Mani kategóriája második legjobb idejét motorozta
Utoljára módositva: 2019-01-11 12:47:19

Megérkezett Max Hunt nyakára Gyenes Emánuel, aki a Dakar-rali negyedik szakaszán a második legjobb időt jegyezte az Original by Motul – Malle Moto maratonkategóriában.

Az Autonet Motorcycle Team szatmári motorosa az Arequipa és Moquegua között mért 405 kilométer hosszú mért szakasz 4 óra 54 perc és 44 másodperc alatt teljesítette. Ez összetettben több mint 1 órával gyengébb a szakaszgyőztes egyesült államokbeli Ricky Brabec (Monster Energy Honda Team 2019) idejéhez képest, viszont a piros rajtszámosok külön kategóriájában Mani csupán 5 perc 50 másodperccel volt lassabb a brit listavezetőhöz Hunthoz (HT Rally Raid Husqvarna Racing) viszonyítva.

Dűnék nélkül, rengeteg kő

A pilótáknak nem volt könnyű dolguk csütörtökön sem. Mint ismeretes, a mezőny ketté vált, a motorosokat és a quadosokat Moqueguában várták, míg a többieknek Tacnában állították fel a gépparkot. Maraton nap volt, tehát a nap végén csak minimális javításokat lehetett végezni a versenygépeken (de szervizcsapat nélkül), a motorosok még gumiabroncsot sem cserélhettek. A motorosok szűk kanyonokon, kiszáradt patakmedrekben haladtak, de volt bőven részük a porszerű fehér homokos, úgynevezett fesh-fesh talajból is, amelyben könnyen beáshatták magukat az óvatlan versenyzők.

A negyedik nap számomra a legnehezebb volt. A szervezők szóltak, hogy ma nem lesznek dűnék. Igazuk volt, viszont rengeteg kő volt. A fesh-feshben is nehéz volt, alig ment a motor. Kettes-hármason fullban nyomtam, de alig haladtam. Nagyon nagy volt a por a pályán. Az első egy gyors szakasz volt, ahol sikerült sok versenyzőt megelőzni, de a végén, a köves részen már nem bírtam ugyanabban a tempóban menni, így két-három motoros visszaelőzött. De az volt a célom, hogy ideérjek épségbe és a motoron ne kelljen sokat javítsak este. Sikerült elérni, ezért minden rendben van” — nyilatkozta Moqueguában érve Mani.

Az összetett táblázat helyezését tekintve nem hozott nagy változást Maninak a csütörtöki jó időeredménye, hiszen maradt az 51. helyen. Azonban a Malle Moto kategóriában feljött a negyedik helyre. Kérdés, hogy mennyit tud még faragni a hátrányából a Dakar-rali idei kiírásának a második felében, ugyanis Hunt máris több mint egy órás előnnyel vezet a piros rajtszámosok külön táblázatában. A maraton kategóriában a 8. helyen áll Mani.

Eredmények

A motorosoknál egyébként a csütörtöki szakaszgyőztes Brabec át is vette a vezetést az összetettben.

Az autósoknál a Nasszer al-Attijah, Matthieu Baumel katari, francia kettős (Toyota Gazoo Racing SA) szakaszgyőzelmével megerősítette első helyét az összetettben.

A kamionosoknál ismét az Andrej Karginov, Andrej Mokejev, Igor Leonov orosz trió (Kamaz Master) nyert, és öt percre megközelítették az összetettben az éllovas orosz hármast, Eduard Nyikolajevet, Jevgenyij Jakovlevet és Vlagyimir Ribakovot (Kamaz-Master).

A quadosoknál az összetettben is vezető Nicolas Cavigliasso (Drag’ON Rally Team) volt a csütrtöki nap legjobbja, míg az SxS géposztályban az orosz Szergej Kariakin, Anton Vlasjuk (Snag Raging Team) a mostani szakaszgyőzelmével az összetettben is élre állt.

Program

Pénteken a mezőny visszaért Arequipába, szombaton pedig következhet a várt pihenőnap. Viszont azelőtt egy kemény sivatagi szakasz várt a versenyzőkre. A szervezők kicsit módosítottak az azelőtt napi útvonalon, így a motorosoknak és quadosoknak 431 kilométer bekötő szakasz mellett 345 km speciálison kell versenytempóban haladniuk. A mezőny többi versenyzője Tacnából indulva 714 kilométert kell teljesíteniük egy sokkal hosszabb mért szakaszt, 517 kilométert bele számítva.

A szombati pihenő után vasárnap indul vissza a mezőny Lima irányába. A mezőny ismét „külön utakon” fog járni: Arequipa és San Juan de Marcona között a 838 kilométeres össztávból 366 kilométer lesz a speciális szakasz a motorosoknak és quadosoknak, míg a mezőny többi versenyzőjének csak 810 kilométer lesz az össztáv, 309 kilométer speciálissal. Az idei kiírás leghosszabb napja egyébként maratoni szakasz lesz.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítás, költöztetés. Tel.: 0725353499.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. június 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók   25 dkg szikkadt fehér kenyér olívaolaj 25 dkg koktél paradicsom só 1 tk morzsolt lestyán 1 tk ...