Maradtak az áldatlan állapotok
Utoljára módositva: 2014-07-23 20:09:58

Nem változott a helyzet a Szamos bal partján lévő lakótelepeken, keddre sem értek a munka végére a járdaaszfaltozók, várnia kell még annak, aki rendezett körülményeket szeretne, ha utcára megy.

A Cloşca sugárúti járdán több helyen is áll a víz

Még mindig rendetlenség van Szatmárnémetiben a Szamos bal partján lévő lakótelepeken, a hét eleji esős idő miatt nem sikerült — az ígéreteknek megfelelően — keddre befejezni a járdajavításokat. A tegnap látottak azonban azt mutatják, hogy ott sem jobb a helyzet, ahol már végeztek az aszfaltozók, például a Iasomiei sétányról elérhető, frissen leaszfaltozott parkolók közül több megközelíthetetlen, mert bokáig érő víz áll rajtuk. A lakótelepi sétány mentén vezető járda nincs befejezve, pedig ezt már az elvégzett feladatok közé tette át a városvezetés, több helyen áll a víz az úttesten, kerülgetni kell a tócsákat egy-egy enyhébb eső után is több helyen. Csak gumicsizmában lehet megközelíteni a Szamos piac melletti Tisa sétányon lévő szemetest, csak olyan helyeken nincs víz a parkolókban, ahol gyephézagos betontéglából alakították ki a megállóhelyeket, a szabadon maradt talajréteg jobban végzi a dolgát, mint a csatornahálózatok lefolyói.

A Cloşca sugárút bicikliút menti parkolóhelyei is ilyenek, itt az átázás veszélye nélkül lehet ki és beszállni az autókba. A vízmentességet nem sikerült viszont elérni az itt frissen öntött járdák esetében, hiába az új aszfaltréteg a járdán, több helyen is áll a víz, egymást érik az átfolyások. Garantált tavaszra a járda felrepedezése amiatt is, mert a járda középig benyúló, betonból készült tetőkkel és az azokról a vizet lecsorgató műanyag csövekkel semmit nem csináltak, órákkal az eső után is csepegett ezekből a víz a járdára és az arra járó gyalogosokra. Ahogy a 17-es lakótelepi Independenței úton, úgy itt is igaz az, hogy nincs eltakarítva a zöldövezetre és a fák tövébe kapart törmelék.

A jelek szerint ezen a héten nem is lesznek rendbe téve a járdák, parkolók és zöldövezetek a most elvégzett munkálatok környékén. Bár a múlt héten még keddre ígérte a járdajavítások befejezését a városmenedzser, a kiadós csapadék miatt ezt a határidőt nem tudta tartani. És miután vasárnapig felhős és esős időt jósol a meteorológia, ezen a héten még nem fognak javulni a viszonyok a lakótelepeken.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 16.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...