Maradnak a konténerek
Utoljára módositva: 2013-12-09 10:48:37

Ha tele a konténer, lehet értesíteni az illetékeseket

Egyik szatmárnémeti olvasónk jelezte: elszállították a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet által a szatmárnémeti Nagypiac mellett elhelyezett ruhagyűjtő konténert, a jelzésre reagálva kerestük fel a szervezet közkapcsolatokért felelős munkatársát. Arra voltunk kíváncsiak, hogy befejezte-e ruhagyűjtő tevékenységét a Caritas, vagy csupán egyedi esetről van szó.

Fazekas Csilla elmondta, szó sincs arról, hogy az akció befejezését fontolgatnák, hiszen sikeresnek könyvelik el az eddigi tevékenységet. — Két éve foglalkozunk ezzel a fajta ruhagyűjtéssel — tájékoztatta lapunkat —, változó a mennyiség, amit a szatmárnémetiek felajánlanak, de átlagosan 500—600 kilónyi ruhából gazdálkodunk havonta. A nagypiaci konténert azért kellett elszállítani, mert folyamatosan szemetes volt a környéke, és leggyorsabban így lehetett reagálni a polgármesteri hivatal felszólítására, de ezt hamarosan újra kihelyezik, ugyancsak valahol a piac körül.

 

Nem szemétgyűjtő!

 

— A gyakorlat szerint a jó minőségű felajánlásokat hordható ruhaként hasznosítjuk — tette hozzá Fazekas Csilla —, a hulladéknak minősülő darabokat pedig újrahasznosítással foglalkozó cégeknek adjuk el, s az érte kapott pénzt fordítjuk közhasznú szolgáltatásaink fenntartására.

Már korábban is figyelmeztettünk arra, de úgy látszik, nem lehet elégszer elmondani, sem a konténerekbe, sem azok közelébe ne helyezzenek el ruhaneműk vagy lábbelik kivételével egyéb dolgokat, a hatóságok ezt szemetelésnek veszik. Ha valaki úgy látja, hogy megtelt a konténer, a rajta lévő számot híva lehet értesíteni a Caritas illetékesét, aki intézkedik annak érdekében, hogy újra legyen hely a felajánlások számára.

A következő helyeken találhatók ruhagyűjtő konténerek (újabbak kihelyezését nem tervezik): Crinului—Gabriel Georgescu utcák sarka, Universului sétány, Ravensburg utca, Cloşca út, Rex piaci parkoló, Ganea utca, 14 Mai lakótelep központi tere.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...