Május végére elkészül a park
Utoljára módositva: 2012-04-06 07:31:25

A Closca sugárúton található 29 ezer négyzetméteres park felújítása a végéhez közeledik, így májusban a város lakossága élvezheti az újabb zöld sziget által biztosított pihenőövezetet.

 

 

Szatmárnémetiben a Closca sugárúton található park felújítási munkálatait 2011 őszén kezdte el a Garden Design Kft. a polgármesteri hivatal megbízásából. A tegnap tartott terepszemlén, melyen Ilyés Gyula polgármester, Szénási Angéla városi főkertész, illetve a kivitelező cég képviselői vettek részt, elhangzott, hogy a park zöldövezetének felújítási munkálatai május végére befejeződnek, ekkor átadják azt a lakosság számára. A görögkatolikus templom hátánál húzódó parkrészben a munkások elegyengették a földterületet, újraalakították a sétányokat és a fákat, bokrokat is megmetszették, így itt már a füvesítés és a növényzet elültetésének munkálatai vannak hátra. A templom előtti zöld sziget rendbetétele ezután következik, egyelőre a füvesítés és a növények kihelyezése történik meg.

 

Önerőből kell megoldani

 

„A 29 ezer négyzetméter összfelületű park felújítása 1,1 millió lejes pályázatból valósul meg a Környezetvédelmi Alaptól nyert finanszírozás által. Az önkormányzat 11 százalékos önrészt kellett volna biztosítson a projektből, ám mi megelőlegeztük a munkálatok összegét, abban bízva, hogy a tavaly aláírt finanszírozási szerződés értelmében a kormány idén folyósítja az elmaradt támogatást. A Környezetvédelmi Alap költségvetését a múlt héten fogadták el és ekkor derült ki, hogy jelentősen csökkentették azt, így a megkezdett projektek finanszírozása sem történik meg. A Closca úti park munkálatainak 10 százalékát fedezi a kormány, a fennmaradó összeget a város saját költségvetéséből kell kigazdálkodjuk, és ez nem lesz egyszerű feladat” – hangsúlyozta Ilyés. A kormányfinanszírozás visszatartása miatt egyelőre a zöldövezet rendbetételét fejezik be, de a működő közvécé kialakítása, a templom előtti zöld sziget padokkal és szökőkúttal való ellátása, illetve a világítótestek felszerelésének munkálatai elmaradnak, összegzett Ilyés.

 Sógor Beáta

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...