Magyarcsaholyba került a gyémánt fakanál
Utoljára módositva: 2012-08-19 20:25:17

A magyarcsaholyi csapat szoros versenyben nyerte meg a tasnádi bográcsfőzőverseny fődíját.

Különdíjat nyert az RMDSZ megyei szervezetének bográcsosa

Az RMDSZ tasnádi szervezete immár hagyományosan szervezi meg évről évre bográcsfőző versenyét, az eseménynek idén is a tasnádi termálstranddal szembeni terület adott otthont.

Az esemény a szombat reggeli órákban kezdődött, amikor is a résztvevő csapatok előkészítették standjaikat. Minden csapat igyekezett minél barátságosabbá, szebbé varázsolni a környezetet, hagyományos termékekkel, népművészet tárgyakkal és eredeti termékekkel díszítették a lassan forrásnak induló bográcsok környékét. Az ételek kóstolása mellett a szakmai zsűri ugyanis a csapatok munkáját, szervezettségét és a standok külalakját is pontozta.

A verseny fődíját, a „gyémánt fakanalat” végül a Kovács Szabolcs alpolgármester vezette Magyarcsaholy nyerte el rendkívül szoros versenyben. Az RMDSZ megyei csapata a legkülönlegesebb ízvilággal rendelkező ételek kategóriájában hozott el díjat a „bográcsos vadasan” nevet viselő ételével. Csehi Árpád Szabolcs, az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének elnöke, a „bográcsos csapat” vezetője a rendezvénnyel kapcsolatban elmondta, hogy az ehhez hasonló hagyományőrző rendezvények rendkívül fontosak a közösség életében. „Ez egy valóban nyitott verseny volt. Jó hangulat volt a csapatok között, a finom ételeket bárki megkóstolhatta, a helyszínválasztás pedig pont ezért volt sikeres, hiszen a tasnádi strandról rengeteg érdeklődő jött ismerkedni hagyományos ízeinkkel” – magyarázta Csehi.

Az RMDSZ Szatmár megyei csapatában egyébként Nagy Sándor református esperes és családja, Günthner Tibor szenátor, Kereskényi Gábor a szatmárnémeti RMDSZ szervezet elnöke, Kovács Máté megyei tanácsos és Adrian Marc megyei kórházigazgató is szorgoskodott.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 19:15
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 20.
Képes kiolvasni kedvese szeméből annak kívánságait és ez bizony elbűvöli őt. Alakítsák úgy időbeosztásukat, hogy az estét zavartalanul együtt tölthessék.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...