Már a csoportkörben megmérkőznek a 2010-es döntős csapatok
Utoljára módositva: 2014-06-12 16:54:04

Brazil–horvát csata nyitja jövő év június 12-én a brazíliai labdarúgó–világbajnokságot. A pénteki, Costa do Sauipében tartott sorsoláson kiderült, Spanyolország és Hollandia azonos szériában kezd.

Valamennyi csoportban érdekes csaták várhatók a jövő nyári brazíliai labdarúgó–világbajnokságon, a legkiegyensúlyozottabb kvartettnek azonban a házigazdákat is tartalmazó A jelzésű széria ígérkezik – derült ki a Costa do Sauipében tartott pénteki sorsoláson. A brazilok mellett Horvátország, Mexikó és Kamerun küzd majd azért két helyért, amely a vb–nyolcaddöntőbe való kvalifikációt ér.

A csoportban összetalálkoztak a legutóbbi kiírás döntősei, Spanyolország és Hollandia. Mindkét együttes a favoritnak számít és nehezen elképzelhető, hogy Chile vagy Ausztrália beleszólhat itt a továbbjutás kérdésébe.

A D jelzésű kvartettben Uruguay, Anglia és Olaszország küzd majd két továbbjutó helyért, míg az E csoportban a franciáknak elvileg „kitaposott” útjuk van a legjobb tizenhat közé jutáshoz. Argentínának, Németországnak, Portugáliának és Belgiumnak is könnyű dolga lehet, ha esélyesekhez méltón lépnek majd pályára a vb csoportmeccsein.

A románokat a pótselejtezőn búcsúztató Görögország Kolumbiával, Elefántcsontparttal és Japánnal került össze a C csoportban. A dél–amerikai válogatott egyébként 16 év után kvalifikálták magukat ismét vb-re.

A 2014. június 12-i Sao Pauló-i nyitányon Brazília – Horvátország mérkőzést rendeznek.

Mint arról beszámoltunk, a csoportbeosztásában az eddigi nyolc világbajnok nemzet egy–egy legendás focistája, a brazil Cafú, az olasz Fabio Cannavaro, az uruguayi Alcides Ghiggia, a spanyol Fernando Hierro, az angol Sir Geoff Hurst, az argentin Mario Kempes, a német Lothar Matthäus, valamint a francia Zinedine Zidane működött közre. A szervezők egy órás show-val készültek. Az All in one rhythm (Mindenki egy ritmusra) hivatalos vb–szlogen jegyében rendezett műsorban a csapat– és helyszínbemutatások mellett számos énekes és művész mutatta be Brazília kulturális sokszínűségét és az országban rejlő lehetőségeket.

Vb–csoportok

A csoport

Brazília, Horvátország, Mexikó, Kamerun.

B csoport

Spanyolország, Hollandia, Chile, Ausztrália.

C csoport

Kolumbia, Görögország, Elefántcsontpart, Japán.

D csoport

Uruguay, Costa Rica, Anglia, Olaszország.

E csoport

Svájc, Ecuador, Franciaország, Honduras.

F csoport

Argentína, Bosznia–Hercegovina, Irán, Nigéria.

G csoport

Németország, Portugália, Ghána, Amerikai Egyesült Államok.

H csoport

Belgium, Algéria, Oroszország, Koreai Demokratikus Köztársaság.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ocean s 8 - Az évszázad átverése
Ma, 20:50
Danny Ocean nagy volt, de nem elég nagy. Háromszor is összegyűjtötte kora legmenőbb bűnözőit, és nagy zsákmánnyal távozott... de van, aki még nála is ravaszabb, bátrabb és vonzóbb: a húga, Debbie. Debbie Ocean (Sandra Bullock) tudja, mitől döglik a légy. Sosem fél és sosem hagyja cserben a humora. Ráadásul ravaszabb bármelyik férfinál. Legújabb célpontja az évente megrendezésre kerülő, az ország összes milliomosa, sznobja és szélhámosa számára kihagyhatatlan nagy esemény, a New York-i Met Gala –
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 23.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...