Még ezen a héten megkezdik a hibák javítását
Utoljára módositva: 2014-03-12 09:58:00

Igyekeznek jól dolgozni, de ez nem mindig sikerül, mondta Oprea Dorel, a nagykárolyi önkormányzat műszaki irodájának vezetője a városban tapasztalható térkövezési hibákkal kapcsolatban.

 

Megtörtént a hibák feltérképezése, ennek a hétnek a folyamán pedig a javításra is sort kerítenek, ígérte lapunknak nyilatkozva Oprea Dorel, a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal műszaki irodájának vezetője.

Az elmúlt héten lapunk hasábjain is olvashattak arról, hogy hanyag munkát végeztek a kivitelezők a nagykárolyi tömbháznegyedek járdáinak térkövezése során. A panaszok továbbítása úgy tűnik, értő fülekre talált, mert amint azt Oprea Doreltől megtudtuk, felmérték a hibákat, és mindent elkövetnek, hogy még ennek a hétnek a folyamán kijavítsák azokat.

„Sajnálatos módon hanyagságból és gondatlanságból is történhetnek ilyen mulasztások, azonban arra kérjük a nagykárolyiakat, hogy jelezzék a Polgármesteri Hivatalban az ilyen észrevételeiket! Elképzelhető, hogy nem fogunk mindent még ezen a héten kijavítani, mert az Apaserv Rt.-nek még ki kell alakítania a szennyvízelvezető aknák tetejét, azonban a hanyagságból fakadó hibákat orvosolni fogjuk. A kanálisfedelek nem voltak feltüntetve a projektben, így azokat utólagosan alakítja ki a vízszolgáltató vállalat, hiszen másképp a vízcsövekben előforduló meghibásodásokat nem tudják kijavítani” — mondta Oprea.

Az irodavezetőt arról is kérdeztük, hogy kit terhel a felelősség, ha a vízszolgáltató vállalat munkatársai a dugulás-elhárítást követően a szennyvízvezetékben talált mocskot a járda mellett vagy az úttesten „felejtik”. Lakossági bejelentés érkezett ugyanis arról is, hogy a Mihai Viteazul II-es lakónegyedben található Mozart utcán hetek óta éktelenkedik egy kupac szemét, amit a kanálisból szippantottak ki a hibaelhárítás során az Apaserv Rt. munkatársai.

„A szennyvízelvezető rendszer karbantartása is az Apaserv Rt. munkatársainak feladata. A kiemelt szemetet is nekik kell elszállítaniuk. Igaz ugyan, hogy itt kettős a felelősség, hiszen az Apaserv Rt. munkatársai többször is jelezték, hogy a vezetékbe rengeteg olyan szemetet juttatnak a lakosok, aminek nem ott lenne a helye, s ezzel idézik elő a dugulást. Azonban az nem egy normális helyzet, hogy a szemét az út mellett marad. Ezzel kapcsolatban is ismételni tudom magam: mindent jelenteni kell, és mi igyekszünk is minden bejelentésnek eleget tenni” — hangsúlyozta Oprea Dorel.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Dzsungel-mentőakció
Ma, 15:00
A dzsungelben évek óta békesség honol, mióta Maurice, a Hatalmas tigris harcos és kis csapata tartja fenn a rendet. Egészen addig, amíg meg nem jelenik Igor, legveszedelmesebb ellenfelük, akinek egyetlen célja a világon, hogy megsemmisítse a dzsungelt. Hogy a gonosz koalát megállítsák, a kis csapatnak egyesítenie kell minden tudását és erejét, és segítségül kell hívniuk a Bajnokokat, a dzsungel legendás védelmezőit is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 16:55
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 21.
Mindenki barátságos és segítőkész ma Önnel, ami elsősorban kiegyensúlyozott és őszintén érdeklődő kisugárzásának köszönhető.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...