Máris törölnék az előkészítőt?
Utoljára módositva: 2012-05-18 20:32:51

Victor Ponta fontolóra vette, hogy a 2013/14-es tanévtől eltörölje az iskolai előkészítő osztályokat. Elmondta, ők már idén sem indították volna ezt az oktatási formát, de sokba került volna.

 

Úgy tűnik, rövid életű lesz az iskolai előkészítő osztályok létesítésére vonatkozó tanügyi törvény, ugyanis Victor Ponta kormányfő máris megreformálná a reformot. A Mediafax hírügynökségnek azt nyilatkozta a miniszterelnök, hogy ők már idén sem indítanák az előkészítő osztályokat, viszont a beiratkozások megtörténtek, az eszközbeszerzés is megkezdődött, így költségesebb lenne ennek a folyamatnak a leállítása, szerinte olcsóbb az osztályok egy éves működtetése. „A szülők már beíratták a gyerekeiket az előkészítő osztályokba, többségük már megvette a szükséges eszközöket is. Ezért úgy gondoltuk, hogy gyakorlatiasabb, ha nem lépünk most vissza. Ellenőrizni fogjuk, hogy érdemes-e folytatni az azt követő tanévben is ezt a programot” – mondta Ponta.

Mint ismeretes, tavaly nagy vitákat váltott ki az előkészítő osztályok bevezetésére vonatkozó jogszabály elfogadása. Pedagógusok, szülők és a sajtó is próbálta megfejteni, miért szükséges az óvodás korú gyerekeket idő előtt iskolába íratni. A szülők mellett az iskoláknak is költekezni kellett, hogy megvásárolják az osztályok felszereléséhez szükséges speciális eszközöket. A tanintézményeknek komoly kiadást jelentett ezek megvásárlása, de úgy tűnik az eszközöket „porfogóknak” használják majd az iskolák, és ablakon kidobott pénz lesz, ha az új kormány egy tollvonással a saját reformjait ülteti életbe.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:35
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...