Még ezen a héten megkezdik a hibák javítását
Utoljára módositva: 2014-03-12 09:58:00

Igyekeznek jól dolgozni, de ez nem mindig sikerül, mondta Oprea Dorel, a nagykárolyi önkormányzat műszaki irodájának vezetője a városban tapasztalható térkövezési hibákkal kapcsolatban.

 

Megtörtént a hibák feltérképezése, ennek a hétnek a folyamán pedig a javításra is sort kerítenek, ígérte lapunknak nyilatkozva Oprea Dorel, a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal műszaki irodájának vezetője.

Az elmúlt héten lapunk hasábjain is olvashattak arról, hogy hanyag munkát végeztek a kivitelezők a nagykárolyi tömbháznegyedek járdáinak térkövezése során. A panaszok továbbítása úgy tűnik, értő fülekre talált, mert amint azt Oprea Doreltől megtudtuk, felmérték a hibákat, és mindent elkövetnek, hogy még ennek a hétnek a folyamán kijavítsák azokat.

„Sajnálatos módon hanyagságból és gondatlanságból is történhetnek ilyen mulasztások, azonban arra kérjük a nagykárolyiakat, hogy jelezzék a Polgármesteri Hivatalban az ilyen észrevételeiket! Elképzelhető, hogy nem fogunk mindent még ezen a héten kijavítani, mert az Apaserv Rt.-nek még ki kell alakítania a szennyvízelvezető aknák tetejét, azonban a hanyagságból fakadó hibákat orvosolni fogjuk. A kanálisfedelek nem voltak feltüntetve a projektben, így azokat utólagosan alakítja ki a vízszolgáltató vállalat, hiszen másképp a vízcsövekben előforduló meghibásodásokat nem tudják kijavítani” — mondta Oprea.

Az irodavezetőt arról is kérdeztük, hogy kit terhel a felelősség, ha a vízszolgáltató vállalat munkatársai a dugulás-elhárítást követően a szennyvízvezetékben talált mocskot a járda mellett vagy az úttesten „felejtik”. Lakossági bejelentés érkezett ugyanis arról is, hogy a Mihai Viteazul II-es lakónegyedben található Mozart utcán hetek óta éktelenkedik egy kupac szemét, amit a kanálisból szippantottak ki a hibaelhárítás során az Apaserv Rt. munkatársai.

„A szennyvízelvezető rendszer karbantartása is az Apaserv Rt. munkatársainak feladata. A kiemelt szemetet is nekik kell elszállítaniuk. Igaz ugyan, hogy itt kettős a felelősség, hiszen az Apaserv Rt. munkatársai többször is jelezték, hogy a vezetékbe rengeteg olyan szemetet juttatnak a lakosok, aminek nem ott lenne a helye, s ezzel idézik elő a dugulást. Azonban az nem egy normális helyzet, hogy a szemét az út mellett marad. Ezzel kapcsolatban is ismételni tudom magam: mindent jelenteni kell, és mi igyekszünk is minden bejelentésnek eleget tenni” — hangsúlyozta Oprea Dorel.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 18:30
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 20:30
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 21.
Egy új ismeretség, bár még csak felszínes, mélyen felkavarja, kitölti minden gondolatát, és nem érti, hogyan érhette be eddig kevesebbel.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...