Már pénteken elutaznak a tasnádiak Vidombákra
Utoljára módositva: 2017-09-21 14:16:24

Két mérkőzéssel megkezdődnek a Liga 3 5-ös csoportjában az 5. forduló küzdelmei, a Tasnádi Unirea pedig az első idegenbeli találkozójára készül ebben az idényben.

Mint ismeretes, Marius Botan edző legénysége idehaza kezdte a szezont a Dési Unirea elleni 2–0-s sikerrel, majd szabadnapos volt a 2. fordulóban. Ezt két újabb hazai találkozó követte, amikor a magyarigeniektől kapott ki 2–0-ra, majd a Kolozsvári U-t verte 2–0-ra. Ez utóbbi eredmény feldobta a csapatot, hiszen egy nagy múltú együttest győzte le, amely a tasnádi fiaskóig, az elmúlt egy évben egyetlen mérkőzésen ikszeltek, a többi tétmeccs mindegyikét ugyanis megnyerték. Ráadásul élvonalbeli rutinnal rendelkező játékosok erősítik a kolozsváriak keretét, így érthető az elvárás a klub vezetői részéről, hogy csak egy évet időzzenek a harmadosztályba. A tasnádi vereség nem esett jól az „egyetemistáknak” és azonnal menesztették az edzőt, Marius Popescut.

Viszont ez maradjon a kolozsváriak gondja, hiszen a megszerzett három értékes pont után az Unirea jó hangulatban készülhetett a vidombáki mérkőzésre. A Brassó közvetlen szomszédságában levő kis város csapata a Tasnádi Unireához hasonlóan újonc a Liga 3-ban, viszont még nem tudtak pontot sem szerezni. Igaz, komoly gondokkal küzdött az idény elején a vidombáki csapat, hiszen az idény elején csak nehezen állt össze a keret, így az első fordulóban belefutottak egy hazai 4–1-es vereségbe, amelyet az Alsógáldi Industria mért rájuk. Azon a találkozón 12 játékos szerepelt a meccslapon, a klub kasszája pedig üres volt. A következő két találkozón már összerázódott a csapatuk, így Kolozsváron, a CFR II-től 2–1-re, majd odahaza, a Dési Unireától is 2–1-re kaptak ki. Viszont mindkét találkozón a ráadás percek utolsó pillanatában szerezte meg a győztes gólt az ellenfél, ami azt mutatja, hogy a Vasile Solomon vezetőedzőnek sikerült egy jobb csapatot összeállítania.

De mindezzel tisztában vannak a tasnádiak is, ezért a klub vezetősége már pénteken útnak indítja a csapatot. 430 kilométer távolságra van Vidombák, így közel 7 órás út vár a legényekre. Péntek este már Brassóban száll meg a csapat, így szombat délután frissen állhatnak fel a Vidombáki Viitorul elleni bajnokin, amelyet meg kell nyerjen a tasnádi csapat.

Ebben az idényben mindkét csapat három mérkőzést játszott, egyszer pedig szabad hétvégés volt. A vendéglátók három vereséggel sereghajtók, míg a tasnádiak két győzelemmel és egy vereséggel a táblázat 8. helyén állnak.

Liga 3, 5-ös csoport, 5. forduló

Péntek, 17 óra

Gyulafehérvári Unirea – Alsógáldi Industria

Szászmedgyesi Gaz Metan II – Szászrégeni Avântul

Szombat, 17 óra

Kolozsvári Universitatea – Magyarigeni Performanţa

Vidombáki Viitorul – Tasnádi Unirea

Feleki FC – Dési Unirea

Radnóti SK – Kolozsvári CFR II

Lénárdfalvi ACS – Kudzsiri Metalurgistul

A Kolozsvári Sănătatea szabadnapos.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 10 db tojás, só, 6 szelet bacon, 1 ek. mustár, 1 csokor petrezselyemzöld, 8–10 szál snidling, 1 szál ...