Márciusban a legtöbben a fogadóórákon
Utoljára módositva: 2019-07-16 13:19:10

A szatmárnémeti városvezetés által tartott fogadóórákra átlagban húsz fő jelentkezik havonta, idén márciusban voltak a legtöbben, akik közigazgatási ügyekben keresték fel a városházán dolgozókat.

A fogadóóra számít a leghatékonyabb kapcsolattartási módszernek a szatmárnémeti városvezetés és a város lakói között, ezért havi rendszerességgel tartanak ilyet a polgármesteri hivatalban. A városban lakók élnek is a lehetőséggel, hogy személyesen álljanak szóba a jegyzővel, a polgármesterrel, a városmenedzserrel vagy valamelyik alpolgármesterrel. A szatmárnémeti fogadóórákra feliratkozók száma átlagosan havi húsz fő, akik főleg városrendezési kérdésekben, építkezésekkel, közberuházásokkal vagy szociális problémák miatt jelentkeznek meghallgatásra. Ebben az évben márciusban igényelték a legtöbben a köztájékoztatást, a tavasz első hónapjában huszonöten kértek bebocsátást valamelyik elöljáróhoz, a legkevesebben pedig az elmúlt hónapban voltak, amikor 17-en kérték felvételüket a várólistára. Valódi várólista, azaz hosszas várakozási idő nincs, mert a titkárság felosztja a jelentkezőket a fogadóórát tartó öt elöljáró között, olyanformán, hogy melyik köztisztviselőnek mi a szakterülete. Doina Feher alpolgármesterhez elsősorban szociális ügyek kerülnek, Adrian Albu alpolgármester építkezésekkel és magánterületeket is érintő közberuházásokkal foglalkozik. Kereskényi Gábor polgármesterhez az urbanisztikai és városrendezési ügyek miatt jelentkezők kerülnek, Maskulik Csaba városmenedzsert adóügyekben, valamint közmunkák és zöldövezetek ügyében keresik, Mihaela Racolţa városi jegyzőt pedig elsősorban jogi problémák esetén.

Minden hónap első hete a fogadóórákról szól a szatmárnémeti városházán, Mihaela Racolţa, Adrian Albu és Doina Feher minden hónap első keddjén tart fogadóórát, Kereskényi Gábor és Maskulik Csaba pedig minden hónap első csütörtökén. A fogadóórákra a szóban forgó probléma megnevezésével a polgármesteri hivatal földszinti, 11-es számú irodájában lehet jelentkezni.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...