Ma rajtol a roncsautóprogram
Utoljára módositva: 2014-04-08 08:54:19

Idén a roncsautóprogram keretében már a nyolcéves gépkocsikat is be lehet váltani értékjegyre, ami új jármű vásárlására használható fel. 17 ezer ilyen értékjegyet bocsátanak ki.

 

Mától jelentkezhetnek a magánszemélyek a gépjármű-forgalmazóknál, akik program keretében új autót szeretnének vásárolni — régi autójukért 6500 lejes értékjegyet kapnak az államtól. Korodi Attila környezetvédelmi miniszter tegnap elmondta, 17 ezer értékjegyet bocsátanak ki, egy új gépkocsi megvásárlásakor egyetlen értékjegy használható fel, de azok, akik úgy döntenek, hogy a lehető legkörnyezetkímélőbb autót vásárolják meg, egy úgynevezett zöldbónuszt is kapnak, amelynek értéke 500 lej. A jogi személyek és az állami intézmények számára mintegy 3 ezer értékjegyet utal ki a programot felügyelő, minisztériumi fennhatóságú környezetvédelmi alap, a számukra meghirdetett program várhatóan április 20. után rajtol. Ez azt jelenti, hogy a kormány az idén 20 ezer elöregedett autó forgalomból való kivonását reméli.

Hazánkban 2005-ben indították el a programot, amelynek keretében eddig összesen csaknem 480 ezer, tíz évnél öregebb járművet vontak ki a forgalomból, és mintegy 239 ezer új gépkocsit vásároltak. Tavaly év végén a gépkocsipark 5,98 millió járművet számlált, ami 4,73 százalékkal több a 2012-eshez képest.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...