Mani magyar, Marci román bajnok lett
Utoljára módositva: 2019-10-07 16:14:55

Kettős szatmári siker született a hétvégén a motoros szakági bajnokságokban. Gyenes Mani és Szilveszter Marci jövőre egy csapatot akarnak alkotni, hogy rajhoz állhassanak a ISDE-n.

Két különböző szakági motoros bajnokságban és két különböző országban avattak az elmúlt hétvégén szatmári bajnokot.

Az Ilfov megyei Ciolpani telepüésen a román motocross-bajnokság záró futamát rendezték, ahol a 250 köbcenti feletti motorok géposztályában, az MX1 kategóriában Szilveszter Márton csoportelsőként várta a szombati és vasárnapi versenyeket. Akárcsak az előző hármat, a negyedik fordulót is megnyerte Marci, így maximális pontszámmal verte a mezőnyt, és szerezte meg első aranyérmét a felnőttek motocross-bajnokságában. Mint arról beszámoltunk, Marcinak korábban a gyerek korosztályban sikerült kétszer is motocross-bajnokságot nyernie, majd az enduro szakágban vitézkedett.

A ciolpani verseny egyébként egyben a Balkán-bajnokság záró futama is volt, itt összetettben a második helyen zárt a szatmári srác. „Nagyon élveztem a pályát, sokat dolgoztak a szervező, hogy egy jó versenyt hozzanak össze” — nyilatkozta lapunknak Marci, aki a jövő évi terveiről is beszélt. — Jövőre lehet kipróbálom magam a magyar bajnokságban is. Ugyanakkor szeretnénk indulni ismét az International Six Days Enduron Manival együtt, ha sikerül összehoznunk egy nemzeti csapatot. Idén ez sajnos nem jött össze, de jövőre reméljük sikerül” — tette hozzá.

Mani, vagyis Gyenes Emánuel mindeközben Kaposváron izgult a magyar nemzetközi enduro-bajnokság 5., utolsó fordulója előtt, hiszen kategóriájában egy pont előnyt kellett megőrizzen Szatyina Gábor előtt. A rutinos motoroson viszont hozta a tőle várt formát, így sikerült zsinórban harmadik alkalommal magyar bajnoki címet szereznie.

„Nehezen indult az idény a vállsérülés miatt. Kissé felkészületlenül mentem márciusba az első versenyre, de szerencsére év közben már jól alakult a helyzet, és felzárkóztam a táblázatban is. Elég szoros volt a bajnokság. A kaposvári futamra 35 osztrák motoros is eljött, így népes és erős mezőny volt a záráson, ami előtt egy pont előnyöm volt Szatyinával szemben. Kaposváron 40 kilométer volt egy kör, és minél jobb idővel kellett teljesíteni 4-4 kört szombaton és vasárnap. Egy osztrák versenyző, Mario Hirschmugl előzött meg, de az ő eredménye nem számított a bajnokságban. Én második lettem, Szatyina mögöttem, a harmadik lett” — mesélte Mani, aki elárulta, hogy az osztrák motocross-bajnoks sem tudta nagy különbséggel verni a szatmárit. „Szombat 0.58 másodperccel vert, vasárnap 4 másodperccel volt gyorsabb az osztrák. Az motocross-szakaszokon volt jobb, de az enduro szakaszokon verni tudtam” — tette hozzá.

Mani, a harmadik magyar bajnoki cím megszerzése után már teljes bedobással koncentrálhat arra, hogy felkészüljön a január eleji Dakar-ralira. Elmondta, a héten kitolja a garázsból a Dakar-motort, és megkezdi a szerelését, hogy december 5-re készen álljon Marseille-be a hajós szállításra. Mint ismeretes, 2020 első napjaiban Szaúd-Arábiában zajlik majd a Dakar-rali, ezért idén kikötőt váltottak a szervezők is, hiszen a hajó a Földközi-tengert és a Szuezi-csatornát kell áthajózza, hogy a Vörös-tengernél kikötve célba érkezzen a verseny rajtja előtti napokban.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...