Magyarcsaholyba került a gyémánt fakanál
Utoljára módositva: 2012-08-19 20:25:17

A magyarcsaholyi csapat szoros versenyben nyerte meg a tasnádi bográcsfőzőverseny fődíját.

Különdíjat nyert az RMDSZ megyei szervezetének bográcsosa

Az RMDSZ tasnádi szervezete immár hagyományosan szervezi meg évről évre bográcsfőző versenyét, az eseménynek idén is a tasnádi termálstranddal szembeni terület adott otthont.

Az esemény a szombat reggeli órákban kezdődött, amikor is a résztvevő csapatok előkészítették standjaikat. Minden csapat igyekezett minél barátságosabbá, szebbé varázsolni a környezetet, hagyományos termékekkel, népművészet tárgyakkal és eredeti termékekkel díszítették a lassan forrásnak induló bográcsok környékét. Az ételek kóstolása mellett a szakmai zsűri ugyanis a csapatok munkáját, szervezettségét és a standok külalakját is pontozta.

A verseny fődíját, a „gyémánt fakanalat” végül a Kovács Szabolcs alpolgármester vezette Magyarcsaholy nyerte el rendkívül szoros versenyben. Az RMDSZ megyei csapata a legkülönlegesebb ízvilággal rendelkező ételek kategóriájában hozott el díjat a „bográcsos vadasan” nevet viselő ételével. Csehi Árpád Szabolcs, az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének elnöke, a „bográcsos csapat” vezetője a rendezvénnyel kapcsolatban elmondta, hogy az ehhez hasonló hagyományőrző rendezvények rendkívül fontosak a közösség életében. „Ez egy valóban nyitott verseny volt. Jó hangulat volt a csapatok között, a finom ételeket bárki megkóstolhatta, a helyszínválasztás pedig pont ezért volt sikeres, hiszen a tasnádi strandról rengeteg érdeklődő jött ismerkedni hagyományos ízeinkkel” – magyarázta Csehi.

Az RMDSZ Szatmár megyei csapatában egyébként Nagy Sándor református esperes és családja, Günthner Tibor szenátor, Kereskényi Gábor a szatmárnémeti RMDSZ szervezet elnöke, Kovács Máté megyei tanácsos és Adrian Marc megyei kórházigazgató is szorgoskodott.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Paddington 2
Ma, 15:00
Mindenki kedvenc macija, a dédelgetni való Paddington boldogan éldegél a Brown családdal Windsor Gardensben, ahol az előző részben talált otthonra. Paddington csupa szív és vidámság, és amerre csak jár, marmeládot osztogat, így nem csoda, hogy roppant népszerű a helyiek körében. A kismackóra nagy feladat vár: közeleg imádott nagynénje, Lucy századik születésnapja, ezért méltó ajándékot kell kerítenie neki. Amikor Mr. Gruber régiségboltjában észrevesz egy különleges könyvet, azonnal tudja, hogy a
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 17:00
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 19:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 21:50
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...