Magyar nyelven a fociedzések a Dribli EGyK-nál
Utoljára módositva: 2014-09-04 13:33:39

A hetekben nyit majd Szatmár megyében is a Dribli Erdélyi Gyerekfoci Klub, ahol a tömegsportot és a versenysportot egyaránt fontosnak tartják. Nagykárolyban Fodor Attila lesz az edző.

A Dribli az első olyan futballklub a Székelyföldön kívül, ahol kimondottan magyar nyelven folyik az oktatás, edzés

Szeptember második felében, illetve október elején kezdi meg tevékenységét Szatmár megyében a Dribli Erdélyi Gyerekfoci Klub, 2011-ben alakult utánpótlás nevelő egyesület. Könczei Soma klubelnök lapunknak elmondta: „Több mint 120 gyerek játszik velünk hetente, az óvoda középső csoportjától, négy és fél évtől 12 éves korig – különböző korcsoportokban. Kolozsvár mellett Magyarlónán, Bánffyhunyadon és Kalotaszentkirályon működnek csoportjaink, de további bővüléseket is tervezünk, így most Szatmár megyében is. A Dribli az első olyan futballklub a Székelyföldön kívül, ahol kimondottan magyar nyelven folyik az oktatás, edzés.”

Elsőként Nagykárolyban indulnak a korosztályos csoportok, Fodor Attila, D–licenszes edző vezetésével. Ide várják a környékbeli gyerekeket is, de hamarosan Szatmárnémetibe is nyitni fog a Dribli EGyK.

Könczei Soma hangsúlyozta, az egyesület elsősorban tömegsporttal foglalkozik, bárki csatlakozhat. „A klub célja, hogy minél több gyereknek – lányoknak és fiúknak egyaránt – biztosítson lehetőséget, az állandó és szervezett mozgáshoz, az egészséges életmód kialakításához, mivel sajnos egyre kevesebben mozognak. A legfontosabb, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, és sikerélményekben legyen részük. Az edzéseket úgy építjük fel, hogy a gyerek ezt észre se vegye, mindezt játéknak fogja fel. Az elmúlt években sikerült közösséget is formálni, ahol a »driblis« gyerekek családjaikkal együtt közös programokban vesznek részt, legyen az sport vagy egyéb tevékenység, így a kicsitől a nagyig, a Családi napok során, egy közösségépítő folyamatban vesznek részt” – tette hozzá a klubelnök, aki Magyarország egyik legnagyobb utánpótlásnevelő egyesületénél, a BBFC-nél dolgozott Somodi László, az MTK másodedzője mellett. „Tőle nagyon sokat lehetett tanulni” – mondta Könczei Soma, aki 2011-ben, hazaköltözve Kolozsvárra, megalakította a Dribli EgyK-t: „Az egyesületnek kettős célja van, a tömegsport mellett a versenysportot is fontosnak tarjuk, ezért jött létre 2012-ben Kolozsváron a Dribli FC, a Dribli EGyK első csapata, amely ma a korosztályos bajnokságban szerepel. Idén kötöttük meg a megállapodást a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával, illetve a Székely Labdarúgó Akadémiával, így életpálya modellt tudunk kínálni a gyerekeknek, felnőtt korukra profi labdarúgókká válhatnak”

Könczei Soma ugyanakkor azért tartja fontosnak a tömegsportot, ugyanis ezáltal több gyereket tudnak sportolásra ösztönözni. „A legtöbb klub előválogatást tart, és aki nem felel meg mehet amerre lát. Ezzel két probléma van, egyrészt nagyon kevés gyerek mozog, ezért nem helyes, ha valaki jelentkezik mozgásra és elutasítjuk. Másrészt a gyerekek nem egyformán fejlődnek. Nálunk a gyerekek kapnak egy komoly képzést, melynek köszönhetően később is bekapcsolódhatnak a versenysportba.”

„Szeretnénk a Dribli Erdéyli Gyerekfoci Klubot minél több településre eljuttatni, megismertetni az emberekkel, hogy rávegyük a gyerekeket a mozgásra, a sportra, hogy sikeres, magabiztos, egészséges felnőttekké váljanak. Másrészt szeretnénk ha a jövőben ismét lenne olyan magyar labdarúgó, akinek a mezét szerte a világban hordják a gyerekek” – zárta mondanivalóját a klubelnök.

Elérhetőség

A Dribli Erdéyli Gyerekfoci Klubnak már megalakították a szatmári internetes elérhetőségét is, elérhető a facebook.com/dribli.szatmar oldalon. A klub weoldalának a címe: dribli.ro. Bővebb felvilágosítás kapható a Fodor Attila edzőtől a 0752–906642-es telefonszámon.

Fotó: facebook.com/dribli

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 21:25
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 21.
Komoly önmegismerési folyamaton megy most keresztül. Rájön, hogy ki és mi illik Önhöz, illetve mi az, amiben nem érzi jól magát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...