Maradnak a konténerek
Utoljára módositva: 2013-12-09 10:48:37

Ha tele a konténer, lehet értesíteni az illetékeseket

Egyik szatmárnémeti olvasónk jelezte: elszállították a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet által a szatmárnémeti Nagypiac mellett elhelyezett ruhagyűjtő konténert, a jelzésre reagálva kerestük fel a szervezet közkapcsolatokért felelős munkatársát. Arra voltunk kíváncsiak, hogy befejezte-e ruhagyűjtő tevékenységét a Caritas, vagy csupán egyedi esetről van szó.

Fazekas Csilla elmondta, szó sincs arról, hogy az akció befejezését fontolgatnák, hiszen sikeresnek könyvelik el az eddigi tevékenységet. — Két éve foglalkozunk ezzel a fajta ruhagyűjtéssel — tájékoztatta lapunkat —, változó a mennyiség, amit a szatmárnémetiek felajánlanak, de átlagosan 500—600 kilónyi ruhából gazdálkodunk havonta. A nagypiaci konténert azért kellett elszállítani, mert folyamatosan szemetes volt a környéke, és leggyorsabban így lehetett reagálni a polgármesteri hivatal felszólítására, de ezt hamarosan újra kihelyezik, ugyancsak valahol a piac körül.

 

Nem szemétgyűjtő!

 

— A gyakorlat szerint a jó minőségű felajánlásokat hordható ruhaként hasznosítjuk — tette hozzá Fazekas Csilla —, a hulladéknak minősülő darabokat pedig újrahasznosítással foglalkozó cégeknek adjuk el, s az érte kapott pénzt fordítjuk közhasznú szolgáltatásaink fenntartására.

Már korábban is figyelmeztettünk arra, de úgy látszik, nem lehet elégszer elmondani, sem a konténerekbe, sem azok közelébe ne helyezzenek el ruhaneműk vagy lábbelik kivételével egyéb dolgokat, a hatóságok ezt szemetelésnek veszik. Ha valaki úgy látja, hogy megtelt a konténer, a rajta lévő számot híva lehet értesíteni a Caritas illetékesét, aki intézkedik annak érdekében, hogy újra legyen hely a felajánlások számára.

A következő helyeken találhatók ruhagyűjtő konténerek (újabbak kihelyezését nem tervezik): Crinului—Gabriel Georgescu utcák sarka, Universului sétány, Ravensburg utca, Cloşca út, Rex piaci parkoló, Ganea utca, 14 Mai lakótelep központi tere.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 5 ár belterület Amacon (víz, villany bevezetve),...
Tovább >>>
Szolgáltatás
Személyszállítás Szatmárról Németországba, Belgiumba és Hollandiába. Tel.: 0757957641.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK


NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. április 25.
Hagyja a csudába a másokkal való rivalizálást! Inkább gondolja végig, megvalósította-e mindazt, amit egy évvel ezelőtt eltervezett!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. április 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 15 dkg burgonya, 2 ek napraforgóolaj, 80 dkg karfiol, 8 dl zöldségleves-alaplé, ...