Már a csoportkörben megmérkőznek a 2010-es döntős csapatok
Utoljára módositva: 2014-06-12 16:54:04

Brazil–horvát csata nyitja jövő év június 12-én a brazíliai labdarúgó–világbajnokságot. A pénteki, Costa do Sauipében tartott sorsoláson kiderült, Spanyolország és Hollandia azonos szériában kezd.

Valamennyi csoportban érdekes csaták várhatók a jövő nyári brazíliai labdarúgó–világbajnokságon, a legkiegyensúlyozottabb kvartettnek azonban a házigazdákat is tartalmazó A jelzésű széria ígérkezik – derült ki a Costa do Sauipében tartott pénteki sorsoláson. A brazilok mellett Horvátország, Mexikó és Kamerun küzd majd azért két helyért, amely a vb–nyolcaddöntőbe való kvalifikációt ér.

A csoportban összetalálkoztak a legutóbbi kiírás döntősei, Spanyolország és Hollandia. Mindkét együttes a favoritnak számít és nehezen elképzelhető, hogy Chile vagy Ausztrália beleszólhat itt a továbbjutás kérdésébe.

A D jelzésű kvartettben Uruguay, Anglia és Olaszország küzd majd két továbbjutó helyért, míg az E csoportban a franciáknak elvileg „kitaposott” útjuk van a legjobb tizenhat közé jutáshoz. Argentínának, Németországnak, Portugáliának és Belgiumnak is könnyű dolga lehet, ha esélyesekhez méltón lépnek majd pályára a vb csoportmeccsein.

A románokat a pótselejtezőn búcsúztató Görögország Kolumbiával, Elefántcsontparttal és Japánnal került össze a C csoportban. A dél–amerikai válogatott egyébként 16 év után kvalifikálták magukat ismét vb-re.

A 2014. június 12-i Sao Pauló-i nyitányon Brazília – Horvátország mérkőzést rendeznek.

Mint arról beszámoltunk, a csoportbeosztásában az eddigi nyolc világbajnok nemzet egy–egy legendás focistája, a brazil Cafú, az olasz Fabio Cannavaro, az uruguayi Alcides Ghiggia, a spanyol Fernando Hierro, az angol Sir Geoff Hurst, az argentin Mario Kempes, a német Lothar Matthäus, valamint a francia Zinedine Zidane működött közre. A szervezők egy órás show-val készültek. Az All in one rhythm (Mindenki egy ritmusra) hivatalos vb–szlogen jegyében rendezett műsorban a csapat– és helyszínbemutatások mellett számos énekes és művész mutatta be Brazília kulturális sokszínűségét és az országban rejlő lehetőségeket.

Vb–csoportok

A csoport

Brazília, Horvátország, Mexikó, Kamerun.

B csoport

Spanyolország, Hollandia, Chile, Ausztrália.

C csoport

Kolumbia, Görögország, Elefántcsontpart, Japán.

D csoport

Uruguay, Costa Rica, Anglia, Olaszország.

E csoport

Svájc, Ecuador, Franciaország, Honduras.

F csoport

Argentína, Bosznia–Hercegovina, Irán, Nigéria.

G csoport

Németország, Portugália, Ghána, Amerikai Egyesült Államok.

H csoport

Belgium, Algéria, Oroszország, Koreai Demokratikus Köztársaság.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 24.
Olyan új helyzetekbe kerül, ahol nem boldogul a régi sablonokkal. Engedje szabadon áradni képzelőerejét, és megtalálja a megoldásokat!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...