Májusi hagyományos bál Szárazberken
Utoljára módositva: 2019-05-16 12:36:21

A hajdan volt falusi élet rendjében kiemelt helyet foglalt el a május — az aranyat érő esővel, amely biztosította a mindennapi betevő falatot; mindenki számára látható-nyilvánvaló „szerelmi vallomásaival”, tavaszi mulatságokkal és párválasztással.

Ezeket a hagyományokat eleveníti fel május 18-án, szombaton Szárazberken a Hármashatár Egyesület és a református egyházközség egy igencsak látványos és nem megszokott rendezvény, majd bál keretében, amelyről az ízletes falatok sem hiányoznak. A helybéli gazdák 19 órakor pattannak ki traktorra, ki lovas szekérre s állnak csatasorba, hogy a mazsorettek vezetésével felvonuljanak az Alsóvégtől az iskolaudvarig, ahol 20 órakor kezdődik az egyesület kultúrcsoportjainak ünnepi műsora — ennek keretében díszítik s állítják fel a májusfát, amelynek tövében nem marad el a hagyományos májusi szerenád sem, majd a színpadon perdülnek néptáncra és modern táncra az ifjak. Ezt követően a mulatozás a kultúrotthonban folytatódik — a nőszövetség fáradhatatlan kezű tagjai bográcsos vacsorával kedveskednek a bálozóknak, az itókát pedig mindenki batyuból biztosítja magának. A báli belépő 30 lej és hagyományosan egy-egy tombolatárgy, hiszen a szervezők soha nem öncélúan szervezik ezeket a mindig nagy sikernek örvendő, hagyományőrző rendezvényeket — most a helyi futballcsapatot, valamint a kultúrcsoportok budapesti fellépését támogatják az est bevételéből. A bálon való részvételt Bűcs Attilánál (telefon: 0744.613.891), valamint Simon Gyulánál (telefon: 0747.866.912) lehet jelezni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Aladdin
Ma, 20:50
Izgalmas történet a megnyerő utcai suhancról, Aladdinról és a bátor és szabad akaratú Jázmin hercegnőről, akik közös jövőjének kulcsa egy Dzsinn lehet. A Disney 1992-es animációs klasszikusa alapján készült filmben Guy Ritchie rendező a rá jellemző szélsebes, sajátos látványú akcióval tölti meg Agrabah kitalált városát.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. május 27.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...