Matematikai díj
Utoljára módositva: 2016-11-22 09:00:23

A szatmárnémeti Schefler Barnát is díjazták a Révkomáromban tartott matematikai diáktalálkozón.

Tanárok és diákok együtt örültek a díjnak

Immár 24. alkalommal rendezték meg a Nagy Károly Matematikai Diáktalálkozót Révkomáromban (Szlovákia, Felvidék), a Selye János Gimnáziumban, ahol negyedik alkalommal adták át a 2013. augusztus 20-án alapított Oláh György Magyar Matematikai Tehetség Díjat. Az Oláh György felvidéki középiskolai matematikatanár emlékét idéző elismerésben idén a szatmárnémeti Schefler Barna és a délvidéki Szögi Roland részesült.

A már lassan negyed évszázados hagyománnyal bíró diáktalálkozót évről évre pedagógusok is meglátogatják Magyarország, Felvidék, Délvidék és Erdély különböző pontjairól, sőt, közülük többen előadásokat, foglalkozásokat is tartanak. A háromnapos rendezvény programjában a matematikai tehetségkutatás mellett kultúrműsor és városnézés is szerepel.

A rendezvényre Szatmárnémetiből meghívást kaptak a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum pedagógusai, Polcz Rita és Kovács Béla matematikatanárok, illetve Schefler Barna XII. osztályos tanuló, aki Oláh György-díjat kapott.

Kovács Béla matematikatanár „Lehetne másképp is? Egyenletek és egyenletrendszerek megoldási módszerei” címmel előadást tartott a rendezvény ideje alatt.

Az ünnepi megnyitó alkalmával került átadásra az Oláh György Magyar Matematikai Tehetség Díj, amelyet a szatmárnémeti Schefler Barna kapott a 2015/16-os iskolai tanévben a különböző romániai és Kárpát-medencei nemzetközi matematikaversenyeken elért kiemelkedő eredményeiért. Felkészítő tanára Polcz Rita volt. A díjátadás a komáromi Selye János Gimnázium dísztermében került megszervezésre.

A találkozóra Schefler Barnát családja is elkísérte: az anyukája, Schefler Enikő matematikatanárnő, az apukája, Schefler Ervin, valamint testvérei, Schefler Imola, Schefler Tamás és Schefler Gergő, aki két évvel ezelőtt szintén elnyerte az Oláh György-díjat.

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 5 ár belterület Amacon (víz, villany bevezetve),...
Tovább >>>
Szolgáltatás
Személyszállítás Szatmárról Németországba, Belgiumba és Hollandiába. Tel.: 0757957641.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK


NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. április 26.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 15 dkg burgonya, 2 ek napraforgóolaj, 80 dkg karfiol, 8 dl zöldségleves-alaplé, ...