Mások véleményére alapozunk
Utoljára módositva: 2019-10-21 11:26:16

Egy friss felmérés szerint leginkább az üzletek online felületén elérhető vásárlói vélemények alapján döntenek a romániaiak arról, hogy melyik háztartási gépet vásárolják meg maguknak.

Az adott termékhez írt véleményezés a döntő tényező akkor, amikor romániai vásárló valamelyik elektronikai cikk mellett dönt, derül ki a GfK FutureBuy nemzetközi mérőintézet harmincöt országban végzett tanulmányából. A mások véleményére alapozás Európa egészére jellemző, ugyanakkor számít még, hogy mit mondanak az adott termékről a boltban az eladók, illetve az ár-összehasonlító oldalak információi is. A mérés szerint az adott terméket korábban megvásárlók által írt véleményekre inkább a nők figyelnek, mint a férfiak, utóbbiak sokkal többet adnak a boltban az eladóktól szemtől szemben kapott tájékoztatásra. A vásárlást nagyban befolyásoló tényezők még az egy-egy terméket megjelenése után tesztelő szakértői vélemények is, ilyenekről szóló bejegyzésekhez vagy tesztvideókhoz is Romániára jellemzően inkább a nők fordulnak, mint a férfiak. A vásárlói vélemények átböngészése után az árakat is szeretik összehasonlítani a romániai vásárlók, mielőtt valamelyik tartós elektronikai használati cikk mellett döntenek, de meghallgatják a jártasabb hozzátartozók véleményét is vásárlás előtt. Ezekről a vásárlói szokásokról természetesen a kereskedők is tudnak, ezért előfordul, hogy saját maguk véleményezik valamelyik online piactéren megvásárlásra kínált terméküket. Saját oldalon árult cikkek esetén pedig úgy gondoskodnak egyes esetekben a pozitív vásárlói véleményről, hogy saját alkalmazottal iratnak pozitív véleményt egy-egy új vagy kevésbé kelendő termékről, érdemes tehát fenntartással kezelni egy-egy elektronikai cikk jellemzői között megtalálható túlzott áradozást.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...