénzből ennyi bevétele még sohasem volt a városnak. Szám szerint kevés, de annál bőkezűbb támogatói voltak az idei, sorozatban a tizennyolcadik szatmárnémeti városnapoknak, az egyik közismert üdítőgyáron kívül két olyan cég fizette a fellépők gázsijának nagy részét, amelyik közvetlen anyagiakat is feltételező kapcsolatban van a városházával.

 

Elhanyagolt románok és magyarok

 

Viszont a román többség és a magyar kisebbség egyaránt elhanyagoltnak érezhette magát a pénteki első napon, hiszen míg eredetileg nem, majd a lapunkban megjelentek nyomán végül mégis gondoltak magyar műsorvezetésre, de ez utóbbi mégis elmaradt, a román műsorirányítás egyszerűen megfeledkezett a lépcsőfordulóban mikrofonnal a kezében várakozó magyar műsorvezetőről, így csak románul hangzott el a szimbolikus erővel bíró meghívó. Az ünneplő románság is hátrányban érezhette magát az idei városnapok tegnapi napján, hiszen a nyitókoncertet adó Distinto trió olasz és angol nyelvű opera- és operettdalokat, könnyűzenei műveket adott elő úgy, hogy azok nem voltak az ország nyelvére fordítva és mindenki számára látható helyen feliratozva, pedig ezt a román nyelv védelmében hozott törvény előírja.

 

Nyitóprogramok

 

Romániai unikumként kezelték a városnapi program kiadásakor, hogy a könnyűzenei műveket is előadó együttest komolyzenei együttes kísér, ezért szerepelhetett első fellépőként az új központi nagyszínpadon Pop Symphony név alatt a Distinto férfitrió, akiket a szatmárnémeti Dinu Lipatti filharmónia zenészei kísértek, illetve a színpadról leszorulva a Royal Dance Club versenytáncosai tarthattak bemutatót a színpad mögötti művelődési ház márványlépcsőin.

[ohballada-1]

 

Ez lesz ma

 

Ma a sportoké lesz a délelőtt az új főtéren, a Kossuth-kertben lovagi torna, kézműves-bemutató lesz, fél hattól a megyei múzeum előtti népzenei színpadon az egri Csodaszarvas néptáncegyüttes lesz a magyar fellépő, az új főtéren pedig este tíztől a budapesti Ladánybene 27 foglalja el a színpadot. Nyolctól Szatmárnémeti szépe-versenyt tartanak, éjjel egytől, a budapestieket követő Vunk és Loredana koncertje után lesz a városnapi tűzijáték.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 18.
Ha elég elkötelezetten és bátran közeledik a problémához, sokkal hamarabb átlátja és így a megoldást is hamarabb megtalálja.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...