Még több köztéri kamera
Utoljára módositva: 2019-09-10 12:35:39

Bővülhet a szatmárnémeti megfigyelőkamera-rendszer, ha a tanács holnapután megszavazza az erre vonatkozó tervezetet. Ungvárral közös projekt.

Arról az előszerződésről fog szavazni csütörtöki ülésén a szatmárnémeti tanács, amelyikkel a város közbiztonságának javulását szeretnék elérni, tájékoztatta lapunkat Kereskényi Gábor polgármester, és amelyiknek a levezetése során az ungvári helyi rendőrséggel is közös felkészülési és készenléti akciókat folytatnának. A projekt része további térfigyelő kamerák telepítése úgy Szatmárnémetiben, mint Ungváron; az ukrajnai testvértelepüléssel a beruházás költségeit uniós támogatásból fedeznék, a közös projektben a szatmárnémeti önrész nagyon kedvező, mindössze öt százalék. A fejlesztés Szatmárnémetire nézve leglényegesebb része a köztéri kamerarendszer bővítése, mutatott rá Kereskényi, hiszen a kezelőközpont a megyeszékhelyen már létezik, ezt nagyobb problémák nélkül lehet bővíteni, és a városi rendőrség el szeretné érni, hogy a közterek minden részlete felügyelet alatt legyen ilyenformán is.

A kívülről érkező anyagi támogatásra szükség van, mert egyre nagyobb városi területek kerülnek be a megfigyelőrendszerbe, ami miatt egyre nőnek a központtól való távolságok, így egyre több pénzbe kerül a hálózatépítés; erről egy korábbi tanácsülésen beszélt a szatmárnémeti rendőrség köztéri megfigyelő osztályának vezetője. A kábelekre és rögzítőkre költött összegek terhelik meg leginkább a költségvetést. Nem könnyű ugyanakkor az Electricával együttműködni, viszont muszáj a kapcsolatot keresni a szolgáltatóval, mert a kamerák villanyoszlopokra szerelését ennek kell jóváhagynia, azonban egyáltalán nem partner ebben, nagyon nehézkesen intézi az ügyeket — a legtöbb esetben hatástanulmányt is kér —, és nagyon sok idő múltán adja ki a telepítési engedélyeket.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...