Ma lesznek a magyar fellépők
Utoljára módositva: 2014-05-30 20:39:36

Tegnap bakiparádé zajlott a városnapi nagyszínpadon, ma remélhetőleg elmarad. Tizennyolcadjára ünnepeljük a városnapokat, az idő most sem kedvez túlságosan a szabadtéri programoknak.

 

Állítólag minden eddigi városnapnál nagyobb bevételt produkáló városünnep kezdődött meg tegnap, a kereskedőknek bérbe adott helyekért fizetett pénzből ennyi bevétele még sohasem volt a városnak. Szám szerint kevés, de annál bőkezűbb támogatói voltak az idei, sorozatban a tizennyolcadik szatmárnémeti városnapoknak, az egyik közismert üdítőgyáron kívül két olyan cég fizette a fellépők gázsijának nagy részét, amelyik közvetlen anyagiakat is feltételező kapcsolatban van a városházával.

 

Elhanyagolt románok és magyarok

 

Viszont a román többség és a magyar kisebbség egyaránt elhanyagoltnak érezhette magát a pénteki első napon, hiszen míg eredetileg nem, majd a lapunkban megjelentek nyomán végül mégis gondoltak magyar műsorvezetésre, de ez utóbbi mégis elmaradt, a román műsorirányítás egyszerűen megfeledkezett a lépcsőfordulóban mikrofonnal a kezében várakozó magyar műsorvezetőről, így csak románul hangzott el a szimbolikus erővel bíró meghívó. Az ünneplő románság is hátrányban érezhette magát az idei városnapok tegnapi napján, hiszen a nyitókoncertet adó Distinto trió olasz és angol nyelvű opera- és operettdalokat, könnyűzenei műveket adott elő úgy, hogy azok nem voltak az ország nyelvére fordítva és mindenki számára látható helyen feliratozva, pedig ezt a román nyelv védelmében hozott törvény előírja.

 

Nyitóprogramok

 

Romániai unikumként kezelték a városnapi program kiadásakor, hogy a könnyűzenei műveket is előadó együttest komolyzenei együttes kísér, ezért szerepelhetett első fellépőként az új központi nagyszínpadon Pop Symphony név alatt a Distinto férfitrió, akiket a szatmárnémeti Dinu Lipatti filharmónia zenészei kísértek, illetve a színpadról leszorulva a Royal Dance Club versenytáncosai tarthattak bemutatót a színpad mögötti művelődési ház márványlépcsőin.

[ohballada-1]

 

Ez lesz ma

 

Ma a sportoké lesz a délelőtt az új főtéren, a Kossuth-kertben lovagi torna, kézműves-bemutató lesz, fél hattól a megyei múzeum előtti népzenei színpadon az egri Csodaszarvas néptáncegyüttes lesz a magyar fellépő, az új főtéren pedig este tíztől a budapesti Ladánybene 27 foglalja el a színpadot. Nyolctól Szatmárnémeti szépe-versenyt tartanak, éjjel egytől, a budapestieket követő Vunk és Loredana koncertje után lesz a városnapi tűzijáték.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Az Emoji-film
Ma, 15:00
Még nincs minden felfedezve: feltérképezetlen univerzumok vesznek körül minket, még ha nem is tudunk róluk - talán azért, mert nagyon kicsik. Az okostelefonjában például mindenkinek van: egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. Ám mindig mosolygós és kacsingatós békéjüket megzavarja egyikük, aki kerek fejébe veszi, hogy kideríti, mi van a völgyükön túl. Kalandos vándorútra indul, amelynek során neki és társainak egyre veszélyesebb alkalmazások kerülnek útj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A sötét torony
Ma, 19:20
Léteznek más világok is. Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul. A tét hatalmas - nem volt még ennél több, amit egy csapatában megnyerhetett vagy elveszíthetett valaki. A Jó és a Gonosz erői összecsapnak: csak Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatjá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...