Már a disznókat is csempészik
Utoljára módositva: 2015-10-15 09:03:06

Az eredetüket igazoló okmányok hiányában végül elpusztították a 13 sertést.

 

Az első hallásra talán megmosolyogtató hír sokkal inkább elgondolkodtató, mint mosolyra fakasztó, hiszen az állatokat végül a jogszabályok értelmében és az intézmények közötti nem megfelelő kommunikáció miatt meg kellett semmisíteni.

A 13 sertést egy speciális, hang- és szagszigetelt kisfurgonban akarták átcsempészni a magyar-román határon, ám az adóhatóság (ANAF) ellenőrei mégis „szagot fogtak” és kiderült, mit szállítanak. A törvény értelmében a disznókat lefoglalták és egy Nagykároly környéki farmon helyezték el, bizonyos határidőt szabva az eredetüket és származási helyüket igazoló okmányok bemutatására — de mivel a kiszabott határidőig ez nem történt meg, az adóhatóság értesítette a megyei állat-egészségügyi igazgatóságot, akik elpusztították a sertéseket, a tetemeket pedig az állati eredetű hulladékmegsemmisítőbe szállíttatták. Az üggyel kapcsolatban dr. Eugeniu Avram kormánymegbízott tegnap megbeszélésre rendelte be a csanálosi és petei határátkelők parancsnokait, a megyei állat-egészségügyi és közegészségügyi igazgatóság illetékeseit — egyrészt arra figyelmeztetve: mekkora potenciális fertőzésveszélyt rejtenek magukban a határon bármiféle igazolás nélkül átcsempészett állatok; másrészt határozottan jobb és hatékonyabb intézmények közötti kommunikációra szólítva fel az érintetteket. Ha ugyanis jelen esetben ez megtörtént volna, nem elképzelhetetlen, hogy a különben szép, kövér és egészségesnek látszó disznók közel egy tonnányi húsát legalább a kutyamenhelyeknek fel lehetett volna ajánlani.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 29.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...