Ma lesznek a magyar fellépők
Utoljára módositva: 2014-05-30 20:39:36

Tegnap bakiparádé zajlott a városnapi nagyszínpadon, ma remélhetőleg elmarad. Tizennyolcadjára ünnepeljük a városnapokat, az idő most sem kedvez túlságosan a szabadtéri programoknak.

 

Állítólag minden eddigi városnapnál nagyobb bevételt produkáló városünnep kezdődött meg tegnap, a kereskedőknek bérbe adott helyekért fizetett pénzből ennyi bevétele még sohasem volt a városnak. Szám szerint kevés, de annál bőkezűbb támogatói voltak az idei, sorozatban a tizennyolcadik szatmárnémeti városnapoknak, az egyik közismert üdítőgyáron kívül két olyan cég fizette a fellépők gázsijának nagy részét, amelyik közvetlen anyagiakat is feltételező kapcsolatban van a városházával.

 

Elhanyagolt románok és magyarok

 

Viszont a román többség és a magyar kisebbség egyaránt elhanyagoltnak érezhette magát a pénteki első napon, hiszen míg eredetileg nem, majd a lapunkban megjelentek nyomán végül mégis gondoltak magyar műsorvezetésre, de ez utóbbi mégis elmaradt, a román műsorirányítás egyszerűen megfeledkezett a lépcsőfordulóban mikrofonnal a kezében várakozó magyar műsorvezetőről, így csak románul hangzott el a szimbolikus erővel bíró meghívó. Az ünneplő románság is hátrányban érezhette magát az idei városnapok tegnapi napján, hiszen a nyitókoncertet adó Distinto trió olasz és angol nyelvű opera- és operettdalokat, könnyűzenei műveket adott elő úgy, hogy azok nem voltak az ország nyelvére fordítva és mindenki számára látható helyen feliratozva, pedig ezt a román nyelv védelmében hozott törvény előírja.

 

Nyitóprogramok

 

Romániai unikumként kezelték a városnapi program kiadásakor, hogy a könnyűzenei műveket is előadó együttest komolyzenei együttes kísér, ezért szerepelhetett első fellépőként az új központi nagyszínpadon Pop Symphony név alatt a Distinto férfitrió, akiket a szatmárnémeti Dinu Lipatti filharmónia zenészei kísértek, illetve a színpadról leszorulva a Royal Dance Club versenytáncosai tarthattak bemutatót a színpad mögötti művelődési ház márványlépcsőin.

[ohballada-1]

 

Ez lesz ma

 

Ma a sportoké lesz a délelőtt az új főtéren, a Kossuth-kertben lovagi torna, kézműves-bemutató lesz, fél hattól a megyei múzeum előtti népzenei színpadon az egri Csodaszarvas néptáncegyüttes lesz a magyar fellépő, az új főtéren pedig este tíztől a budapesti Ladánybene 27 foglalja el a színpadot. Nyolctól Szatmárnémeti szépe-versenyt tartanak, éjjel egytől, a budapestieket követő Vunk és Loredana koncertje után lesz a városnapi tűzijáték.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 20:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 21:55
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 17.
Bár Ön egyébként is szereti, ha elismerik érdemeit, most olyan pozitív visszajelzéseket kap, hogy nem akar hinni a fülének és szinte zavarba jön a bókoktól.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...