Ma lesznek a magyar fellépők
Utoljára módositva: 2014-05-30 20:39:36

Tegnap bakiparádé zajlott a városnapi nagyszínpadon, ma remélhetőleg elmarad. Tizennyolcadjára ünnepeljük a városnapokat, az idő most sem kedvez túlságosan a szabadtéri programoknak.

 

Állítólag minden eddigi városnapnál nagyobb bevételt produkáló városünnep kezdődött meg tegnap, a kereskedőknek bérbe adott helyekért fizetett pénzből ennyi bevétele még sohasem volt a városnak. Szám szerint kevés, de annál bőkezűbb támogatói voltak az idei, sorozatban a tizennyolcadik szatmárnémeti városnapoknak, az egyik közismert üdítőgyáron kívül két olyan cég fizette a fellépők gázsijának nagy részét, amelyik közvetlen anyagiakat is feltételező kapcsolatban van a városházával.

 

Elhanyagolt románok és magyarok

 

Viszont a román többség és a magyar kisebbség egyaránt elhanyagoltnak érezhette magát a pénteki első napon, hiszen míg eredetileg nem, majd a lapunkban megjelentek nyomán végül mégis gondoltak magyar műsorvezetésre, de ez utóbbi mégis elmaradt, a román műsorirányítás egyszerűen megfeledkezett a lépcsőfordulóban mikrofonnal a kezében várakozó magyar műsorvezetőről, így csak románul hangzott el a szimbolikus erővel bíró meghívó. Az ünneplő románság is hátrányban érezhette magát az idei városnapok tegnapi napján, hiszen a nyitókoncertet adó Distinto trió olasz és angol nyelvű opera- és operettdalokat, könnyűzenei műveket adott elő úgy, hogy azok nem voltak az ország nyelvére fordítva és mindenki számára látható helyen feliratozva, pedig ezt a román nyelv védelmében hozott törvény előírja.

 

Nyitóprogramok

 

Romániai unikumként kezelték a városnapi program kiadásakor, hogy a könnyűzenei műveket is előadó együttest komolyzenei együttes kísér, ezért szerepelhetett első fellépőként az új központi nagyszínpadon Pop Symphony név alatt a Distinto férfitrió, akiket a szatmárnémeti Dinu Lipatti filharmónia zenészei kísértek, illetve a színpadról leszorulva a Royal Dance Club versenytáncosai tarthattak bemutatót a színpad mögötti művelődési ház márványlépcsőin.

[ohballada-1]

 

Ez lesz ma

 

Ma a sportoké lesz a délelőtt az új főtéren, a Kossuth-kertben lovagi torna, kézműves-bemutató lesz, fél hattól a megyei múzeum előtti népzenei színpadon az egri Csodaszarvas néptáncegyüttes lesz a magyar fellépő, az új főtéren pedig este tíztől a budapesti Ladánybene 27 foglalja el a színpadot. Nyolctól Szatmárnémeti szépe-versenyt tartanak, éjjel egytől, a budapestieket követő Vunk és Loredana koncertje után lesz a városnapi tűzijáték.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:10
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 23.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...