Márton-napi felvonulást tartottak
Utoljára módositva: 2018-11-09 09:34:30

Közel ezer gyermeket és szüleiket mozgatta meg tegnap a Szent Márton-napi felvonulás.

A Gemeinsam Német Ifjúsági szervezet a Johann Ettinger Német Elméleti Líceummal és a Kálvária-templom német közösségével együtt idén is megszervezte a Szent Márton-napi ünnepséget.

A tegnap délutáni rendezvényen körülbelül 1000 gyermek vett részt: a Hám János római katolikus óvoda és a 9-es számú óvoda gyerkőcei, a német líceum kisiskolásai, valamint ezek partnerosztályai Krasznabéltekről, Szokondról és a Kálvária-templom román közösségétől.

A gyermekek Szent Márton példáját követve segítenek a rászorulókon, karitatív szándékkal a német líceum önkénteseitől vásárolták meg a gyertyákat saját készítésű lámpásaikba. A Szatmári Egyházmegyei Caritas a túrterebesi Tours-i Szent Márton Közösségi Központ játszóterének felújítására fordítja az összegyűjtött adományt.

A rendezvény tegnap 16.45 órakor a Kálvária-templomban kezdődött, ahol a német és a román közösség plébánosai fogadták a kicsiket, óvodásokat, előkészítő és első osztályosokat. A Márton-napi felvonulás 17.30 órakor indult a római katolikus katedrális elől, a mezőfényi egyesített fúvószenekar vezetésével. A gyermekek tanítóikkal, óvónőikkel és szüleikkel közösen készített lámpásaikkal vonultak fel, megkerülve a parkot, s elértek a Kálvária-templomhoz, ahol a 2–4. osztályos gyermekek részére rendeztek programot. A gyermekek Márton-napi dalokat énekeltek, és három nyelven imádkoztak, a Kálvária-templom közösségének plébánosai pedig Szent Márton jó cselekedeteiről meséltek a gyermekeknek.

Az áldás után a gyermekek szüleik kíséretében énekelve vonultak ki a templomból.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Elliot, a legkisebb rénszarvas
Ma, 11:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Elliot, a legkisebb rénszarvas
Ma, 12:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bohém rapszódia
Ma, 17:00
A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryval az élen a rocktörténe
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:40
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...