Maradnak a konténerek
Utoljára módositva: 2013-12-09 10:48:37

Ha tele a konténer, lehet értesíteni az illetékeseket

Egyik szatmárnémeti olvasónk jelezte: elszállították a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet által a szatmárnémeti Nagypiac mellett elhelyezett ruhagyűjtő konténert, a jelzésre reagálva kerestük fel a szervezet közkapcsolatokért felelős munkatársát. Arra voltunk kíváncsiak, hogy befejezte-e ruhagyűjtő tevékenységét a Caritas, vagy csupán egyedi esetről van szó.

Fazekas Csilla elmondta, szó sincs arról, hogy az akció befejezését fontolgatnák, hiszen sikeresnek könyvelik el az eddigi tevékenységet. — Két éve foglalkozunk ezzel a fajta ruhagyűjtéssel — tájékoztatta lapunkat —, változó a mennyiség, amit a szatmárnémetiek felajánlanak, de átlagosan 500—600 kilónyi ruhából gazdálkodunk havonta. A nagypiaci konténert azért kellett elszállítani, mert folyamatosan szemetes volt a környéke, és leggyorsabban így lehetett reagálni a polgármesteri hivatal felszólítására, de ezt hamarosan újra kihelyezik, ugyancsak valahol a piac körül.

 

Nem szemétgyűjtő!

 

— A gyakorlat szerint a jó minőségű felajánlásokat hordható ruhaként hasznosítjuk — tette hozzá Fazekas Csilla —, a hulladéknak minősülő darabokat pedig újrahasznosítással foglalkozó cégeknek adjuk el, s az érte kapott pénzt fordítjuk közhasznú szolgáltatásaink fenntartására.

Már korábban is figyelmeztettünk arra, de úgy látszik, nem lehet elégszer elmondani, sem a konténerekbe, sem azok közelébe ne helyezzenek el ruhaneműk vagy lábbelik kivételével egyéb dolgokat, a hatóságok ezt szemetelésnek veszik. Ha valaki úgy látja, hogy megtelt a konténer, a rajta lévő számot híva lehet értesíteni a Caritas illetékesét, aki intézkedik annak érdekében, hogy újra legyen hely a felajánlások számára.

A következő helyeken találhatók ruhagyűjtő konténerek (újabbak kihelyezését nem tervezik): Crinului—Gabriel Georgescu utcák sarka, Universului sétány, Ravensburg utca, Cloşca út, Rex piaci parkoló, Ganea utca, 14 Mai lakótelep központi tere.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alelnök
Ma, 21:10
Az Oscar-díjas és igen szórakoztató A NAGY DOBÁS-ban Adam McKay író-rendező a 30-as évekbeli nagy gazdasági világválság óta a legnagyobb pénzügyi összeomláshoz vezető Wall Street-i trükközésről rántotta le a leplet. Új filmje, az ALELNÖK egy újabb igaz sztorit vázol: a jelenkori amerikai politika egyik legzárkózottabb és legtitkolódzóbb elméjét, Richard Bruce (Dick) Cheneyt állítja a középpontba, Christian Bale újabb nagy átalakulást prezentáló alakításában. Szereplőtársai Amy Adams, Steve Carel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...