Magatartási és öltözködési rend fogyasztóvédőknek
Utoljára módositva: 2019-08-21 19:50:08

Horia Miron Constantinescunak, az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) elnökének augusztus 20-ai rendelete magatartási és öltözködési rendet ír elő az ellenőrzésbe induló felügyelőknek.

Eszerint kötelező a tiszta, hivatali öltözék, amely méltóságot és tiszteletet mutat az intézmény és az állampolgár iránt, ugyanakkor előírás a tisztelettudó viselkedés.

“A férfiaknak kötelező módon hosszú ujjú, egyszerű, klasszikus, fehér, kék, bézs, kék, vagy fekete inget kell viselniük, egyenes nadrággal, vágások, cipzárak, nyomatok nélkül. A lábbeli egyszerű cipő lehet, a sportstílus (teniszcipő, kosárcipő, melegítőcipő) és a szandál nem tartozik ide. Az őszi/téli ruházat klasszikus, nem tartalmazhat extravagáns kiegészítőket. A férfiak számára a jegygyűrűn kívül tilos kiegészítők, ékszerek viselése. Az arcnak és hajnak gondozottnak kell lennie, tilos az átlagosnál hosszabb haj és szakáll viselete” – sorolja a rendelet.

A hölgyek vágások és cipzár nélküli, nyomatoktól menetes, klasszikus ruhát, vagy kétrészes öltönyt hordhatnak, szoknyával és nadrággal (szoknyahossz közvetlenül a térd felett), inggel, dekoltázs nélküli blúzzal. Tiltott a testhez tapadó, szűk ruhák viselete, a flitterek és bizsuk használata. Tilos túlzott, extravagáns, figyelemfelkeltő ékszereket viselni. Tilos a hivalkodó smink, az arcnak és a hajviseletnek gondozottnak, mértéktartónak kell lennie.

A szabadban hordható fejfedő, amely nem lehet azonban sapka, strandkalap, kendő, a klasszikus stílus a követendő. Belső térben tilos bármilyen fejfedőt viselni.

A személyes higiénia kötelező, és nem okozhat kellemetlen zavart másoknak. A manikűr tiszta, jóízlésű és klasszikus kell hogy legyen.

Az elnök felsorolja azokat a ruházati elemeket is, amelyek kifejezetten ‘elfogadhatatlanok’. Ezek közé tartozik a rövid-, vágott- vagy harisnyanadrág, a szandál, a strandpapucs, kalap vagy sapka, kigombolt, vagy a nadrágból kilógó ing, testhezálló ruha, reklámpóló, vagy más vulgáris, szexista, obszcén szavakkal, szlogenekkel vagy képekkel díszített ruházat, beleértve a groteszk lényeket is. ‘Tilos, a piszkos és vágott ruhák, a provokatív vagy provokatív módon hordott ruházatai cikkek viselése”- írja az ANPC elnöke által aláírt dokumentum.

A rendeletet végrehajtásának határideje hét nap, és az ANPC minden felügyelőjének alá kell írnia a rendelet nyomtatott változatát. AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...