Magyar fiaskó a Dakar második napján
Utoljára módositva: 2014-01-07 17:40:09

Látványos véget ért a kazah Bauirzsan Iszabajev, Gabdulla Asimov páros versenye a 2014-es Dakar–ralin.

Leégett a kazah páros autója

Toyotájuk a 40 fokos hőségben teljesen kiégett, a jobb első ajtón kívül semmi sem maradt belőle – szerencsére személyi sérülés nem történt, a pilóta és navigátora a versenyigazgató helikopterén távozott a helyszínről.

A quados Somfai Mátyás üzemanyag–problémákkal küzdött hétfőn, s nagy nehézségek árán kedden ért be a táborba, ahonnan viszont alig 20 perces pihenőt követően indulnia kellett tovább a harmadik szakaszra. Somfai több ellenőrzőpontot is kihagyott San Luis és San Rafael között, ám a szervezők engedélyezték, hogy kedden folytassa a versenyt. Somfai hétfőn a kilencedik helyről vágott neki a második etapnak, és a nyolcadik, kilencedik helyen áll, amikor műszaki problémái adottak. A most várható büntetésekkel bizonyára alaposan visszasorolják majd a magyar versenyzőt az összetett táblázatban.

Hétfőn egyébként a címvédő francia Stéphane Peterhansel, Jean Paul Cottret páros (Mini) nyerte a második szakaszát az autósok között, sikerével pedig az összetettben is élre állt. A San Luis és San Rafael közötti 433 km-es etapon a motorosoknál a brit Sam Sunderland bizonyult a leggyorsabbnak, de összetettben továbbra is az ezúttal harmadikként zárt spanyol Joan Barreda vezet.

A magyarok közül a motorosoknál Dési János a 70. lett a második etapon, így feljött a 76. helyre, az autósoknál a Sebestyén Sándor, Bognár József, Ungvári Miklós trió a 80. helyről várja a folytatást.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 19:35
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 11.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...