Mani ismét bajnok
Utoljára módositva: 2014-07-13 20:10:48

A szatmári Gyenes „Mani” Emanuel nyerte a hétvégi enduro motorversenyt Predealon, s ezzel megvan a hetedik enduro bajnoki címe is. A szatmári versenyző lapunknak elárulta, annak ellenére, hogy megnyerte a versenyt, nem mondható valami szerencsésnek az elmúlt hétvégéje. Mani motorja meghibásodott, így nem tudta befejezni a futamot vasárnap — a verseny második napján 100 km-t kellett megtenniük a versenyzőknek. Szombaton, a 150 km-es szakaszon a második helyen zárt Gyenes Mani, amivel matematikailag is megszerezte a bajnoki címet, így nem lett volna kötelező elindulnia a vasárnapi megmérettetésen. Mani azonban igazi bajnokhoz méltóan megpróbálta, és mindent megtett azért, hogy az első helyen fejezze be a versenyt. Ez azonban nem jött össze, mivel 3 km-rel a vége előtt a motor megadta magát, Maninak pedig abba kellett hagynia a versenyt, amit addig magabiztosan vezetett. A bajnoki cím azonban így is az övé. Mani elmondta, nagyon nehéz verseny volt, a folyamatos esőzések miatt csúszós volt a talaj, ami megnehezítette a versenyzést. Az enduro bajnoknak azonban nem felhőtlen az öröme, mivel a motorja darabokban van, és ezért kérdésessé vált az indulása a 15-én rajtoló Red Bull Romaniacs hard enduro versenyen. Korábban azt nyilatkozta lapunknak, hogy anyagi okok miatt is bizonytalan a versenyen való részvétele, időközben azonban ez a része rendeződött, s így már csak azon múlik a szatmári versenyző szereplése a szebeni megmérettetésen, hogy sikerül-e időben megjavítani a motort. Mani amúgy minden erővel a januári Dakar ralira összpontosít. A jelentkezési díj első részét már be is fizette, így már biztos, hogy indul a versenyen.

Kép: Nehéz volt a hétvégi verseny

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...