×
2020. 04 09.
Csütörtök
Erhard
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Vidék

Magára gyújtotta a házát a túrterebesi férfi

2020.02.03 - 18:48
Megosztas :
  • Magára gyújtotta a házát a túrterebesi férfi

    Vasárnap délután, 15 óra 26 perckor a 112-es egységes segélyhívón riasztották a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőséget, mert tűz ütött ki az egyik túrterebesi magánházban.

    A hivatásos és a helybéli önkéntes lánglovagok egy-egy oltóautóval érkeztek a helyszínre, ugyanakkor kiérkezett a rendőrség is, ugyanis a bejelentő szerint a tüzet maga a háztulajdonos okozta szándékosan. Miután a rendőröknek sikerült ártalmatlanná tenniük a férfit, a tűzoltók elkezdhették az oltást a ház három helyiségében és a padlástérben, miközben az intenzív terápiás rohammentősök elsősegélyben részesítették a 62 éves férfit, akinek a nyakán felületes szúrt sebet találtak, és enyhe füstmérgezést szenvedett, akárcsak 37 éves fia. Alapos orvosi kivizsgálásra mindkettőjüket a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházba szállították.

    Miután sikerült teljesen eloltani a lángokat, a tűzszakértők véleménye alátámasztotta a bejelentő által elmondottakat: a tüzet (valószínűleg öngyilkossági szándékkal) a 62 éves háztulajdonos gyújtotta meg a lakás három helyiségében és a padlástérben. Az épület szerencsére nem égett porig, de a fa tetőszerkezet teljes egészében megsemmisült, két szoba és a konyha jelentősen megrongálódott, akárcsak a bennük lévő bútordarabok, textíliák és háztartási gépek.

    Cookie