Május 26-án kilencezer jelzés érkezett esetleges kettős szavazással kapcsolatban a hibás szoftver miatt
Utoljára módositva: 2019-06-11 10:06:20

A május 26-i európai parlamenti választáson és referendumon használt táblagépek szoftverének hibás működése miatt a választások napján több mint kilencezer jelzés érkezett esetleges kettős szavazással kapcsolatban – nyilatkozta hétfőn a belügyminiszter.

 

“A szavazókörzeteknél levő táblagépek szoftverének működése nem tartozik a belügyi tárca hatáskörébe” – fogalmazott a tárcavezető hétfői sajtótájékoztatóján, felróva ugyanakkor, hogy “bárhol bármi történik, a szolgálatos vétkes Carmen Dan”.

 

A miniszter hozzátette, a belföldi szavazással kapcsolatos minisztériumi jelentést – amelyet még május 30-án elkészítettek és elküldtek a kormánynak – hétfő este közzéteszik a tárca honlapján.

 

Carmen Dan ugyanakkor felemlegette, hogy a május 26-i választásokat követően Iohannis államfő az ő és Teodor Meleşcanu külügyminiszter lemondását kérte. “Emlékezhetnek a válaszomra is: már akkor mondtam, hogy a belügyminiszter a választások belföldi lebonyolításáért felelt, és nem voltak olyan közrendvédelmi problémák, amelyek befolyásolták volna a választások eredményét” – nyomatékosította.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Herkules legendája
Ma, 21:20
Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...