Márton-napi felvonulást tartottak
Utoljára módositva: 2018-11-09 09:34:30

Közel ezer gyermeket és szüleiket mozgatta meg tegnap a Szent Márton-napi felvonulás.

A Gemeinsam Német Ifjúsági szervezet a Johann Ettinger Német Elméleti Líceummal és a Kálvária-templom német közösségével együtt idén is megszervezte a Szent Márton-napi ünnepséget.

A tegnap délutáni rendezvényen körülbelül 1000 gyermek vett részt: a Hám János római katolikus óvoda és a 9-es számú óvoda gyerkőcei, a német líceum kisiskolásai, valamint ezek partnerosztályai Krasznabéltekről, Szokondról és a Kálvária-templom román közösségétől.

A gyermekek Szent Márton példáját követve segítenek a rászorulókon, karitatív szándékkal a német líceum önkénteseitől vásárolták meg a gyertyákat saját készítésű lámpásaikba. A Szatmári Egyházmegyei Caritas a túrterebesi Tours-i Szent Márton Közösségi Központ játszóterének felújítására fordítja az összegyűjtött adományt.

A rendezvény tegnap 16.45 órakor a Kálvária-templomban kezdődött, ahol a német és a román közösség plébánosai fogadták a kicsiket, óvodásokat, előkészítő és első osztályosokat. A Márton-napi felvonulás 17.30 órakor indult a római katolikus katedrális elől, a mezőfényi egyesített fúvószenekar vezetésével. A gyermekek tanítóikkal, óvónőikkel és szüleikkel közösen készített lámpásaikkal vonultak fel, megkerülve a parkot, s elértek a Kálvária-templomhoz, ahol a 2–4. osztályos gyermekek részére rendeztek programot. A gyermekek Márton-napi dalokat énekeltek, és három nyelven imádkoztak, a Kálvária-templom közösségének plébánosai pedig Szent Márton jó cselekedeteiről meséltek a gyermekeknek.

Az áldás után a gyermekek szüleik kíséretében énekelve vonultak ki a templomból.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. április 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 6 dkg kakaópor, 2 csipet só, 13 dkg vaj (+ a formákhoz), 10 ...