Még egy kiégett busz
Utoljára módositva: 2018-04-15 15:34:38

A múltkor egy BMC márkájú autóbusz motorterében keletkezett tűz, most szombaton egy Icevo jármű gyulladt ki Szatmárnémetiben.

A szatmárnémeti utcákon tizenkét éve használt Iveco Citelis motorterében keletkezett tűz szombaton, amikor az a 15-ös számú járaton a Nicolae Golescu utcai megállóba ért déli negyed kettőkor. Azonnal leszállt mindenki a buszról, személyi sérülés nem történt, a jármű kiürítése után a buszsofőr mindkét porral oltó tartalmát rászórta a kritikus helyre, azonban így sem sikerült eloltania a tüzet. Kihívta a tűzoltókat, az alig néhány perc alatt a helyszínre érkező csoportnak kellett megfékeznie a lángokat. A szakemberek állapították meg, hogy rövidzárlat keletkezett a motortérben lévő vezetékekben, ez okozta a tüzet ugyanúgy, mint a korábban kigyulladt BMC gyártmányú jármű esetében is.

Az ismétlődő eset miatt a Transurban összes járművét biztonsági ellenőrzésnek fogják alávetni elektronikus és tűzbiztonsági szakemberek bevonásával, hogy ne fordulhasson elő még egyszer ilyesmi.

A motortérben keletkezett rövidzárlat okozta tűz sajnos nem csak szatmárnémeti jelenség, az ország más városaiból is jelentettek hasonló esetet, amelyek főleg Iveco buszokra jellemző, az illetékesek tíznél is több ilyen esetről tudnak. A felmerült problémák miatt egyes városokban perelik is a gyártót, azt egyelőre nem tudni, hogy a szatmárnémeti közszállítás is részt vállal majd ezekben az eljárásokban, vagy sem.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 22.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...