Még egy kiégett busz
Utoljára módositva: 2018-04-15 15:34:38

A múltkor egy BMC márkájú autóbusz motorterében keletkezett tűz, most szombaton egy Icevo jármű gyulladt ki Szatmárnémetiben.

A szatmárnémeti utcákon tizenkét éve használt Iveco Citelis motorterében keletkezett tűz szombaton, amikor az a 15-ös számú járaton a Nicolae Golescu utcai megállóba ért déli negyed kettőkor. Azonnal leszállt mindenki a buszról, személyi sérülés nem történt, a jármű kiürítése után a buszsofőr mindkét porral oltó tartalmát rászórta a kritikus helyre, azonban így sem sikerült eloltania a tüzet. Kihívta a tűzoltókat, az alig néhány perc alatt a helyszínre érkező csoportnak kellett megfékeznie a lángokat. A szakemberek állapították meg, hogy rövidzárlat keletkezett a motortérben lévő vezetékekben, ez okozta a tüzet ugyanúgy, mint a korábban kigyulladt BMC gyártmányú jármű esetében is.

Az ismétlődő eset miatt a Transurban összes járművét biztonsági ellenőrzésnek fogják alávetni elektronikus és tűzbiztonsági szakemberek bevonásával, hogy ne fordulhasson elő még egyszer ilyesmi.

A motortérben keletkezett rövidzárlat okozta tűz sajnos nem csak szatmárnémeti jelenség, az ország más városaiból is jelentettek hasonló esetet, amelyek főleg Iveco buszokra jellemző, az illetékesek tíznél is több ilyen esetről tudnak. A felmerült problémák miatt egyes városokban perelik is a gyártót, azt egyelőre nem tudni, hogy a szatmárnémeti közszállítás is részt vállal majd ezekben az eljárásokban, vagy sem.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...