Másfél hét múlva döntenek a büdzséről
Utoljára módositva: 2017-03-17 20:25:01

Nyilvánossá vált Nagykároly városának ez évi költségvetése. Kovács Jenő azt mondja, lehetne elégedettebb is, de idén is igyekeznek megfelelően gazdálkodni a rendelkezésükre álló pénzekkel.

„Nincs olyan költségvetés, amellyel egy polgármester meg lehet elégedve, viszont a 2017-es költségvetésről azt tudom elmondani, hogy a megfelelő működéséhez szükségesek összegek biztosítva lesznek. A bevételek és kiadások oldala is rendben van, ezt szeretném, ha tudnák a nagykárolyiak. A tervezett beruházásokkal kapcsolatban azt tudnám elmondani, hogy a legnagyobb beruházásunk a 10 millió lejes aszfaltozás lesz idén. Azt remélem, hogy ez az összeg tovább fog emelkedni, és a rendelkezésünkre álló kölcsönből még több utcát és járdát bele tudunk foglalni. Sajnálatos módon az uniós pénzek lehívása még mindig csak tervezet. Hiába van a városnak hat projektje, amíg azokból valami is lesz, legalább egy év eltelik. Nagyjából 2,8 millió összegű beruházásra is lehetőségünk lesz. Ez is lehetne több, de nem vagyok telhetetlen. Sajnálom viszont, hogy továbbra sincs előrelépés, már ami az uniós projektjeinket célozza. A tízemeletes lakóházak szigetelési projektjére, a mobilitási projektünkre, a Somos-szabadidőpark létrehozására gondolok. Kész tervekkel állunk és várunk, hogy haladhassunk, de egyelőre még megsaccolni sem tudom, mikor indulhatnak el ezek a projektjeink” — mondta Kovács Jenő polgármester.

Nagykároly polgármestere annak kapcsán nyilatkozott lapunknak, hogy a napokban Bekő Tamás városmenedzser ismertette a város 2017-es büdzséjének a főbb pontjait.

Mint kiderült, Nagykároly önkormányzata 54,2 millió lejből gazdálkodik ebben az évben. Saját jövedelemként 27,3 millió lejjel számolnak, ami az előző évhez képest 5%-os növekedésnek számít. Támogatás révén 109 000 lejjel bővül a büdzsé, ezeket az összegeket a város tanügyi intézményei kapják. 207 000 lejnyi a Szatmár Megyei Tanács és a Pénzügyi Igazgatóság által az áfa után visszautalt összeg. Az áfából származó, a decentralizált intézményekre fordítandó összeg 26,2 millió lej. Mint kiderült, ezekből a pénzekből a tanügyi intézmények személyzetének a fizetését, a betegápolók bérét, illetőleg a fogyatékossággal élők juttatásait, továbbá a tanügyi rendszer működtetésének költségeit finanszírozzák majd.

Ugyancsak a jövedelmeknél szerepel az a 339 000 lej, amit a Közegészségügyi Igazgatóság a megyei tanácson keresztül utalt, ebből fizetik majd a tanügyi intézmények egészségügyi rendelőiben tevékenykedő orvosok és asszisztensek fizetését, valamint a Simion Bărnuțiu Szakképző Líceumban működő speciális képzés költségeinek egy részét.

A büdzsé kiadási része alatt szerepel a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal saját apparátusának zavartalan működtetéséhez szükséges összeg, illetőleg az alárendelt intézmények működtetéséhez szükséges pénzek.

Jelentős összegeket biztosítanak a Nagykárolyi Kulturális Központ és a Gróf Károlyi Idegenforgalom-népszerűsítő Központ működtetésére, ezen intézmények tevékenységeinek zavartalan és folyamatos működésének folytatására.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 24.
Találkozik valakivel, akinek úgy érzi, bármit el tudna mesélni saját belső érzéseiről. Az ilyen kitárulkozások rendkívül fontosak mindenki számára!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. február 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...