Még dolgoznak a Decebal hídon
Utoljára módositva: 2017-09-25 17:57:43

Nem lesz kész a megszabott határidőre a Burdea sarki hídlábnál lévő buszmegállónál már aszfaltozó cég a munkával, marad a torlódás.

Korábban úgy volt, hogy iskolakezdésig befejezik a munkát

Tegnap délre már az aszfaltot várták a szatmárnémeti Decebal híd bal parti lábánál dolgozó munkások, akik azt remélik, ha nem lesz gond a burkolással, csütörtökre talán elkészülhetnek a munkával. A polgármesteri hivatal még ennél is óvatosabban fogalmaz, arra a kérdésünkre, hogy a cég tudja-e tartani a határidőt, azt válaszolta a hivatal sajtóosztálya, hogy „lesz néhány nap késés a várt határidőhöz képest”. Megkérdeztük azt is, mi lesz a következménye a cégre nézve, ha nem tudja tartani a határidőt, de erre a kérdésünkre nem kaptunk választ.

A nyár folyamán szó volt arról is, hogy a Decebal híd bal parti lehajtójának másik három sávját is újra kell alapozni és aszfaltozni, tehát ha a buszöböl kialakításának vége, lehet, hogy továbbra is fenn kell tartani a részleges sávlezárást. A hét folyamán fognak dönteni a városházán arról, hogy még most ősszel nekikezdenek-e ennek a munkának.

Bármikor is történik ez meg, három hétnél rövidebb idő alatt nem fognak vele végezni, a ma és az ennél a cégnél szokásos munkavégzés több szakaszban is nagy idejű várakozást feltételez. Stabilizált ballaszt alkotja majd az alapozás egyik rétegét, aminek kötési ideje hét nap, ennyi ideig tétlenségre van kárhoztatva a kivitelező, illetve szintén hétnapos várakozási időt feltételez az egyik legalsó aszfaltréteg megerősödése.

Mindjárt két hónapja dolgoznak a zilahi cég munkásai a híd bal parti lábánál lévő kétszáz méteres szakasz leaszfaltozásán, augusztusban egyszer napokig állt a munka, és nem a technológiai követelmények miatt, hanem mert nem tudták kiötölni, hogyan kellene alapozniuk, hogy jó legyen. Amikor egy polgármesteri ultimátum után mégis találtak megoldást, akkor vállalták el, hogy szeptember huszonhetedikére befejezik a munkát, és kifogásként a rossz időjárási körülményeket sem fogják felhozni.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. május 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...