Ma rajtol a roncsautóprogram
Utoljára módositva: 2014-04-08 08:54:19

Idén a roncsautóprogram keretében már a nyolcéves gépkocsikat is be lehet váltani értékjegyre, ami új jármű vásárlására használható fel. 17 ezer ilyen értékjegyet bocsátanak ki.

 

Mától jelentkezhetnek a magánszemélyek a gépjármű-forgalmazóknál, akik program keretében új autót szeretnének vásárolni — régi autójukért 6500 lejes értékjegyet kapnak az államtól. Korodi Attila környezetvédelmi miniszter tegnap elmondta, 17 ezer értékjegyet bocsátanak ki, egy új gépkocsi megvásárlásakor egyetlen értékjegy használható fel, de azok, akik úgy döntenek, hogy a lehető legkörnyezetkímélőbb autót vásárolják meg, egy úgynevezett zöldbónuszt is kapnak, amelynek értéke 500 lej. A jogi személyek és az állami intézmények számára mintegy 3 ezer értékjegyet utal ki a programot felügyelő, minisztériumi fennhatóságú környezetvédelmi alap, a számukra meghirdetett program várhatóan április 20. után rajtol. Ez azt jelenti, hogy a kormány az idén 20 ezer elöregedett autó forgalomból való kivonását reméli.

Hazánkban 2005-ben indították el a programot, amelynek keretében eddig összesen csaknem 480 ezer, tíz évnél öregebb járművet vontak ki a forgalomból, és mintegy 239 ezer új gépkocsit vásároltak. Tavaly év végén a gépkocsipark 5,98 millió járművet számlált, ami 4,73 százalékkal több a 2012-eshez képest.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
anyám!
Ma, 20:35
Az idősödő költő (Javier Bardem) és fiatal felesége (Jennifer Lawrence) egy nagy viktoriánus házban élnek vidéken. Egy nap egy idegen és felesége (Ed Harris és Michelle Pfeiffer) beköltöznek a házba, megzavarva a pár nyugodt életét...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók:1 fej vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 10 dkg zeller, 1 fej karalábé, 10 dkg káposzta, 10 ...