Már pénteken elutaznak a tasnádiak Vidombákra
Utoljára módositva: 2017-09-21 14:16:24

Két mérkőzéssel megkezdődnek a Liga 3 5-ös csoportjában az 5. forduló küzdelmei, a Tasnádi Unirea pedig az első idegenbeli találkozójára készül ebben az idényben.

Mint ismeretes, Marius Botan edző legénysége idehaza kezdte a szezont a Dési Unirea elleni 2–0-s sikerrel, majd szabadnapos volt a 2. fordulóban. Ezt két újabb hazai találkozó követte, amikor a magyarigeniektől kapott ki 2–0-ra, majd a Kolozsvári U-t verte 2–0-ra. Ez utóbbi eredmény feldobta a csapatot, hiszen egy nagy múltú együttest győzte le, amely a tasnádi fiaskóig, az elmúlt egy évben egyetlen mérkőzésen ikszeltek, a többi tétmeccs mindegyikét ugyanis megnyerték. Ráadásul élvonalbeli rutinnal rendelkező játékosok erősítik a kolozsváriak keretét, így érthető az elvárás a klub vezetői részéről, hogy csak egy évet időzzenek a harmadosztályba. A tasnádi vereség nem esett jól az „egyetemistáknak” és azonnal menesztették az edzőt, Marius Popescut.

Viszont ez maradjon a kolozsváriak gondja, hiszen a megszerzett három értékes pont után az Unirea jó hangulatban készülhetett a vidombáki mérkőzésre. A Brassó közvetlen szomszédságában levő kis város csapata a Tasnádi Unireához hasonlóan újonc a Liga 3-ban, viszont még nem tudtak pontot sem szerezni. Igaz, komoly gondokkal küzdött az idény elején a vidombáki csapat, hiszen az idény elején csak nehezen állt össze a keret, így az első fordulóban belefutottak egy hazai 4–1-es vereségbe, amelyet az Alsógáldi Industria mért rájuk. Azon a találkozón 12 játékos szerepelt a meccslapon, a klub kasszája pedig üres volt. A következő két találkozón már összerázódott a csapatuk, így Kolozsváron, a CFR II-től 2–1-re, majd odahaza, a Dési Unireától is 2–1-re kaptak ki. Viszont mindkét találkozón a ráadás percek utolsó pillanatában szerezte meg a győztes gólt az ellenfél, ami azt mutatja, hogy a Vasile Solomon vezetőedzőnek sikerült egy jobb csapatot összeállítania.

De mindezzel tisztában vannak a tasnádiak is, ezért a klub vezetősége már pénteken útnak indítja a csapatot. 430 kilométer távolságra van Vidombák, így közel 7 órás út vár a legényekre. Péntek este már Brassóban száll meg a csapat, így szombat délután frissen állhatnak fel a Vidombáki Viitorul elleni bajnokin, amelyet meg kell nyerjen a tasnádi csapat.

Ebben az idényben mindkét csapat három mérkőzést játszott, egyszer pedig szabad hétvégés volt. A vendéglátók három vereséggel sereghajtók, míg a tasnádiak két győzelemmel és egy vereséggel a táblázat 8. helyén állnak.

Liga 3, 5-ös csoport, 5. forduló

Péntek, 17 óra

Gyulafehérvári Unirea – Alsógáldi Industria

Szászmedgyesi Gaz Metan II – Szászrégeni Avântul

Szombat, 17 óra

Kolozsvári Universitatea – Magyarigeni Performanţa

Vidombáki Viitorul – Tasnádi Unirea

Feleki FC – Dési Unirea

Radnóti SK – Kolozsvári CFR II

Lénárdfalvi ACS – Kudzsiri Metalurgistul

A Kolozsvári Sănătatea szabadnapos.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 12:50
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 21:20
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 16.
Nem sokat várt egy hivatásával kapcsolatos lépéstől, ám kellemesen fog csalódni, kiderül ugyanis, hogy akár élete nagy lehetősége is kialakulhat belőle.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...