Másfél hónapon belül kezdődhet a kivitelezés
Utoljára módositva: 2019-06-05 11:52:50

Két héten belül meghirdetik a Nagykároly és Kaplony közötti két vasúti átjáróról szóló projektet. A tervezést és a kivitelezést együttesen hirdeti meg a romániai vasúttársaság — tudtuk meg Kovács Jenő nagykárolyi polgármestertől, akit tegnap tájékoztatott a vállalat regionális vezetője.

Mint ismeretes, a nagykárolyi elöljáróság nemrégiben, a szállításügyi tárca vezetőjének itteni látogatásakor kérte, hogy végre oldódjon meg a lehetetlen és veszélyes állapot. A két település között ugyanis két vasútvonal is húzódik, és egyiknél sem túlságosan optimálisak a látási viszonyok — s ennek megfelelően számos baleset is történt ott. A szaktárcavezető a helyszíni szemle alkalmával meg is ígérte, hogy még idén megvalósítják az átjárók fénysorompóval való ellátását. Azóta kiderült, hogy nem afféle kampányígéret hangzott el, hiszen — mint beszámoltunk róla — a vasúti társaság területi részlege meg is kapta a szállításügyi tárcától a modernizálásra szánt mintegy 3 millió lejnyi összeget. Ennek megfelelően még idén fény- és hangjelző berendezéseket helyezhetnek el, de lesz egy félsorompó is, illetőleg 20–20 métert felújítanak a megyei utakból is, továbbá a sínpárok közötti részt gumírozott felülettel látják el. Utóbbi munkálatokat természetesen összehangoltan végzik el a nagykárolyi Károlyi-kastély és a kaplonyi Szent Antal római katolikus monostortemplom közötti megyei út szintén erre a nyárra tervezett felújítási munkálataival.

Kovács Jenő nagykárolyi polgármester elmondta, hogy úgy tájékoztatták, a vasúti társaság együtt hirdeti meg a tervezés és a kivitelezés munkálatait. Elméletileg a június 15-ei határidő után 30 nappal nyertest lehet hirdetni (amennyiben lesz érvényes ajánlat, illetőleg nem lesz óvás), és utána kezdődhet a kivitelezés. Jó esélyt lát arra, hogy még ebben az évben megoldódjon ez az ügy — tudatta.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...