Még egy kiégett busz
Utoljára módositva: 2018-04-15 15:34:38

A múltkor egy BMC márkájú autóbusz motorterében keletkezett tűz, most szombaton egy Icevo jármű gyulladt ki Szatmárnémetiben.

A szatmárnémeti utcákon tizenkét éve használt Iveco Citelis motorterében keletkezett tűz szombaton, amikor az a 15-ös számú járaton a Nicolae Golescu utcai megállóba ért déli negyed kettőkor. Azonnal leszállt mindenki a buszról, személyi sérülés nem történt, a jármű kiürítése után a buszsofőr mindkét porral oltó tartalmát rászórta a kritikus helyre, azonban így sem sikerült eloltania a tüzet. Kihívta a tűzoltókat, az alig néhány perc alatt a helyszínre érkező csoportnak kellett megfékeznie a lángokat. A szakemberek állapították meg, hogy rövidzárlat keletkezett a motortérben lévő vezetékekben, ez okozta a tüzet ugyanúgy, mint a korábban kigyulladt BMC gyártmányú jármű esetében is.

Az ismétlődő eset miatt a Transurban összes járművét biztonsági ellenőrzésnek fogják alávetni elektronikus és tűzbiztonsági szakemberek bevonásával, hogy ne fordulhasson elő még egyszer ilyesmi.

A motortérben keletkezett rövidzárlat okozta tűz sajnos nem csak szatmárnémeti jelenség, az ország más városaiból is jelentettek hasonló esetet, amelyek főleg Iveco buszokra jellemző, az illetékesek tíznél is több ilyen esetről tudnak. A felmerült problémák miatt egyes városokban perelik is a gyártót, azt egyelőre nem tudni, hogy a szatmárnémeti közszállítás is részt vállal majd ezekben az eljárásokban, vagy sem.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Jönnek a kacsák
Ma, 15:00
A megrögzött szeleburdi agglegény lúd miatt - aki inkább légi akrobatikát gyakorol ahelyett, hogy a többiekkel készülne a vándorlásra - két kiskacsa elszakad csapatától. Habár a bájgúnárnak semmi kedve, hogy segítsen a két kiskacsának visszatalálni a csapatához, egy véletlen folytán megsérül, így a kacsákkal marad. A furcsa trió nekivág egy veszélyekkel teli útnak, hogy még az első hó megérkezése előtt biztonságos búvóhelyet találjanak.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
România neîmblânzită
Ma, 16:45
Dokumentumfilm.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Rampage - Tombolás
Ma, 18:35
Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a laboratóriumot, és hosszú útra indul Észak-Amerikán keresztül: de akármerre jár mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát. A gazdája szeretné hazavinni régi kedvencét, ezért egy másik - szintén bogaras - tudós segítségével kikí
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Éjjeli napfény
Ma, 20:35
A rendkívüli szerelmi történetben a 17 éves Katie Price (Bella Thorne) extrém módon érzékeny a napfényre, nappal kényszerű szobafogságban, speciális ablakok mögé rejtőzve ábrándozik a normális életről. Éjjelente a fiatal lány átlagos tiniként éli az életét - amikor csak teheti, zenél, és a helyi állomáson gitározik az arra járóknak. Egyik este Charlie (Patrick Schwarzenegger) is felfigyel rá, akit Katie évek óta titokban csodál a szobája ablakából. A fiatalok pillanatok alatt egymásba szeretnek,
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hova kirándulsz legszívesebben?
A megye összes kirándulóhelyét ismerem már
A szomszédos megyékbe szívesen járok el hétvégente
Az országban számos kirándulóhelyet felkerestem már
Kirándulni nem szoktam, inkább nagyobb nyaralásra ruházok be
Nem szeretek kirándulni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. április 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykacomb, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg zöldbab, 1 db nagyobb sárgarépa, 15 dkg zsíros tejföl, 8 ...