Majd’ 90 kg borostyánkövet találtak a vámosok
Utoljára módositva: 2017-12-07 11:00:04

December 5-én, kedden kora délelőtt a petei határátkelőnél akart Románia területéről kilépni a 30 éves M. Marin és a 23 éves M. Vasile — a román-ukrán kettős állampolgárságú testvérpár egy Mercedes Sprinter haszonjárműben utazott, amelynek raktere különféle csomagokkal volt alaposan megpakolva, s közéjük volt elrejtve az a tíz zsákocska, amelyekben összesen 88,43 kg nyers borostyánkövet találtak a határrendészek.

Mivel a férfiak semmiféle dokumentummal nem tudták igazolni a 89 000 lej értékű fosszília eredetét, a határrendészek az egész mennyiséget lefoglalták, a két férfi ellen csempészés vádjával indítottak eljárást, ugyanakkor nyomozást indítottak a borostyánkövek eredetének és az ország területére való esetleges behozataluk felderítése érdekében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 21.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...