Még több köztéri kamera
Utoljára módositva: 2019-09-10 12:35:39

Bővülhet a szatmárnémeti megfigyelőkamera-rendszer, ha a tanács holnapután megszavazza az erre vonatkozó tervezetet. Ungvárral közös projekt.

Arról az előszerződésről fog szavazni csütörtöki ülésén a szatmárnémeti tanács, amelyikkel a város közbiztonságának javulását szeretnék elérni, tájékoztatta lapunkat Kereskényi Gábor polgármester, és amelyiknek a levezetése során az ungvári helyi rendőrséggel is közös felkészülési és készenléti akciókat folytatnának. A projekt része további térfigyelő kamerák telepítése úgy Szatmárnémetiben, mint Ungváron; az ukrajnai testvértelepüléssel a beruházás költségeit uniós támogatásból fedeznék, a közös projektben a szatmárnémeti önrész nagyon kedvező, mindössze öt százalék. A fejlesztés Szatmárnémetire nézve leglényegesebb része a köztéri kamerarendszer bővítése, mutatott rá Kereskényi, hiszen a kezelőközpont a megyeszékhelyen már létezik, ezt nagyobb problémák nélkül lehet bővíteni, és a városi rendőrség el szeretné érni, hogy a közterek minden részlete felügyelet alatt legyen ilyenformán is.

A kívülről érkező anyagi támogatásra szükség van, mert egyre nagyobb városi területek kerülnek be a megfigyelőrendszerbe, ami miatt egyre nőnek a központtól való távolságok, így egyre több pénzbe kerül a hálózatépítés; erről egy korábbi tanácsülésen beszélt a szatmárnémeti rendőrség köztéri megfigyelő osztályának vezetője. A kábelekre és rögzítőkre költött összegek terhelik meg leginkább a költségvetést. Nem könnyű ugyanakkor az Electricával együttműködni, viszont muszáj a kapcsolatot keresni a szolgáltatóval, mert a kamerák villanyoszlopokra szerelését ennek kell jóváhagynia, azonban egyáltalán nem partner ebben, nagyon nehézkesen intézi az ügyeket — a legtöbb esetben hatástanulmányt is kér —, és nagyon sok idő múltán adja ki a telepítési engedélyeket.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. március 28.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...