Marosvásárhelyen nyert az Unirea
Utoljára módositva: 2019-03-25 09:02:26

Véget ért a Tasnádi Unirea idei nyeretlenségi sorozata, a Marosvásárhelyi Sportegyesület vendégeként nyert pénteken 3–0-ra Szatmár megye egyetlen divíziós csapata, a Liga 3 19. fordulójában.

Az elmúlt hetek nem alakultak túl jól a Tasnádi Unirea számára, idegenben és hazai pályán is sikerült összeszedni pár olyan vereséget, amely akár el is kerülhető lett volna. A mérkőzések során megélt stressz pedig Cristian Popa szakvezetőn is kiütött, hiszen mint tudjuk, a Torda elleni találkozó után, orvosi beavatkozásra volt szükség a bekövetkezett rosszullét miatt. Szerencsére nagyobb volt az ijedtség mint a valós probléma, és a hétvégi marosvásárhelyi mérkőzésre, már teljesen helyre jött a tasnádiak mestere, aki már a mérkőzést megelőző felkészülést is jó erőben vezényelte le.

A vásárhelyiek az elmúlt mérkőzések során szintén halovány teljesítményt nyújtottak, olyannyira, hogy jelen pillanatban a sereghajtók közé sorolható az alakulat.

A pénteki találkozón Cristi Popa pedig bizakodva küldte ki fiait a pályára, azzal az utasítással, nyerjenek a Marosvásárhelyi Sportegyesület otthonában.

A győzelemre komoly esélye volt az Unireanak, az őszi szezonban idehaza 4–1-re sikerült győzni, azóta pedig sokat nem erősödött a vásárhelyi gárda.

Jó elánnal kezdte a mérkőzést a tasnádi csapat, a 9. percben pedig már meg is volt a vezetés, Cocian Angelo köszönt be elsőként a vásárhelyi kapusnak. A továbbiakban is gyakorlatilag a teljes mérkőzésen dominálni tudott az Unirea, viszont az első játékrészben további gól már nem született.

A második félidőben mintegy 15 perc kellett a második tasnádi gólhoz, ezúttal Vincze Dávid talál be az 59. percben, majd nem sokkal a lefújás előtt, a 75. percben csereként beálló Talpoș Alex állította be a 3–0-s végeredményt, egészen pontosan a találkozó 88. percében.

A mérkőzést követően Cristi Popa vezetőedző szerkesztőségünknek elmondta, felszabadító győzelem volt, de már a következő mérkőzésre koncetrál a csapat, amely ennél sokkal nehezebb találkozó lesz: „Örülök a győzelemnek, jól játszottunk, bár korántsem olyan jól mint azokon a mérkőzéseken amelyeket az elmúlt fordulókban elveszítettük, viszont így is sikerült győzni, és elhozni a 3 ponot, ami felszabadító érzés mindenki számára. A következő fordulóban egy nagyon nehéz hazai mérkőzés következik, méghozzá a Besztercei Gloria ellen. A mérkőzésen úgy gondolom, nagyon nagy koncentrációra, és egy jól szervezett játékra lesz szükségünk, annak érdekében, hogy pontot, esetleg pontokat szerezhessünk. A beszterceiek hozzánk képest egy sokkal tapasztaltabb csapatot alkotnak, éppen ezért a legjobbat szeretnénk kihozni saját magunkból is. Ennél többet nem is szeretnék mondani, a munkára akarunk koncentrálni, az pedig majd hozza maga után az eredményt is.” – nyilatkozta a Cristian Popa szakvezető.

Liga 3. 19 forduló: Marosvásárhelyi MSE –Tasnádi Unirea 0-3 (0-1).

Tasnádi Unirea: Anișoreac Ioan – Bălău Marius, Silaghi Raul (75. Talpoș Alex), Székely Krisztián, Cubaș Denis (89. Ziman Raul), Catuna Laurențiu, Vincze Dávid (70. Pop Călin), Părnău Márk, Varga Márkusz, Tutuța Andrei, Cocian Angelo (86. Suciu Tudor). Edző: Cristian Popa.

A forduló további eredményei:

Péntek: AFC Székelyudvarhely – Kolozsvári CFR II 2–1, Dési Unirea – Fotbal Comuna Lénárdfalva 0–1, Unu Fotbal Club Gloria Beszterce – AFC Szászhermány 0–0, Marosvásárhelyi SE – Tasnádi Unirea 0–3, Tordai Sticla Arieșul – Olimpic Cetate Barcarozsnyó 0–0, Kolozsvári Sănătatea – Szászrégeni CSM Avântul 1–0. Szombat: Radnóti CS – AFK Csíkszereda 1–5 , Nagybányai Minaur – Szászmedgyesi Gaz Metan II 2–0.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. július 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...