Malek Andi bája, Charlie energiaáradata és az Abrakazabra zenekar
Utoljára módositva: 2019-07-30 20:30:11

A nagykárolyiak fesztiválja keretében ma este Malek Andrea és Charlie ad élő zenés koncertet a kastélykertben, és fellép a két előadót kísérve — immár sokadik alkalommal — az Abrakazabra együttes is, mégpedig a mezőfényi születésű Tempfli Erik billentyűssel. Őt kérdeztük.

— Mire számítsunk? Milyen lesz az a július 31-ei este?

— Nagyon régen vártam ennyire koncertet, mint most a nagykárolyit. Eleve mindig különleges és izgalmas dolog otthon játszani, de most tetézve van a dolog azzal, hogy két — számomra nagyon fontos és mélyen tisztelt — előadó lesz a vendégünk: Malek Andrea és Charlie.

Malek Andival a saját dalai mellett játszunk nagyon különleges, élőben ma már ritkán hallott Katona Klári-dalokat is, amelyek nagyon közel állnak nemcsak Andihoz, hanem az egész zenekarhoz is. Nagyon különleges dalok ezek gyönyörű hangszereléssel, mély tartalmú mondanivalóval (ezek a Presser–Dusán szerzőpáros tollából születtek), amit Malek Andrea fantasztikusan ad elő.

Charlie-val mindig megtisztelő játszani, és óriási feltöltődés minden koncert. Tizenpár éves lehettem, amikor Nagykárolyban először hallottam Charlie-t az Abrakazabrával. Akkor gyerekfejjel arra gondoltam, hogy bárcsak egyszer én is ott lehetnék… Szerencsére nem kellett sokat várni, és 2017 nyarán tagja lettem az Abrakazabrának.

— Mesélnél nekünk kicsit bővebben a zenekarról? Mi a fő profilja? Ki mindenkivel zenéltetek már?

— Az Abrakazabra egy debreceni partizenekarból Magyarország egyik legfoglalkoztatottabb koncertzenekarává fejlődő együttes, amelyet pontosan 20 éve alapított Varga Antal basszusgitáros, a zenekar vezetője. Én három éve örömmel mentem el egy zenekari meghallgatásra, hiszen tudtam, hogy itt főleg azt a zenei világot kell képviselni, ami közel áll hozzám. A Varga Antal (basszusgitár), Dandó Zoltán (gitár), Papp Csaba (dob), Erdő Zoltán (szaxofon), Cselovszky Rozina (vokál) alkotta zenekar ráadásul egy olyan csapat, amelyben emberileg is teljes az összhang. Elképesztő érzés, amikor az ember a barátaival zenélhet. Gyakorlatilag családként lépünk színpadra, és ez a kapcsolat jellemző ránk a színpadon kívül is. Egyébként ez rengeteget tud adni egy produkcióhoz, és a közönség is megérzi ezt.

Nekem óriási iskola az Abrakazabra. Nem volt egyszerű megszokni azt a munkamorált, hogy ilyen tempóban, a tökéletesre törekedve, hétről hétre gyakran csak egy próbával kell helytállni a színpadon. Az első fél év ilyen szempontból nehéz volt, de mára művészileg és emberileg is teljesen összeforrt zenekarrá váltunk, és úgy várjuk már hét elején a hétvégi koncerteket, mint egy kisgyerek.

A zenekar jelenlegi fő projektje a Zenevonat az LGT Sztárjaival című produkció. Ebben a két LGT-tag — Karácsony János és Solti János — mellett részt vesz Veres Mónika Nika és Heincz Gábor Biga is. Locomotiv-, Katona Klári-, Kovács Kati- és Révész Sándor-dalokat játszunk, amelyek mind köthetők az LGT munkásságához.

Ebben az évben került a műsorunkba Tolcsvay László, akivel szebbnél szebb Fonográf-dalokat játszunk.

Néhány hete mi kísértük Szandi jubileumi koncertjét, de dolgozunk Keresztes Ildivel, Vastag Csabival, Radics Gigivel, Tóth Verával, Éliás Gyulával, és még sorolhatnám. Szerencsére előadóilag és műfajilag is nagyon színes a paletta, ami egyben kihívás is, de igyekszünk mindig a legjobb minőséget adni a közönségnek.

— Gondolom, elsősorban a minőségi zenélést emeled ki a mostani nagykárolyi koncertetek alapján. Azokat várjátok, akik minőségien előadott muzsikát akarnak hallani?

— Szeretném ajánlani a szerdai koncertet minden nagykárolyinak és vidékbelinek. Egy színes este sok szép érzelmes dallal, duettekkel, Malek Andi bájával, Charlie energiaáradatával és fantasztikus slágereivel, valamint az Abrakazabra zenekarral.

Mi már nagyon várjuk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 27.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...