Máris törölnék az előkészítőt?
Utoljára módositva: 2012-05-18 20:32:51

Victor Ponta fontolóra vette, hogy a 2013/14-es tanévtől eltörölje az iskolai előkészítő osztályokat. Elmondta, ők már idén sem indították volna ezt az oktatási formát, de sokba került volna.

 

Úgy tűnik, rövid életű lesz az iskolai előkészítő osztályok létesítésére vonatkozó tanügyi törvény, ugyanis Victor Ponta kormányfő máris megreformálná a reformot. A Mediafax hírügynökségnek azt nyilatkozta a miniszterelnök, hogy ők már idén sem indítanák az előkészítő osztályokat, viszont a beiratkozások megtörténtek, az eszközbeszerzés is megkezdődött, így költségesebb lenne ennek a folyamatnak a leállítása, szerinte olcsóbb az osztályok egy éves működtetése. „A szülők már beíratták a gyerekeiket az előkészítő osztályokba, többségük már megvette a szükséges eszközöket is. Ezért úgy gondoltuk, hogy gyakorlatiasabb, ha nem lépünk most vissza. Ellenőrizni fogjuk, hogy érdemes-e folytatni az azt követő tanévben is ezt a programot” – mondta Ponta.

Mint ismeretes, tavaly nagy vitákat váltott ki az előkészítő osztályok bevezetésére vonatkozó jogszabály elfogadása. Pedagógusok, szülők és a sajtó is próbálta megfejteni, miért szükséges az óvodás korú gyerekeket idő előtt iskolába íratni. A szülők mellett az iskoláknak is költekezni kellett, hogy megvásárolják az osztályok felszereléséhez szükséges speciális eszközöket. A tanintézményeknek komoly kiadást jelentett ezek megvásárlása, de úgy tűnik az eszközöket „porfogóknak” használják majd az iskolák, és ablakon kidobott pénz lesz, ha az új kormány egy tollvonással a saját reformjait ülteti életbe.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítás, költöztetés. Tel.: 0725353499.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. június 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók   25 dkg szikkadt fehér kenyér olívaolaj 25 dkg koktél paradicsom só 1 tk morzsolt lestyán 1 tk ...