Mani: „Köszönöm a támogatást”
Utoljára módositva: 2020-01-19 14:33:29

Több ezren olvasták a frissujsag.ro cikkét, amely Gyenes Mani óriási Dakar-sikeréről szólt, a helyi és megyei önkormányzat vezetőinek figyelmét mégis elkerülte a világra szóló eredmény.

Vasárnap megérkezett Romániába, és várhatóan hétfőn fog hazautazni Szatmárnémetibe a régió legjobb terepmotorosa, a legnehezebb Dakar-rali-kategória győztese, Gyenes Emánuel.

Mint arról beszámoltunk, az Autonet Motorcycle Team 35 éves pilótája összetettben a 29. helyen zárta Dakar-rali első ázsiai kiírását, viszont a szervizcsapat kíséret nélküli malle moto, vagyis az Original by Motul kategóriában az első lett. A szervezők is úgy tartják, hogy ez a széria az, amely az egykori Dakar-futamokat idézi fel, és ennek a kategóriának a győzelme felér egy Dakar-győzelemmel.

A bukaresti reptéren néhány tucat rajongó várta, majd egy közönségtalálkozó és néhány sajtótájékoztató után indul Szatmárnémetibe.

Arról már beszámoltunk, hogy pénteken, a szaúd-arábiai Kiddijában futott be a célba a mezőny. Minden pilóta, aki teljesítette a 7143 kilométeres össztávot, kapott egy érmet a szervezőktől. Azonban hat széria legjobb három versenyzőjét külön díjazták aznap este, ahol egy dobogót is felállítottak a legjobbaknak. A motorosok, a quadosok, az autósok, a kamionosok és a Side-by-Side (SSV) kategóriák legjobbjai mellett az Original by Motul első három helyezettje is meghívást kapott, és külön trófeát kaptak elismerésként. Mani itt a dobogó legfelső fokán állhatott.

„Nem hiszem, hogy ennél jobban is teljesíthettem volna a tizedik Dakaromon. Teljesítettem azt, amit szerettem volna, hiszen dobogóra állhattam a malle moto kategóriában, az összetettben pedig a legjobb harminc között zártam. Elképesztő, hogy megnyertem a malle moto kategóriát — mondta a díjkiosztó ünnep után a szatmári. — Köszönettel tartozom mindenkinek, aki támogatott engem, hogy eljuthassak idén is erre a versenyre, és köszönöm azoknak is, akik az évek során mellettem álltak. Nagyon sok bátorító üzenetet kaptam az elmúlt hetekben. Köszönöm nekik is, hogy írtak nekem, és átélték velem együtt ezt a verseny.”

Sajnos a romániai központi sajtót nem érintette meg egy szatmári legény világra szóló eredménye. A központi sportújságok közül csak a prosport.ro oldalon jelent meg egy rövid hír Mani teljesítményéről. Igaz, itt is hibáztak, mivel azt írták, hogy a szatmári pilóta egy Honda nyergében teljesítette a távot, holott Mani soha nem versenyzett a japán gyártó gépével, eddig mind a tíz Dakarján KTM-mel állt rajthoz.

Közöny az önkormányzat részéről

Szomorú, hogy péntektől vasárnap késő délutánig sem a szatmárnémeti önkormányzatának, sem a Szatmár Megyei Tanácsnak a Facebook-oldalán nem jelent meg semmi Mani teljesítményéről.

A helyi önkormányzatnál egyébként decemberben kiverte a biztosítékot az a kijelentés, miszerint egy másik város támogatását is elfogadná Mani, ha erre lehetőség nyílna. A testület tagjai felháborodásuknak adtak hangot, habár az elmúlt két kiírásnál semmivel sem támogatták a motorost. Mani korábban elmondta, a 2019-es versenyre benyújtotta támogatási kérelmét, de válaszra sem méltatták őt, így a 2020-asra már nem töltötte az idejét a bürokratikus eljárásokkal.

Amennyiben az önkormányzati testület, vagy annak vezetői annyira szívükön viselnék Mani (és nem túlzás, a szatmári sportélet) sorsát, akkor illene odafigyelni rájuk, és nem csak akkor sziporkázzanak a hangzatos nyilatkozatokkal, amikor a sportolók bejelentik a távozásukat…

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 28.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...