Még egy kiégett busz
Utoljára módositva: 2018-04-15 15:34:38

A múltkor egy BMC márkájú autóbusz motorterében keletkezett tűz, most szombaton egy Icevo jármű gyulladt ki Szatmárnémetiben.

A szatmárnémeti utcákon tizenkét éve használt Iveco Citelis motorterében keletkezett tűz szombaton, amikor az a 15-ös számú járaton a Nicolae Golescu utcai megállóba ért déli negyed kettőkor. Azonnal leszállt mindenki a buszról, személyi sérülés nem történt, a jármű kiürítése után a buszsofőr mindkét porral oltó tartalmát rászórta a kritikus helyre, azonban így sem sikerült eloltania a tüzet. Kihívta a tűzoltókat, az alig néhány perc alatt a helyszínre érkező csoportnak kellett megfékeznie a lángokat. A szakemberek állapították meg, hogy rövidzárlat keletkezett a motortérben lévő vezetékekben, ez okozta a tüzet ugyanúgy, mint a korábban kigyulladt BMC gyártmányú jármű esetében is.

Az ismétlődő eset miatt a Transurban összes járművét biztonsági ellenőrzésnek fogják alávetni elektronikus és tűzbiztonsági szakemberek bevonásával, hogy ne fordulhasson elő még egyszer ilyesmi.

A motortérben keletkezett rövidzárlat okozta tűz sajnos nem csak szatmárnémeti jelenség, az ország más városaiból is jelentettek hasonló esetet, amelyek főleg Iveco buszokra jellemző, az illetékesek tíznél is több ilyen esetről tudnak. A felmerült problémák miatt egyes városokban perelik is a gyártót, azt egyelőre nem tudni, hogy a szatmárnémeti közszállítás is részt vállal majd ezekben az eljárásokban, vagy sem.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. január 19.)


  KONYHA
  Készítsünk olyan ételeket újévre, amelyekkel két legyet ütünk egy csapásra: nemcsak a szilveszteri menühöz, de az újévi asztalra is ...