Májusban 3 101 lejre csökkent az országos nettó átlagbér
Utoljára módositva: 2019-07-08 15:26:46

Májusban 3 101 lejre csökkent az országos nettó átlagbér, ez 14 lejjel kevesebb (-0,4%) mint egy hónappal korábban – közölte hétfőn az Országos Statisztikai Intézet (INS). A legjobban az IT&C szektorban, leggyengébben a konfekcióiparban fizettek. A bruttó átlagbér 5 078 lej volt májusban, 0,5%-kal kevesebb, mint 2019 áprilisában.

A legmagasabb nettó átlagbéreket, 6 946 lejt, a számítástechnika ágazatban regisztrálták, a legalacsonyabbakat, 1 782 lejt, a konfekcióiparban.

A legtöbb gazdasági ágban a nominális nettó átlagbér kisebb volt májusban, mint az előző hónapban, mert áprilisban több szektorban alkalmi juttatásokat biztosítottak a húsvéti ünnepek okán. A legnagyobb nettó bércsökkenést (-17,8%) a pénzügyi kiegészítő tevékenységek és a nyugdíjbiztosítás területén regisztrálták. A legnagyobb nettó bérnövekedést (+19,2%) a kőolaj- és gázkitermelésben érték el. Az állami szektorban az oktatásban 2,6%-kal, a közigazgatásban 1,4%-kal, az egészségügyben 0,5%-kal kerestek többet az alkalmazottak az előző hónaphoz képest.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...