Március 4.: a szatmári női kosárlabda gyásznapja
Utoljára módositva: 2016-03-04 17:49:04

A Szatmárnémeti Városi Sportklub női kosárlabdacsapata ebben az idényben olyan csapatok korábbi rekordjait döntötte meg, amelyek már nem szerepelnek a román élvonalban.

Ha ironikusak szeretnénk lenni, akkor mondhatnánk, hogy stílszerűen fejezte be a bajnok idényt a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata, amely nem hogy csak nyeretlenül, de a korábbi sereghajtó által megalázva kapott ki esett ki az élvonalbeli bajnokságból. A pénteki vereség valóban tükrözte a csapat idénybeli teljesítményét, viszont a helyzet fájdalmas annak tudatában, hogy ennek a sportágnak évtizedes hagyománya van a Szamos-parti városban. Ráadásul a Rapid éppen abban a sportteremben számolt rá a VSK-ra pénteken, amely annak a személynek a nevét viseli, aki megalapozta a sportágat Szatmárnémetiben, és akinek köszönhetően élhette meg az első országos sikereit a szatmári női kosárlabda. Both Katalin vélhetően most zokogva nézte végig, hogy Dorel Coica polgármester és a Valeriu Neagu, korábbi klubelnök csúfot űzött a hírnevéből (és talán, valami képen a munkájából is). A fentebb említett két személynek viszont bizonyára nincs szégyenérzete. Viszont a sportág szatmári kedvelői lehajtott fejjel vették tudomásul, hogy idén csak a pénzpocsékolás a cél a VSK-nál. Neagu több millió lejt herdált el az adófizetők pénzéből anélkül, közben Coicával együtt mosolyogva asszisztáltak végig a szatmári sportélet lerombolásán. A női kosárlabda-csapat korábban hasonló költségvetéssel bajnoki és Román Kupa-döntőket játszott, Európa Kupában szerepelt és rettegett tőle minden hazai ellenfél. Pénteken viszont a Rapid 90–30-ra (!) győzött a rájátszás második mérkőzésén, ezzel eldőlt, hogy a VSK zár az utolsó helyen és kiesik az élvonalbeli bajnokságból. A 2015/16-os szezonban 24-ből 24 mérkőzést vesztett el a VSK (2 mérkőzés a Román Kupában, 2 mérkőzés a rájátszásban, 20 bajnoki találkozó) ezeken a találkozókon 915 pontot dobtak a lányok és összesen 2192-öt kaptak. Ha csak a bajnokság alapszakaszában rendezett mérkőzéseket nézzünk, említést érdemel, hogy a kapott pontok arányát tekintve új csúcsot állított fel a VSK: átlagban 92,25 pont mérkőzésenként. Két évig álló rekordot döntött meg a szatmári csapat, ugyanis a 2013–2014-es szezonban a SCM Craiova az alapszakasz 26 bajnokiján átlagban 90,30 pontot kapott. De a dobott pontok arányát tekintve is a VSK lett a csúcstartó és a Nagyváradi CSMU több éves rekordját döntötték meg: a 2012–2013-as szezonban a bihariak 26 bajnokin átlagban 43,26 pontot dobtak meccsenként, ezzel szemben most, a VSK a 20 találkozón átlagban 39 pontot dobott. Említést érdemel, hogy mindkét korábbi csúcstartó visszalépett az élvonalból… Talán ez a tény rossz előjel?

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, rájátszás, 9–11. helyért, 1. forduló, 2. mérkőzés

Szatmárnémeti VSK – Rapid 30–90 (12:20, 6:24, 3:29, 9:17).

A két nyert mérkőzésig tartó párharcot a Rapid nyerte meg, amely a következő körben a Temesvári Danizoval küzd majd a 9. helyért.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 28.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...