Még idén elkészülnek a fénysorompók
Utoljára módositva: 2019-06-27 09:37:12

Zajlik a kaplonyi vasúti átjárók közbeszerzési eljárása. A nyitás, azaz a munkálat és a tervezés közös meghirdetése június 14-én történt. Már van is egy jelentkező cégcsoport, és amennyiben nem történik változás, akkor december végéig meg is kell valósítani az egész munkálatot.

Minderre 3 395 028,73 lejt szán a Román Államvasutak Rt. A közbeszerzési eljárásokat megjelentető internetes felületen az szerepel, hogy a nagy forgalmú útszakaszon, azaz a Nagykároly város és Kaplony község között lévő megyei úton áthaladó két vasúti átjárót kell felújítani, infrastrukturálisan fejleszteni, jelzőberendezéssel ellátni. A tervezésre egy bukaresti vállalkozás, míg a megvalósításra egy nagybányai cég nyújtott be eddig pályázatot, mégpedig a kiírásban meghatározottaknak megfelelően, azaz közösen.

Mint ismeretes, a nagykárolyi elöljáróság nemrégiben, a szállításügyi tárca vezetőjének itteni látogatásakor kérte, hogy végre oldódjon meg a lehetetlen és veszélyes állapot. A két település között ugyanis két vasútvonal is húzódik, és egyiknél sem túlságosan optimálisak a látási viszonyok — s ennek megfelelően számos baleset is történt ott. A szaktárcavezető a helyszíni szemle alkalmával meg is ígérte, hogy még idén megvalósítják az átjárók fénysorompóval való ellátását. Azóta kiderült, hogy nem afféle kampányígéret hangzott el, hiszen — mint beszámoltunk róla — a vasúttársaság területi részlege meg is kapta a szállításügyi tárcától a modernizálásra szánt mintegy 3 millió lejnyi összeget. Ennek megfelelően még idén fény- és hangjelző berendezéseket helyezhetnek el, de lesz egy félsorompó is, illetőleg 20–20 métert felújítanak a megyei utakból is, továbbá a sínpárok közötti részt gumírozott felülettel látják el. Utóbbi munkálatokat természetesen összehangoltan végzik el a nagykárolyi Károlyi-kastély és a kaplonyi Szent Antal római katolikus monostortemplom közötti megyei út szintén erre a nyárra tervezett felújítási munkálataival.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...