Madármegfigyelés, kirándulás
Utoljára módositva: 2012-05-03 07:21:43

A hosszú hétvégén a Román Madártani Egyesület Szatmári Osztálya madármegfigyelő terepjárást szervezett Avasújváros környékén.

 

A madártani egyesület 41 tagja, köztük 32 diák vett részt a madármegfigyelésen

A hosszú hétvégét kihasználva a Román Madártani Egyesület Szatmári Osztálya madármegfigyelő terepjárást szervezett a muzsdaji vasúti megálló és az Avasújváros melletti Fürdő-tó menti erdei szakaszon, valamint a tó környéki ligetesekben, tudtuk meg Pauliuc Csillától, az egyesület szóvivőjétől. Április-május fordulóján már megérkeznek az utolsó vándormadarak is, elsősorban ezeket a fajokat figyelték az ösvények bejárása során. A 41 résztvevő (32 diák, 9 felnőtt) négy csoportjának mindegyike hallott utolsó érkezőket, mint sárgarigót, tövisszúró gébicset, a kakukk mindenhonnan hallatta jellegzetes énekét. Összesen több mint 20 fajt észleltek, melyek közül a legemlítésreméltóbb az a 3 billegető cankó, melyek a tóparton szaladgálva vadásztak élelmükre.

 

Új ismereteket szereztek

Az útba eső bentonit bányánál a fiatalok kőzettani ismereteiket is bővítve ennek a kőzetnek a képződéséről és annak hasznosításáról hallhattak pár perces ismertetőt. Az erdei úton mindenki elszörnyülködve tapasztalta, hogy a falu vagy a tóparti vendéglő hulladékait, főleg a pillepalackokat az erdőbe hordja. A terepjárás délben fehér asztalnál elfogyasztott közös ebéddel ért véget, mely Lakatos László ny. mérnök ajánlata és anyagi támogatása révén valósulhatott meg, melyért ez úton mondunk köszönetet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. december 7.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...