Matematikai díj
Utoljára módositva: 2016-11-22 09:00:23

A szatmárnémeti Schefler Barnát is díjazták a Révkomáromban tartott matematikai diáktalálkozón.

Tanárok és diákok együtt örültek a díjnak

Immár 24. alkalommal rendezték meg a Nagy Károly Matematikai Diáktalálkozót Révkomáromban (Szlovákia, Felvidék), a Selye János Gimnáziumban, ahol negyedik alkalommal adták át a 2013. augusztus 20-án alapított Oláh György Magyar Matematikai Tehetség Díjat. Az Oláh György felvidéki középiskolai matematikatanár emlékét idéző elismerésben idén a szatmárnémeti Schefler Barna és a délvidéki Szögi Roland részesült.

A már lassan negyed évszázados hagyománnyal bíró diáktalálkozót évről évre pedagógusok is meglátogatják Magyarország, Felvidék, Délvidék és Erdély különböző pontjairól, sőt, közülük többen előadásokat, foglalkozásokat is tartanak. A háromnapos rendezvény programjában a matematikai tehetségkutatás mellett kultúrműsor és városnézés is szerepel.

A rendezvényre Szatmárnémetiből meghívást kaptak a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum pedagógusai, Polcz Rita és Kovács Béla matematikatanárok, illetve Schefler Barna XII. osztályos tanuló, aki Oláh György-díjat kapott.

Kovács Béla matematikatanár „Lehetne másképp is? Egyenletek és egyenletrendszerek megoldási módszerei” címmel előadást tartott a rendezvény ideje alatt.

Az ünnepi megnyitó alkalmával került átadásra az Oláh György Magyar Matematikai Tehetség Díj, amelyet a szatmárnémeti Schefler Barna kapott a 2015/16-os iskolai tanévben a különböző romániai és Kárpát-medencei nemzetközi matematikaversenyeken elért kiemelkedő eredményeiért. Felkészítő tanára Polcz Rita volt. A díjátadás a komáromi Selye János Gimnázium dísztermében került megszervezésre.

A találkozóra Schefler Barnát családja is elkísérte: az anyukája, Schefler Enikő matematikatanárnő, az apukája, Schefler Ervin, valamint testvérei, Schefler Imola, Schefler Tamás és Schefler Gergő, aki két évvel ezelőtt szintén elnyerte az Oláh György-díjat.

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...