Mani magyar, Marci román bajnok lett
Utoljára módositva: 2019-10-07 16:14:55

Kettős szatmári siker született a hétvégén a motoros szakági bajnokságokban. Gyenes Mani és Szilveszter Marci jövőre egy csapatot akarnak alkotni, hogy rajhoz állhassanak a ISDE-n.

Két különböző szakági motoros bajnokságban és két különböző országban avattak az elmúlt hétvégén szatmári bajnokot.

Az Ilfov megyei Ciolpani telepüésen a román motocross-bajnokság záró futamát rendezték, ahol a 250 köbcenti feletti motorok géposztályában, az MX1 kategóriában Szilveszter Márton csoportelsőként várta a szombati és vasárnapi versenyeket. Akárcsak az előző hármat, a negyedik fordulót is megnyerte Marci, így maximális pontszámmal verte a mezőnyt, és szerezte meg első aranyérmét a felnőttek motocross-bajnokságában. Mint arról beszámoltunk, Marcinak korábban a gyerek korosztályban sikerült kétszer is motocross-bajnokságot nyernie, majd az enduro szakágban vitézkedett.

A ciolpani verseny egyébként egyben a Balkán-bajnokság záró futama is volt, itt összetettben a második helyen zárt a szatmári srác. „Nagyon élveztem a pályát, sokat dolgoztak a szervező, hogy egy jó versenyt hozzanak össze” — nyilatkozta lapunknak Marci, aki a jövő évi terveiről is beszélt. — Jövőre lehet kipróbálom magam a magyar bajnokságban is. Ugyanakkor szeretnénk indulni ismét az International Six Days Enduron Manival együtt, ha sikerül összehoznunk egy nemzeti csapatot. Idén ez sajnos nem jött össze, de jövőre reméljük sikerül” — tette hozzá.

Mani, vagyis Gyenes Emánuel mindeközben Kaposváron izgult a magyar nemzetközi enduro-bajnokság 5., utolsó fordulója előtt, hiszen kategóriájában egy pont előnyt kellett megőrizzen Szatyina Gábor előtt. A rutinos motoroson viszont hozta a tőle várt formát, így sikerült zsinórban harmadik alkalommal magyar bajnoki címet szereznie.

„Nehezen indult az idény a vállsérülés miatt. Kissé felkészületlenül mentem márciusba az első versenyre, de szerencsére év közben már jól alakult a helyzet, és felzárkóztam a táblázatban is. Elég szoros volt a bajnokság. A kaposvári futamra 35 osztrák motoros is eljött, így népes és erős mezőny volt a záráson, ami előtt egy pont előnyöm volt Szatyinával szemben. Kaposváron 40 kilométer volt egy kör, és minél jobb idővel kellett teljesíteni 4-4 kört szombaton és vasárnap. Egy osztrák versenyző, Mario Hirschmugl előzött meg, de az ő eredménye nem számított a bajnokságban. Én második lettem, Szatyina mögöttem, a harmadik lett” — mesélte Mani, aki elárulta, hogy az osztrák motocross-bajnoks sem tudta nagy különbséggel verni a szatmárit. „Szombat 0.58 másodperccel vert, vasárnap 4 másodperccel volt gyorsabb az osztrák. Az motocross-szakaszokon volt jobb, de az enduro szakaszokon verni tudtam” — tette hozzá.

Mani, a harmadik magyar bajnoki cím megszerzése után már teljes bedobással koncentrálhat arra, hogy felkészüljön a január eleji Dakar-ralira. Elmondta, a héten kitolja a garázsból a Dakar-motort, és megkezdi a szerelését, hogy december 5-re készen álljon Marseille-be a hajós szállításra. Mint ismeretes, 2020 első napjaiban Szaúd-Arábiában zajlik majd a Dakar-rali, ezért idén kikötőt váltottak a szervezők is, hiszen a hajó a Földközi-tengert és a Szuezi-csatornát kell áthajózza, hogy a Vörös-tengernél kikötve célba érkezzen a verseny rajtja előtti napokban.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. március 31.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...