Malek Andi bája, Charlie energiaáradata és az Abrakazabra zenekar
Utoljára módositva: 2019-07-30 20:30:11

A nagykárolyiak fesztiválja keretében ma este Malek Andrea és Charlie ad élő zenés koncertet a kastélykertben, és fellép a két előadót kísérve — immár sokadik alkalommal — az Abrakazabra együttes is, mégpedig a mezőfényi születésű Tempfli Erik billentyűssel. Őt kérdeztük.

— Mire számítsunk? Milyen lesz az a július 31-ei este?

— Nagyon régen vártam ennyire koncertet, mint most a nagykárolyit. Eleve mindig különleges és izgalmas dolog otthon játszani, de most tetézve van a dolog azzal, hogy két — számomra nagyon fontos és mélyen tisztelt — előadó lesz a vendégünk: Malek Andrea és Charlie.

Malek Andival a saját dalai mellett játszunk nagyon különleges, élőben ma már ritkán hallott Katona Klári-dalokat is, amelyek nagyon közel állnak nemcsak Andihoz, hanem az egész zenekarhoz is. Nagyon különleges dalok ezek gyönyörű hangszereléssel, mély tartalmú mondanivalóval (ezek a Presser–Dusán szerzőpáros tollából születtek), amit Malek Andrea fantasztikusan ad elő.

Charlie-val mindig megtisztelő játszani, és óriási feltöltődés minden koncert. Tizenpár éves lehettem, amikor Nagykárolyban először hallottam Charlie-t az Abrakazabrával. Akkor gyerekfejjel arra gondoltam, hogy bárcsak egyszer én is ott lehetnék… Szerencsére nem kellett sokat várni, és 2017 nyarán tagja lettem az Abrakazabrának.

— Mesélnél nekünk kicsit bővebben a zenekarról? Mi a fő profilja? Ki mindenkivel zenéltetek már?

— Az Abrakazabra egy debreceni partizenekarból Magyarország egyik legfoglalkoztatottabb koncertzenekarává fejlődő együttes, amelyet pontosan 20 éve alapított Varga Antal basszusgitáros, a zenekar vezetője. Én három éve örömmel mentem el egy zenekari meghallgatásra, hiszen tudtam, hogy itt főleg azt a zenei világot kell képviselni, ami közel áll hozzám. A Varga Antal (basszusgitár), Dandó Zoltán (gitár), Papp Csaba (dob), Erdő Zoltán (szaxofon), Cselovszky Rozina (vokál) alkotta zenekar ráadásul egy olyan csapat, amelyben emberileg is teljes az összhang. Elképesztő érzés, amikor az ember a barátaival zenélhet. Gyakorlatilag családként lépünk színpadra, és ez a kapcsolat jellemző ránk a színpadon kívül is. Egyébként ez rengeteget tud adni egy produkcióhoz, és a közönség is megérzi ezt.

Nekem óriási iskola az Abrakazabra. Nem volt egyszerű megszokni azt a munkamorált, hogy ilyen tempóban, a tökéletesre törekedve, hétről hétre gyakran csak egy próbával kell helytállni a színpadon. Az első fél év ilyen szempontból nehéz volt, de mára művészileg és emberileg is teljesen összeforrt zenekarrá váltunk, és úgy várjuk már hét elején a hétvégi koncerteket, mint egy kisgyerek.

A zenekar jelenlegi fő projektje a Zenevonat az LGT Sztárjaival című produkció. Ebben a két LGT-tag — Karácsony János és Solti János — mellett részt vesz Veres Mónika Nika és Heincz Gábor Biga is. Locomotiv-, Katona Klári-, Kovács Kati- és Révész Sándor-dalokat játszunk, amelyek mind köthetők az LGT munkásságához.

Ebben az évben került a műsorunkba Tolcsvay László, akivel szebbnél szebb Fonográf-dalokat játszunk.

Néhány hete mi kísértük Szandi jubileumi koncertjét, de dolgozunk Keresztes Ildivel, Vastag Csabival, Radics Gigivel, Tóth Verával, Éliás Gyulával, és még sorolhatnám. Szerencsére előadóilag és műfajilag is nagyon színes a paletta, ami egyben kihívás is, de igyekszünk mindig a legjobb minőséget adni a közönségnek.

— Gondolom, elsősorban a minőségi zenélést emeled ki a mostani nagykárolyi koncertetek alapján. Azokat várjátok, akik minőségien előadott muzsikát akarnak hallani?

— Szeretném ajánlani a szerdai koncertet minden nagykárolyinak és vidékbelinek. Egy színes este sok szép érzelmes dallal, duettekkel, Malek Andi bájával, Charlie energiaáradatával és fantasztikus slágereivel, valamint az Abrakazabra zenekarral.

Mi már nagyon várjuk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Jó srácok
Ma, 19:50
Mennyire alakulhat rosszul egy nap? Amikor meghívják élete első csókbulijába, a 12 éves Max bepánikol, mert nem tudja, hogy kell csókolózni. Valami útmutatásra szomjazva Max és a legjobb barátai, Thor és Lucas úgy döntenek, hogy bevetik Max apjának drónját – amihez Maxnek tilos hozzányúlnia –, és kilesik a szomszédban smároló tinédzser párt. Ám amikor a dolog bődületesen rosszra fordul, a drón tönkre megy, márpedig muszáj kicserélni, mielőtt Max apja hazaér a munkából. A srácok kétségbeesésük
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:35
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...